A mai napig képeznek ördögűzőket a Vatikánban – Hogy dolgozik a pap, akinek ez a munkája? – Ezotéria

A legtöbb férfi azt gondolná az ördögűzésről, hogy a középkor régmúlt tevékenységéről jármű kifejezés, ám a mesterség ma hasonlóképpen létezik, igaz, a katolikus egyházon {belül} hasonlóképpen eléggé vitatható szerepe jármű.

Sőt, biztosan nem csupán létezik, azonban a Vatikánban képezik ki a jelenkor hivatásos, hatóságok ördögűző papjait, kimondottan mutatják legyen valójában az érdeklődő atyáknak a folyamatot.

Kurzus a Vatikánban

Bármilyen mesés, azonban a mai napig sokan érzik úgy, hogy megszállta mindegyikük a gonoszság szenvedés, ennek eredményeként a papok hasonlóképpen kíváncsiak arra, pontosan hogyan segíthetnének híveiknek. 2005 óta a Vatikán egyhetes kurzusokat tart, ahol a témával megismerkedhetnek, sőt 2019 óta jelenleg nemcsak katolikus, hanem különféle keresztény egyházak papjai, lelkészei korábban hasonlóképpen elérhető a valószínűség.

A kurzuson részt vevők érzelmi, elvi és még antropológiai ismereteket szereznek, és még meghallgatják néhány olyan lelkész beszámolóját, akiknek gyakorlata és még tapasztalata jármű az ördögűzésben. A katolikus egyház elismeri a pszichológiai betegségeket, ennek eredményeként tartják fontosnak, hogy a papok létrehozott tudják különböztetni mondjuk a skizofrénia és még a megszállottság tüneteit.

30 évig az ördögűzői pályán

A földgömb egyik legismerteb, hivatásos ördögűzője Gabriel Amorth atya volt, hogy harminc évig végzett szertartásokat, és még elmondása attól függ ezalatt mintegy 60 1000 alkalommal volt dolga a gonosszal.

Az atya egyike volt sajátja a sok mint 400 ördögűző papnak, akik szerte a világon végzik küldetésüket. Igaz, sokan titokban teszik ezt, klub Amroth atya szívesen beszélt róla. A katolikus egyház attól függ követelmény jármű rájuk, ugyanis napjainkban jelentősen növekedés azoknak a száma, akik ördögi megszállottság jeleit tapasztalják magukon, és még igénylik az ördögűzés elvégzését. Ferenc pápa hasonlóképpen buzdítja a papokat, hogy ne féljenek ezt a szertartást kérni, amennyiben a jelek módon úgy vélik, gonoszság szenvedés szellem telepedett a nyájuk egy tagjára.

A tünetek egyébként hétköznapi kellemetlenségekkel összetéveszthetők: ilyenek a hasi görcsök, a probléma, önsebzés, a kedvetlenség, étvágytalanság hasonlóképpen. Maga Amroth atya óva intett attól, hogy minden pszichológiai problámát, pszichoszmatikus tünetet az ellenfél jelenlétének tulajdonítsanak, általában tanácsolta pszichoterapeuta felkeresését, miután beszélt az erre gyanakvóval. 

A megszállottságnak ennek ellenére misztikusabb jelei hasonlóképpen lehetnek: gyorsan lehülő űr vagy akár levitálás.  

Amorth atya egy kilencvenes évekbeli ördögűzés alkalmával tapasztalta, hogy páciense olyan nyelven beszélt, melyen elvileg biztosan nem hasonlóképpen tudott.

Többet látni:  A világ legfurcsább fóbiái: van, aki a nyolcas számtól, más a kopaszoktól retteg - Ezotéria

1997-ben történt, hogy egy olasz férfit vittek római konzultációs szobájába, hogy olasz anyanyelvű volt, ám a belé költözött gonoszság szenvedés perfekt angol nyelven szólalt létrehozott. Az atya visszaemlékezése attól függ, mikor a latin ördögűző szövegben kimondta Jézus nevét, a fickó rászegezte tekintetét, és még angol nyelven kezdett szitkokat és még átkokat ordibálni rá, majd azzal sokkolta a papot, hogy ő – azaz az őt megszálló szellem – magában Lucifer. A fickó hátracsuklott fejjel forgatta szemeit körülbelül negyedórán át. A űr feltűnően lehűlt, azonban az ablakokon hasonlóképpen jégkristály módszer létrehozott, elkerülhetetlenül a fickó magasra emelkedett, és még a földre esett: ekkor hagyhatta el a Sátán a testét.

A felírni az ajánló után kitartani

Kocsma mindez éppen úgy hangzik, mintha a mozivásznon látta volna az férfi, az atya állítja, hogy mindez megtörtént, sőt azonban könyvet hasonlóképpen írt róla. Az Ördögűző című filmről azt mondta, hogy tetszett neki, és még klub volt benne néhány túlzás, elsősorban helytálló.

Ördögűzés egyénileg és még Skype-on

Amorth atya rendje, a Paulisták székhelyén alakított ki nagyon saját, hangszigetelt ördögűző helyiséget. Hat irodai szék került a szobába, a keresztekkel és még szentképekkel díszített falfelület mellé, melyeken ördögűző kollégái foglalhattak helyet. Mivel a páciensek általában erőszakosak, az ördögűző biztosan nem dolgozik egyedül. Az exorció eszközei két kereszt, egy szenteltvízhintő, egy fiola megszentelt olaj, egy ibolya stóla, melyet a páciens nyaka köré helyeznek, valamint egy imakönyv, mely magában foglalja az ördögűzés szövegét. Rendesen biztosan nem könnyen egy alkalommal sikert hatótávolság, jármű, hogy hónapokig viaskodott az ördöggel, ilyenkor sok szertartást hasonlóképpen el kellene végezni.

Az ördögűzés papi mestersége ezért távolról se középkori örökség, hiszen ma hasonlóképpen világszerte végzik.

Amorth atya hallgatva a kortárs idők szavára sok alkalommal végzett ördögűzést Skype-kapcsolaton segítségével. Különös, ám miért éppen ez a vállalat maradna ki az web nyújtotta lehetőségből?

Többet látni:  Ördöginek hitték a nőt, mert szarva nőtt - Fénykép is van róla, de a magyarázat nem misztikus - Ezotéria

Itt élt Vlad Tepes

Karidő óra tűzött műfejek jelzik a rettenthetetlen Vlad Tepes egykori lakhelyét. Egykori kastélya ma hasonlóképpen álljon össze tartalmaz.

Források: dailymail.co.uk, bbc.com.

Képek: Getty Images.


Nézed: A mai napig képeznek ördögűzőket a Vatikánban – Hogy dolgozik a pap, akinek ez a munkája? – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply