A cseh színésznő, aki Joseph Goebbels szeretője volt: a házas náci propagandaminiszter bolondult Lída Baarováért – Kapcsolat

Lída Baarová tini korában kapta első szerepét, és még karrierje innentől kezdet szépen ívelt felfelé, azonban hollywoodi ajánlatokat hasonlóképpen kapott. 1936 után azt mondta, hogy minden megváltozott.

A cseh csillagocska biztosan nem sokkal Joseph Goebbelsszel való találkozása után viszonyba bonyolódott a házas náci propagandaminiszterrel. Kapcsolatukra egy lehetőség után világítás derült, a előléptetés megalázta, megszégyenítette a nőt, az affér pedig az egész egészében életére rányomta a bélyegét.

Joseph Goebbels beleszeretett a színésznőbe

1914-ben {született} Prágában Ludmila Babková néven. Édesanyja kórusokban énekelt, és még két lányát hasonlóképpen összehasonlítható monitor irányába terelte. 17 évi volt, amikor megkapta első filmszerepét, energikus kisugárzásával, teljesen természetes szépségével és még bájával pedig azonnal az ujja köré csavarta az embereket. Leginkább meghitt vígjátékokban és még operettekben szerepelt, húszéves korára valójában 16 filmszerepet tudhatott magáénak. 1934-ben beválogatták az UFA filmstúdió Barcarolle című mozijába Gustav Fröhlich mellé, így Berlinbe utazott. A népszerű csillag ez lehetőség tájt vált el magyar származású feleségétől, Gitta Alpártól, és még szerelembe esett Lída Baarovával. A páros a Schwanenwerder-szigetre költözött.

Miután 1933-ban Hitler hatalomra került, Joseph Goebbels lett a propagandaminiszter, aki összesen értékelés végig tartotta a híreket, a rádiót, a tévét és még minden művészeti ágat. A ember és még családja Fröhlich és még Baarová lakhelye közelében vettek egy villát, ezáltal találkozott a színésznővel. Goebbels 1936-ban látogatott el a színészpár otthonába, innentől kezdet pedig fokozatosan mélyebb került Lída Baarovához, miközben felesége, Magda Goebbels a 4 gyermekükkel volt várandós. 

A rövid cikk az ajánló után kitartani

Az egész egészében földgömb tudomást szerzett kapcsolatukról

Annak ellenére, hogy Goebbelséket minden személy a legboldogabb német családként ismerte, a ember igazi nőcsábász volt. Lídia Baarovára azt mondta, hogy biztosan nem csupán egy jogger kalandként tekintett. Teljesen belehabarodott a színésznőbe, szinte a megszállottja lett. Előfordult, hogy megkérte, sétáljon végig az utcán, csupán hogy csodálhassa őt az ablakából, gyakran pedig a nőnek csupán azért kellett felhívnia őt, hogy a propagandaminiszter hallhassa a légzését. Arra sosem derült világítás, hogy a filmcsillag mit hasonlóképpen érzett helyesen a ember iránt, még azt tudni könnyen, hogy viszonyuk végig visszautasította a népszerű központ, az MGM szerződésajánlatát, döntését viszont élete végéig bánta.

Kapcsolatuk két éven át tartott, a vége irányába pedig Goebbels fokozatosan többször mutatkozott szeretőjével nyíltan hasonlóképpen. Felesége besokallt, viszonyt kezdett férje államtitkárával, politikai választás elé állította a férfit, majd Hitlerhez fordult azzal a kéréssel, hogy elválhasson. Az események kiszivárogtak, és még a New York Daily News kezei közé kerültek, Goebbels és még a csillagocska viszonyáról az egész egészében földgömb tudomást szerzett, Hitler pedig dühöngött. Kitiltotta Lída Baarovát az UFA stúdióból, majd megparancsolta a propagandaminiszternek, hogy béküljön ki feleségével. Magda gyorsan várandós lett 5 gyermekükkel.

A viszony megkeserítette az életét

Másrészt a filmcsillagot behívta a Gestapo, és még megtiltották neki, hogy közösség eseményeken vegyen részt. Ő azt mondta, hogy mégis megjelent filmje premierjén, ahol a csoport megalázta őt, az egyének támadás szavakat vágtak a fejéhez. Feketelistára került, megszégyenítették, kigúnyolták, így Hollywoodba próbált levesz, még biztosan nem járt sikerrel. Elkerülhetetlenül úgy döntött, hazautazik Csehszlovákiába. Végül is Olaszországba ment, ahol szintén szerepelt néhány filmben. Goebbelset utoljára 1942-ben látta a Velencei Filmfesztiválon, a ember azt mondta, hogy úgy csinált, mintha észre se venné.

baarova goebbels 2

A II. világháború után megpróbált visszatérni Berlinbe, még letartóztatták a határon, és még kiadták Csehszlovákiának. Halálra ítélték, és még 18 hónapot töltött börtönben, majd valamikor bizonyítékok hiányában elengedték. Végül is tudta csupán előkészített, hogy viszonya miatt családját hasonlóképpen üldözték, anyja szívrohamban halt előkészített, miközben épp kihallgatták. Húga biztosan nem volt illetékes fenntartani, hogy megvetették az egyének, így öngyilkos lett.

Lída Baarová sosem volt illetékes még egyszer felépíteni karrierjét, egész egészében hátralévő életét beárnyékolta Goebbelsszel való viszonya. Klub továbbra hasonlóképpen színésznőként dolgozott, sokan lenézték, megalázták, 1967-ben például tojásokkal dobálták előkészített a grazi színháznál. A ’90-es évek elején visszatért Csehországba, majd kiadta önéletrajzi könyvét, a viszonyon és még a vele történteken viszont sosem tudta túltenni magát. 1995-ben azt nyilatkozta, a magában módján szerette a férfit, még leginkább magába a szerelembe szeretett jobbra. Az asszony valamikor 2000-ben, 86 évi korában hunyt el.

Többet látni:  A biciklizés tényleg vetélést okoz? - Gyerek

Megbabonázta Hitlert Unity Mitford

A Mitford nővéreket – Nancyt, Pamelát, Dianát, Unityt, Jessicát és még Deborah-t – az 1930-as évektől kezdet fokozatosan az egész egészében földgömb megismerte. Az arisztokrata lányok nagyon jó (PL) modorukról, stílusukról és még a kétes, megosztó politikai személyekhez fűződő, jellemzően megszállottságig, fanatizmusig fajuló kapcsolataikról váltak híressé-hírhedtté. Unity bekerült a náci újító és még a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt belső részei köreibe, rutinszerűen egymással mutatkozott a diktátorral, és még egyes pletykák attól függ jóval számos volt köztük egyértelmű baráti vagy akár munkakapcsolatnál.

(Képek: Pinterest, Getty Images Hungary.)


Nézed: A cseh színésznő, aki Joseph Goebbels szeretője volt: a házas náci propagandaminiszter bolondult Lída Baarováért – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply