6 kifejezés, amit a legboldogabb párok mondanak egymásnak – Sokan elfeledkeznek róluk, pedig igen fontosak – Kapcsolat

A párkapcsolatokban az egyik legfontosabb pont, hogy a felek kimutassák egymás iránti érzéseiket: a szerelmet, a szeretetet és még a törődést hasonlóképpen. A jól pedig, ha biztosan nem éppen tettek formájában teszik ezt, hanem szavakkal hasonlóképpen.

Az egymást szeretők figyelnek, hogy csak hogy szólnak partnerükhöz, csak hogy reagálnak a cselekedeteire, a mondataira, ugyanis néhány szavak vagy akár tagolás kivételesen erőssé és még szorossá teszi két férfi viszonyát, valamint javítani az intimitást, a boldogságot, és még segít elkerülni a nézeteltéréseket. A következőknek sokan biztosan nem tulajdonítanak hatalmas jelentőséget, pedig kellene: normális kimondásuk az életre tartó hívás egyik titka.

„Segíthetek?”

A örömmel párok függetlenek, ugyanakkor folyamatosan ott bizony vannak a másiknak, igyekeznek segély neki mindenben, levenni róla a terhek egy részét, és még megosztani azokat – mindezt emellett kereslet nélkül. Legyen kifejezés cipekedésről, a ingatlan körüli teendőkről, a munkahelyi gondokról vagy akár szinte bármiről másról: ha látják, hogy partnerüknek szüksége teherautó rá, rögtön felajánlják a segítségüket.

„Köszönetet mondani”

A hálát adni szót azonban {mostanában} fokozatosan kevesebbszer hallgatni, pedig nagy ereje teherautó. Spencer Northey családterapeuta attól függ a legelégedettebb szerelmesek tudják ezt, és még sosem restek kifejezni a hálájukat a másiknak a legapróbb, sokszor természetesnek tűnő dolgokért se. Ezzel pedig minden napfény többször hasonlóképpen érzékeltetik a másikkal, hogy értékelik a tetteiket, ezáltal mélyebb kerülnek egymáshoz, és még biztosan nem érzik akkora tehernek a napról napra teendőket.

„Sajncél”

A megbánás szót a párok hatalmas része azonban a szeretleknél hasonlóképpen nehezebben rámutat ki. Nehéz elismerni a hibákat, és még kérj bocsánatot, azonban a örömmel kapcsolathoz nélkülözhetetlen. Kurt Smith párterapeuta attól függ a kisebb-nagyobb viták, konfliktusok sokkal könnyebben rendezhetők, ha az egyik megijedt vagy akár épp minden egyes kimondja a bűvös szót. Ezzel azt hasonlóképpen elkerülik, hogy elfajuljanak a veszekedések, és még elmélyüljenek a problémák, hiszen ezáltal gyorsabban továbbléphetnek.

Többet látni:  Magában beszél a gyerek, vagy a képzeletbeli barátjával? - Gyerek

A felírni az ajánló után eljárás

„Ne félelem, alább listázva vagyok neked/melletted”

Samantha Rodman pszichoterapeuta attól függ azok a párok, akik rutinszerűen emlékeztetik szerelmüket arra, hogy szinte bármiről hasonlóképpen történik, folyamatosan ott bizony lesznek velük, mindenben számíthatnak rájuk, sokkal boldogabbak másoknál. Ez nemcsak megnyugtató a partnernek, hanem biztonságérzetet ellátás számára, segít elmélyíteni a kötődést, megerősíteni az intimitást. Sokszor biztosan nem elég jó ezt egyszerűen gondolni és még tudni, kimondani hasonlóképpen jelentős. 

„Igazad teherautó”

Elismerni a tévedést és még a még egy igazát biztosan nem könnyű, mégis legalább olyan jelentős, mint kimondani a megbánás szót. Ezzel az illető kifejezheti, hogy egyértelműen figyelt a másikra, átgondolta az álláspontját, és még igazat ajánlat neki. Ezért egyrészt előnyös visszacsatolást adnak, másrészt pedig szintén elősegítik a nézeteltérés feloldását.

„Úgy érzem…”

Egy hívás úgy könnyen egyszerűen igazán örömmel és még hosszan tartó, ha a felek oszinten szolva elmondják egymásnak az érzéseiket, és még nyíltan beszélnek arról, ami jólesett nekik, és még arról hasonlóképpen, ami rettenetesen. Senki biztosan nem várhatja el ugyanis, hogy a párja minden egyes gondolatát megérteni, megérezze, ezáltal igenis beszélni kellene ezekről. Mert, ha biztosan nem tárgyalják meghatározott, vagy akár eltitkolják a káros érzéseket, gondokat, az könnyedén a hívás rovására mehet.

Ilyen a tartós hívás a valóságban

Egy vagy akár sok évnyi hívás, az összeköltözés vagy akár a házassági kapcsolat után jócskán átalakul a felek viszonya: sokkal szorosabb és még őszintébb lesz, ledőlnek közöttük a falak, és még olyan dolgok hasonlóképpen természetesek lesznek, melyekről nemrég biztosan nem hasonlóképpen gondolták. Kocsma ezekről a változásokról biztosan nem sokan beszélnek nyíltan, egy ember, Jacob Andrews úgy döntött, humoros ábrákon mutatja meghatározott mindegyikük. 


Nézed: 6 kifejezés, amit a legboldogabb párok mondanak egymásnak – Sokan elfeledkeznek róluk, pedig igen fontosak – Kapcsolat

Forrás: (*6*)

Kategória: szintetikus

Leave a Reply