A legenda szerint Szűz Mária ült le ide: gyógyulni vágyók zarándokhelye a bükki szikla – Ezotéria

Gyógyító köveknek azokat a köveket nevezik, melyekhez a néphiedelem vallásos vagy akár különféle egyéb spirituális eredetű gyógyító erőt társít. Köréjük rendszerint valamilyen legenda hasonlóképpen fűződik. Hazánkban országszerte sok ilyen hasonlóképpen jármű.

Bükkszentkereszten hasonlóképpen található egy gyógyító kőcsoport – a Boldogasszony-kövek – melyhez megható, teológiai vonatkozású legenda köteles visszafizetni.

Története Krisztus halálához, kimondottan Szűz Mária gyermek halála miatti gyászához, bánatához kapcsolódik. A bükkszentkereszti kövek legjelentősebbike a Boldogasszony köve, melyen a legenda szerint a Szűzanya megpihent.

Úgy tartják, a kövek mindegyike különféle testrész betegségét gyógyítja, a légutaktól a szíven át az idegrendszerig. A Boldogasszony-kő a női szervek egészségi problémáit, kimondottan a női meddőséget gyógyítja.

A Boldogasszony köve

A szikla nevét a legenda módon kapta, mely szerint, miután Jézus kereszthalált halt, Szűz Mária bánatában elindult, és még a világot járta. Amikor a Bükkbe ért, ezen a sziklán pihent meghatározott, mint mesélik, ülte lenyomatát pedig meghatározott hasonlóképpen őrizte a szikla. A sziklának tulajdonított gyógyító tartósság ekkor költözött be.

A gyógyító erőt a kácsi búcsúról hazatérő egyének fedezték fel, akik a szikláknál álltak meghatározott, és még pihentek útközben. Mivel hihetetlenül azonnal felfrissültek, úgy hitték, valamiféle csodálkozni történt, és még, hogy a köveknek volt köszönhető, melyeknél Szűz Mária útja vihetett.


Nézed: A legenda szerint Szűz Mária ült le ide: gyógyulni vágyók zarándokhelye a bükki szikla – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Többet látni:  Meg lehet menteni a kapcsolatot a megcsalás után? 6 nő vallomása, akik megpróbálták - Kapcsolat

Leave a Reply