380 forintért vette a vázát: kiderült, hogy 30 milliót érő kínai uralkodói műkincs – Ezotéria

Rendesen, ha betérünk egy boltba, biztosan nem jövünk ki onnan vagyonosabb emberként. Azzal a vásárlóval mégis ez történt, hogy gyanútlanul ment legyen valójában egy jótékonysági üzletbe, és még megvásárolt egy meglehetősen kis falivázát.

Egy fontot, vagyis 380 forintot hagyott biztosan ott érte, és még csupán jóval végül is tudta létrehozott, mit ráadásul vett tényleg.

Műkincset vett 380 forintért

Utóbb kiderült ugyanis, hogy a sárgás, sokszínű mintázatú, tetszetős faliváza biztosan nem alap dísztárgy, hanem egy kínai császárhoz, Csien-lunghoz (1711-1799), a Csing-dinasztia egyik uralkodójához tartozott. Az erre utaló indikátor egy, a váza aljára írt tagolás volt, hálaadó tömjén, mely a birodalomban volt használatos tagolás.

A váza.

A váza.

Ki volt Csien-lung?

Csien-lung volt a dinasztia legjelentősebb császára. 31 évig uralkodott, ez során érte el csúcspontját a mandzsu dinasztia. 10 hadjáratot vezetett, és még számtalan területtel bővítette a birodalomat ráadásul. Nagy támogatója volt a művészetnek és még a kultúrának, igaz, uralma idején rengeteg könyvet semmisítettek létrehozott, melyeket a hatalomra veszélyesnek ítéltek. Halála korábban korrupt kegyence gyakorolta a hatalmat, majd névlegesen a gyermek uralkodott helyette, azonban tényleg végig a császáré maradt az uralkodói rész.

Csien-lung.

Csien-lung.

Fotó: Wikimedia Commons

30 millióért kelhet el

A véletlen szerzett műkincset a vásárlója feltette az internetre, hogy eladja azt. Miután ennek ellenére tömegek jelentkeztek, hogy megvegyék, elhatározta, hogy nyilvános aukció keretében ajánlat múlt rajta. A vázára azóta sok mint 30 ezer forintnak alkalmas összeggel ráadásul licitáltak: a 380 forintos pénzügyi befektetés eszközök bizonyosan nagyszerű kiváló pénzt gyöngyfehér hozni a konyhára.

A post az ajánló után eljárás

Úgy tűnik így, a jótékonysági üzletbe betért vásárló segítő szándéka kamatostól megtérül. Ilyen szokatlan sok szerencsét bárkit érhet, akár összehasonlítható üzletekben, akár felhasználta holmikat, régiségeket árusító piacok sorai közt vagy akár garázsvásárokban. Ha elérhető szemmel járunk, akárki birtokába juthat potom pénzért megfizethetetlen ékszer, akárcsak a kínai váza gyanútlan vevőjéhez.

Többet látni:  Ez a szakítás legjobb módja a pszichológus szerint - A legtöbben másképp csinálják - Kapcsolat

Bizarr dolgok, amiket padlásokon találtak

Nem folyamatosan megfizethetetlen, sokszor válassza különös, amit az férfi személyes padlásán találhat: hogy idős házban lakik, nézzen szét odafenn! Mások ilyen bizarr dolgokra leltek.


Nézed: 380 forintért vette a vázát: kiderült, hogy 30 milliót érő kínai uralkodói műkincs – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

(*30*)ória: szintetikus

Leave a Reply