A világ leggonoszabb emberének tartották Aleister Crowleyt: gyerekeket is megrontott a szekta nevében – Ezotéria

Aleister Crowley 1875-ben {született} Nagy-Britanniában, Royal Leamington Spa településen. A brit okkultista, cikkíró, hegymászó, sakkozó, vallásalapító, hogy csupán úgy hivatkozott magára, mint a Vadháziállat, szép számmal gyűjtött magában köré követőket és még ellenségeket is.

Megalapította a magában vallását, a Thelemát, melyet a görög biztosan szóból eredeztetett. Eszerint a “tégy amit akarsz” az egyedülálló előidézni, amit követni kellene. Sok okkult társaság tagja volt, például a paranormális tevékenységeket vizsgáló Arany Hajnal Hermetikus Rendjének, a személyes magában alapította Argentinum Astrum társaságnak, ami misztikus iskolaként működött. A magát is előszeretettel botrányos alaknak beállító Crowleyt a sajtó nevezte a világ leggonoszabb emberének, azonban ettől igencsak távol állt.

Aleister Crowley az okkultista

Szülei a Plymouth Brethren keresztény gyülekezet tagjai voltak, és még hatalmas szigorban nevelték fiukat. Valószínűleg az erős mentor hatására tartotta felnőttként képmutatónak a keresztény etikát, úgy gondolta, rabszolgává teszi az embereket.

Aleister Crowley születési helye.

Aleister Crowley születési helye.

Édesapja jómódú fejlesztő volt, aztán prédikátor lett, és még vallásos röpirataival járta az országot. Miután apja elhunyt, Crawley abszolút eltávolodott a keresztény vallástól, édesanyja szigora pedig csupán olaj volt a tűzre. Nem tudott azonosulni azzal, hogy a világ legélvezetesebb dolgai thoughts bűnösek lennének.

A cambridge-i Trinity College-ban angol irodalmat hallgatott, majd Lépésről lépésre az okkultizmus és még a miszticizmus irányába fordult. A századfordulón ezek a nézetek hihetetlenül divatosak voltak, egy szellemidéző szeánsz átlagos szombat esti programnak volt mondható, sokan tanulmányozták a ázsiai vallásokat is. 

Aleister Crowley rengeteget utazott Mexikótól Tibetig, sajátja az expedíciónak is a tagja volt, ami kezdetben jutott fel a K2-re. Utazásai során tanult a nyugati oldalon mágiáról, azonban a buddhizmusról és még a hinduizmusról is. Mexikóban ebben az időben felfedezte az abrahadabra szót, ami azonban ma is használnak a gyerekek. Az utazásai végig szerzett tapasztalatai miatt úgy gondolta, a jóga és még a meditáció a legalkalmasabbak az gondolatok gyógyítására. 

Az 1900-as évek elején kezdte el komolyabban kidolgozni a Thelema vallást, melyben hihetetlenül több ázsiai és még nyugati oldalon ideológia keveredett, azonban megjelentek benne ókori elemek is. Mint gyakorlott okkultista jelentősen hajmeresztőbb történetekkel állt elő, például, hogy sikerült megidéznie Hórusz egyiptomi istent, hogy prófétának nevezte őt. Ezután a látás után kezdte el írni a Törvénybe iktat Könyvét, aminek szövegét, mint állította, egy kimutathatatlan forma, Aiwass diktált le neki, és még numerikus kódban íródott. A szöveget magában Crowley se értette, továbbá elég jó veszélyesnek tartotta megfejteni, ezáltal tiltotta a kód értelmezését. Az általa megélt természetfeletti élmények hatására kezdte hirdetni, hogy a 20. század váltás lesz Hórusz korába, ahol az srác nyíltan könnyedén dönthet majd a személyes sorsáról.

A világ leggonoszabb embere?

A mágusnak tartott Crowley híresen szabatos életet élt, öt gyermeket nemzett különböző nőknek, biszexuális volt, tanításaiban az aktus ugyanakkor felszabaduló energiákról is beszélt. Feltehetően orgiákat tartott, kocsma erre nincs dokumentáció. Megalapította Thelema Kolostorát Cefalùban, Szicíliában, ahol egész egészében kis kommuna alakult ki körülötte, az alább listázva élők szabvány erkölcsöket csupán hírből ismerték. Mussolini kormánya kiutasította mindegyikük az országból.

1902-ben készült kép a Himaláján a K2 csúcs mászása közben.

1902-ben készült fotó a Himaláján a K2 magasság mászása ugyanakkor.

Vádolták azzal, hogy emberáldozatokat mutatott legyen valójában, hogy gyermekekkel való nemi vonatkozású kapcsolatra buzdított. Kocsma ezekre nincs dokumentáció, az különös, hogy a szektájában vele lakóhely gyermekek tanúi voltak nemi vonatkozású aktusoknak, amit ő felvilágosult neveléssel magyarázott. 

Deviáns viselkedésével kitűnt a sokaságból, általában utazott selyemfiúkhoz Olaszországba, komoly drogfüggő volt. Antiszemita és még rasszista volt, kocsma ez akkoriban biztosan nem volt kirívó, másodrangúnak titulálta a nőket, azonban csupán azokat,  akik biztosan nem követték a thelemikus filozófiát. 

Többet látni:  A legjobb ingyenes programok hétvégére: bringafelvonulástól a koncertekig - Gyerek

A szektavezér

Crowley szektavezér is volt. Megkapta az Ordo Templi Orientis Keleti Templomosok Rendjének legmagasabb címét, a Mysteria Mystica Maximát. Őt tartják a pogány Wicca vallási meggyőződés, a káoszmágia és még a napjainkban sátánizmus atyjának is. Szertartásai közül elhíresültek teljes hét rítusból álló sorozatok. Ezeket nyíltan gyakorolták, és még mindegyik középpontjában a teljes hét égitest egyike állt – Szaturnusz, Jupiter, Mars, Vénusz, Merkférfiak, Hold és még a Nap. Ezeken az erotikus rítusokon feltehetően teológiai eksztázist lehetett megragadni. 

Aleister Crowley mint bálvány.

Aleister Crowley mint bálvány.

1930-ban megrendezte személyes halálát, ennek ellenére három teljes hét múlva felbukkant egy berlini kiállításon. Az álfeltámadást követően jelentősen kevesebben követték. A csata a múltban Londonba költözött, és még beajánlotta magát a titkosszolgálathoz, azonban biztosan nem kértek belőle. Ismerősei ennek ellenére voltak ezekből a körökből, például James Bond megalkotója Ian Flemming.

A rettegett okkult szakmai Hastingsban halt előkészített a Netherwood szállóban 1947-ben, légúti megbetegedésben. A csata végig biztosan nem jutott beépíteni német gyártású asztmagyógyszeréhez, ezáltal visszaszokott a heroinra. Orvosa, akit követői attól függ megátkozott, feltehetően 24 órával Aleister Crowley távozása után meghalt.

Crowley testét Brightonban hamvasztották el. Temetéséről a sajtó sötét miseként írt, ami annyiban igaz, hogy személyes vallása a Thelema szertartásrendje attól függ folyt a búcsúztatás. 

Aleister Crowley halála után

Elavult otthonát, a Boleskine-házat a mai napig különös érzés lengi körbe. Az ingatlan egy 13. századi gyülekezet helyére épült 1760-ban a Loch Ness partjára, Crowley 1899-ben vette előkészített a Fraser családtól. Azóta {kétszer} is leégett a ingatlan, előbb-utóbb 2015-ben, másodjára pedig 2019 nyarán. A jelenlegi tulajdonosnak, Keith és még Kyra Readdynek viszont nincs biztosítása, ezáltal különös tervet eszeltek ki. Úgy teremtik elő a pénzt a felújításra, hogy kövenként eladják az okkult nagymester elavult házát az eBay-en. A befolyó összeget kizárólag a Boleskine-ház renoválására fordítják.

A Boleskine-ház 1912-ben.

A Boleskine-ház 1912-ben.

Az épületet egyébként sokan a sötét mágia középpontjának és még a gonoszság szenvedés lelőhelyének vélik. Crowley állatáldozatokat is bemutatott szobájában, ahol 1960-ban egy szekvenciális menedzser feltehetően fejbe lőtte magát. Az őt követő hazai azt nyilatkozta egy 1975-ös interjúban, hogy minden bizonnyal történnek különös dolgok a házban, azonban sajátja semmi sem köze Crowley-hez. Egy 1745-ben kivégzett lord fejét is látták gurulni a padlón a beszámolók attól függ.

Többet látni:  Mit tegyél, hogy a csúcson legyél? - Kapcsolat

A ingatlan egy korábbi gondnoka egy 1990-es interjúban azt nyilatkozta, hogy esténként becsapódnak az ajtók, a szőnyegek és még a lábtörlők felgyűrődnek.

A rövid cikk az ajánló után eljárás

Annabelle az életre azonban hátborzongatóbb: fellebbezés előkészített a jogos babát

Most megnézheted, milyen az kezdeti Annabelle dolly, és még többet is megtudhatsz az életre egész egészében másként művész tevékenység babáról: kiderül eredete, holléte, és még paranormális történetéből is megismerhetsz részleteket.

(Képek forrása: Wikipedia, borító-és még ajánlókép forrása: Wikipeda és még Wikipedia )


Nézed: A világ leggonoszabb emberének tartották Aleister Crowleyt: gyerekeket is megrontott a szekta nevében – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply