Aranynyelvű múmiát találtak Egyiptomban: a túlvilágon Ozirisszel így tudott beszélni a hiedelem szerint – Ezotéria

Egyiptom varázslatos földje biztosan nem előbb-utóbb okozott jelenleg nagyszerű csodálatos meglepetéseket az ott bizony munkálkodó archeológusok számára: jelenleg a Taposiris Magna nevű területen volt szerencséjük, ahol Ozirisz valamint Ízisz tiszteletére emeltek templomokat az ókori egyiptomiak.

A régészek, a Dominikai Köztársaságból érkezett Kathleen Martinez valamint csapata, biztosan nem sokkal kevesebb mint 16 sírt tártak fel az ásatások során. Az eltemetettek a Ptolemaida dinasztia idején vagy akár abban az időben élhettek, amikor Kleopátra után uralomra lépett a Római Birodalom, i. e. 304 valamint i. e. 30 az egyik. Az egyik legérdekesebb lelet az a múmia, amelynek a szájában egy színaranyból készült nyelvet találtak.

Az aranynyelvű múmia

Az szomorúan biztosan nem egyértelmű a szakértők számára, hogy mikor kerülhetett az aranynyelv az eltemetett illető szájába. Történhetett azonban életében valamilyen beszédprobléma miatt, azonban akár azután ráadásul, hogy meghalt.

Az aranynyelvű múmia.

Az aranynyelvű múmia.

Amennyiben a múmia a bebalzsamozása során kapta előkészített a nyelvet, amögött elengedhetetlen hiedelem állhat a szakértők szerint: úgy gondolják, hogy a búcsúztatók azt remélhették, hogy az aranynyelv segítségével az elhunyt minősített lesz Ozirisszel beszélni a túlvilágon.

I. e. 6. századi szobor Ozirisz isten fejéről.

I. e. 6. századi szobrászat Ozirisz isten fejéről.

Fotó: wikipedia.org/Brooklyn Museum

Ozirisz az egyiptomi hitvilág egyik legfontosabb istene. Feleségével, egyben testvérével, a termékenység- valamint anyaistennő Ízisszel, valamint a megújulást jelképező, sólyomfejű istennel, Hórusszal hármas egységet tartalmaz. Ozirisz a túlvilág valamint a halottak istene, az elhunyt lelkek kegyelmes bírája. Ő adja az életet valamint a bolygó termékenységét, valamint megművelésének tudományát ráadásul az ő ajándékának tudják legyen valójában az egyiptomi hitvilágban.

A rövid cikk az ajánló után eljárás

Taposiris Magna extra izgalmas leletei

A 16 múmia közül egy egy további ráadásul felkeltette archeológusok figyelmét, ugyanis egy, csaknem a összesen testét elfedő halotti maszkot kapott. A arcmaszk fejdíszben, mosolygó arccal ábrázolja az elhunyt ókori nőt.

A régészek számos portrészobrot ráadásul találtak, melyek a területen nyugvókat ábrázolhatják. Nagyszerű kiváló állapotuknak köszönhetően sokat mesélnek a korabeli fejdíszekről valamint hajviseletről.

Két testrendszer közel létre tekercsekre ráadásul leltek az ásatások során. Ezeken a szöveges üzenet közel Arany, Oziriszt ábrázoló díszítés ráadásul látszólagos. Elemzésük valamint a vidék extra leleteinek vizsgálata {jelenleg} ráadásul folyik.

Tutanhamon családja

A legközelebb cikkben bemutatjuk a bolygó legismertebb fáraójának rendhagyó családi fotóalbumát.


Nézed: Aranynyelvű múmiát találtak Egyiptomban: a túlvilágon Ozirisszel így tudott beszélni a hiedelem szerint – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply