A nosztalgia is segíti a válogatott felkészülését Telkiben

A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/sport/valogatott-telki-varga-roland-9921692-9921692/


Nosztalgiázott az Európa-bajnokságra készülő válogatott, és persze napi két edzéssel készül az első meccsére Portugália ellen. Sallai Roland és Gazdag Dániel még nem teljesen egészségesek, de már együtt edzettek a csapattal, Varga Roland pedig a napi sajtótájékoztatón beszélt a közös munka és hétköznapok élményéről, az esélyekről és a telt házas Puskás Arénáról.

A portugálok Izrael elleni meccsének az idején az egész válogatott a tévét bámulta. A tekintetüket sem vették le a játékosok a képernyőről, amit láttak, az a készülék elé szegezte őket. Élvezték minden pillanatát, folyamatosan mosolyogtak, olykor lelkesen felkiáltottak, majd a végén boldogan, tettrekészen, érzelmileg feltöltődve álltak fel.

Portugália egyébként 4-0-ra győzte le lehengerlő futballal az izraelieket.

Ez persze inkább ijesztő a jövő keddi meccsünk előtt, ám a magyar futballisták nem akarták sokkoltatni magukat, ők az M4 Sport dokumentumfilmjét nézték a válogatott szerepléséről a 2016-os Európa-bajnokságon. Kilencen a mostani keretből ott voltak Franciaországban, többségük pályára is lépett, ők nosztalgiával, a többiek, a jövendő Eb-újoncok pedig a várakozók kíváncsiságával figyelték a képsorokat.

– Csodálatos élmény lehetett Szalai Ádámék számára az a szűk két hét – mondta másnap Varga Roland, a csapat egyik csatára. – Én itthon követtem az Európa-bajnokságot, közelről láttam, Budapestet hogyan lepte el a tömeg az egyes csoportmeccsek után, és jó lenne, ha most mi is átélhetnénk ilyen pillanatokat. Hihetetlen volt, hogy a válogatott megmozdította az egész országot. A keretnek azok a tagjai, akik ott lehettek Franciaországban, sokat mesélnek azokról a napokról, és próbálnak minket felkészíteni az Eb sajátos, egyedi hangulatára. Ez a film csak növelte bennünk az egészséges feszültséget, alig várjuk már a keddi, portugálok elleni meccset. Ez a sok pozitív érzés, amit a film adott, most fontosabb volt szerintem, mint ha megnéztük volna a mérkőzésüket. A stáb majd úgyis összevágja belőle a legfontosabb, számunkra tanulságos részeket, van még idő őket elemezni.

 

Varga Roland boldog volt, hogy egy félidőt játszhatott az írek ellen
Fotó: Nemzeti Sport – Török Attila

Portugália elemzését alighanem röviden el lehet intézni: minden poszton világklasszisok alkotják. A magyar csapat előtt álló feladat nehézségét ráadásul kiválóan érzékelteti, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a csoportban nem is ők, hanem a világbajnok franciák a legerősebbek, tehát a félelmetesebbnél is létezik félelmetesebb. Varga Roland mondta is, tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy június 15-én kik ellen kezdik meg az Európa-bajnokságot, egyik portugál sem ismeretlen, de meg nem ijednek, azt ígérheti.

– Másfél éve az Uruguay elleni stadionavatón végig a pályán lehettem, így tapasztalhattam, milyen élmény a Puskás Arénában hatvanezer néző ellen játszani – tette hozzá. – A túlnyomó többség biztosan minket biztat majd, ami rengeteg erőt ad majd nekünk. A két felkészülési meccs közül csak az írek ellen játszottam, annak is örültem, és boldog vagyok, hogy a keret tagja lehetek, és még boldogabb leszek, ha az Eb-n bármennyi lehetőséget is kapok.

Az említett Írországgal megvívott mérkőzés óta már minden figyelem az Európa-bajnokságra összpontosul a telki edzőtáborban. Több kísérletezési lehetőség már nincsen, ez a finomhangolás időszaka. Sallai Roland és Gazdag Dániel még nem teljesen egészségesek, de már együtt edzettek a csapattal, így Marco Rossi számíthat rájuk már a portugálok ellen is. Egy Lisszabonból érkezett újságíró, aki már egy hete ott van a válogatott minden sajtóeseményén, azt kérdezte Varga Rolandtól, van-e előnye annak, hogy a magyar válogatott a csoport sötét lova, amire a futballista ezt válaszolta:

– Tisztában vagyunk a realitásokkal. Hosszú utat jártunk be, mire idáig elértünk, tizenegy meccse veretlenek vagyunk, de persze ettől még nem vagyunk az esélyesek a három csoportmérkőzésen. Ugyanakkor a sikerek adtak kellő önbizalmat, a csapatunk nagyon együtt van, és még úgy is hiszem, hogy képesek leszünk meglepetést okozni, hogy tudom, csodálatos ellenfelekkel találkozunk. A papírforma nem mindig számít. Rengeteget beszélünk arról, hogy szeretnénk agresszív, kellemetlen ellenfelei lenni a portugáloknak, a franciáknak és a németeknek. Igyekszünk úgy felkészülni rájuk, hogy ezt meg is tudjuk valósítani. Minden mérkőzésen lesznek lehetőségeink, ezekkel élnünk kell majd.

You read the post:A nosztalgia is segíti a válogatott felkészülését Telkiben

Leave a Reply