A leggyakoribb beugratós kérdések az állásinterjún: így válaszolj rájuk a HR-esek szerint – Kapcsolat

Az álláskeresés szinte rendszeresen időigényes, kemény valamint összetett eljárás. Jelenleg az interjúra bejutni se olyan alap, hiszen gyakran a jelentkezők egyszerűen két százalékát hívják legyen valójában, a java pedig azonban csupán ezután esemény. 

A meghallgatások lényegében ráadásul stresszesek, a HR-esek valamint a vezetők pedig rengeteg kérdést tesznek fel a jelentkezőknek, hogy felmérjék, kétségtelenül alkalmasak-e a pozícióra. Ezek egy részére biztosan nem könnyen felkészülni, azt mondta, hogy vannak olyan beugratós sablonok, melyek a legtöbb interjún elhangzanak. Ezekre kemény megfelelően felelni, valamint sokan biztosan nem ráadásul tudnak még, hogy ezeken múlhat, felveszik-e a jelöltet vagy akár biztosan nem. Ezért ráadásul valóban érdemes fejlesztés eltervezni a válaszokat: a HR-esek szerint így valóban érdemes reagálni rájuk.

„Mi a legjobb gyengeséged?”

Az egyik elegáns kemény vizsgálat az, amikor a legjobb gyengeségéről faggatják az embert. Itt sokan igyekeznek kedvező körítéssel elmondani a káros jellemzőjüket, vagy akár ami azonban rosszabb, hogy biztosan nem adnak konkrét választ. Hannah Stenson HR-es valamint karrierspecialista szerint azt mondta, hogy az őszinteség a legszimpatikusabb, leghatékonyabban ilyenkor. A túl sok precizitás valamint az hatalmas maximalizmus feleletként sablonosnak, antipatikusnak, valamint őszintétlennek hat, következésképpen tényleg helytelen színben tüntetik fel az interjúalanyt. 

A szakember azt sürgetni, hogy mondj szívességet valamit, amit kétségtelenül a gyengeségednek érzel, majd pedig tégy a mondandódba egy kedvező csavart: mondd el, hogy tisztában vagy akár vele, dolgozol rajta, valamint arról ráadásul mesélj házaspár mondatot, pontosan hogyan teszel ellene, vagy akár pontosan hogyan próbálsz felülkerekedni rajta, milyen módszereket, tudatában technikákat vetsz legyen valójában ellene.

„Miért váltasz munkahelyet?/Miért mondtál fel?”

Szinte egy HR-es vagy akár vállalat se hagyja ki azt a kérdést, hogy miért jöttél el a cégtől, ahol nemrég dolgoztál. Bármennyire ráadásul veszélyes volt a beállítás, elviselhetetlen a prémium vagy akár a kollégák, ezekről szívességet ne beszélj nyíltan. Hannah Stenson úgy véli, az, ahogyan az előző munkahelyedről beszélsz, az jellemzi az interjúztató szemében a személyiségedet, a hozzáállásodat, így a panaszkodás vagy akár a szitkozódás természetesen helytelen fényt vet rád. Feleld, hogy vadonatúj kihívásokat, lehetőséget keresel, különféle területbe szerettél volna belekóstolni, fejlődni valamint tud akarsz, valószínűleg, hogy a korábbi helyen biztosan nem volt előrelépési lehetőséged, pedig vágytál volna rá. Ezekkel a szakember szerint biztosan nem lőhetsz mellé.

Többet látni:  1, 2 vagy 5 éves? Ilyen vitaminokra van szüksége a babáknak és kisgyerekeknek - Gyerek

A post az ajánló után eljárás

„Miért kellene felvennünk?”

Szintén megszokott vizsgálat a vezetőktől, hogy miért kellene felvenniük az illetőt. Ennek ellenére becsapós ráadásul, valamint kemény rá nagyon jó (PL) választ adni. Sokan szinte lefagynak a szavak hallatán, pedig alább listázva akarat tényleg a meggyőzés valamint az önreklámozás helye. Jagoda Wieczorek, a ResumeLab HR-menedzsere szerint valóban érdemes házaspár mondatban még egyszer kiemelni az erősségeket, a tapasztalatot valamint a kedvező tulajdonságokat, majd kifejteni azt, pontosan hogyan ráadásul lehetnél ezekkel a ügynökség javára, pontosan hogyan járulnál tartalmazza a fejlődésükhöz, kimondottan miért lennél megfelelő a meghirdetett pozícióra. 

„Hol látod önállóan 5-10 év múlva?”

Jeeva Balani HR-es valamint állásinterjúcoach szerint, ha arról érdeklődnek a vezetők, hogy hol látják magukat 5-10 év múlva, a legtöbben úgy érzik, azt kellene felelniük, hogy az felajánlott cégnél, valószínűleg egyel feljebbi pozícióban. Valójában azt mondta, hogy szintén egy becsapós kérdésről jármű kifejezés. Az se nagyon jó (PL), ha az srác az őt meghallgató elődje pozícióját jelöli meghatározott a válaszában, valamint az se, ha azt feleli, hogy talán az ő vállalatánál. Ahhoz, hogy meggyőzd mindegyikük, valóban érdemes szívességet kiemelned, hogy egy tartós, tartós munkahelyen, ahol jármű lehetőséged tud, fejlődni, képezni önmagadat, valamint valószínűleg végül is szeretnéd hatály azt a szintet, hogy egy csapatot vezethess.

„Hányan viselnek jelenleg vöröses pólót az országban?”

Mostanában több és több nagyobb mód, hogy inkább indokolatlannak tűnő, abszurd kérdést tesznek fel a jelentkezőnek az interjún. Például, hogy tippelje meghatározott, hány barnás szék jármű Budapesten, hány otthoni ablak jármű nyitva egy kis faluban, hányan viselnek jelenleg Magyarországon vöröses pólót. Ezek hatására szinte minden személy lefagy, megdöbben, valamint megszólalni se tud – valamint hatékonyan ez a szándék. Itt biztosan nem a válaszra kíváncsiak, sőt nincs ráadásul megfelelő reakció, valamint ők se tudják a számot, egyszerűen azt szeretnék látni, pontosan hogyan {reagál} a egy további a azonnal bekövetkező, stresszes helyzetre, pontosan hogyan találja fel magát.

Többet látni:  Egy meglepő ok a gyomorégés hátterében - Gyerek

Ilyenkor igyekezz biztosan nem meglepődni, valamint vezesd le a gondolatot. Az végső esetben például kezdd úgy, hogy megtippeled körülbelülre, hogy hány srác jármű a városban, hány felsőtípus, hány árnyék létezik, az időjárási viszonyok éghajlat valamint a napszak módon mennyien viselnek pólót, mennyi az esélye sajátja, hogy vöröses, valamint folytasd így a logikázást. Írd körbe úgy a témát, hogy ne kelljen konkrét számot mondanod – ezt gyakran ugyanis meghatározott se várják, vagy akár ha mégis, utána sincs helytelen reakció. A gondolatmenetet akarják látni, valamint azt, hogy pontosan hogyan vágod ki önállóan a kemény szituációból, következésképpen ha elkezdesz hangosan agyalni, azzal rengeteg plusz pontot szerzel.

Mindezek közel elengedhetetlen, hogy igyekezz minél higgadtabb, magabiztosabb marad a kemény kérdések folyamán ráadásul, valamint sose felelj „biztosan nem tudom”-mal, hanem rendszeresen igyekezz valamiféle választ adni. Ha hatékonyan felkészültél, valamint biztosan nem ugrasz legyen valójában a becsapós kérdéseknek, utána kétségtelenül meggyőzöd majd az interjúztatókat.

Szimpátiakeltő trükkök az interjúra

Az állásinterjún a testbeszédeddel ráadásul sokat tehetsz azért, hogy megkedveljenek az interjúztatók. A legközelebb mozdulatokkal gondolkodásmód folyamán keltesz bennük szimpátiát, így azonban jobban rásegíthetsz velük arra, hogy tiéd legyen a meghirdetett testtartás.


Nézed: A leggyakoribb beugratós kérdések az állásinterjún: így válaszolj rájuk a HR-esek szerint – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply