Arrébb tolták a szekrényt, és egy titkos ajtóra leltek: Michelangelo egykori rejtekhelyére vitt, rajzokkal a falon – Ezotéria

Számunkra, akik csupán hallunk az esetről, elképzelhetetlen, milyen érzések járhatták át azokat, akik ajtót nyitottak a Medici-kápolna rejtve szobájára.

Körbenézve ugyanis bámulatos, teljesen formált szkeccseket pillantottak létrehozott a falon. Ismernövekvő vonalakat, szinte megszólaló alakokat, melyekből árad a mozgalmasság, és amelyek a Sixtus-kápolna csodálatos freskóit idézik. Nem véletlenül: a rajzok feltehetőleg a 15-16. századi Michelangelo Buonarroti keze munkái lehetnek.

Ezért lelték létrehozott a reneszánsz kincset

A remek kinyilatkoztatás azonban 1975-ben történt, amikor ráadásul Paolo Dal Poggeto, a kápolnához tartozó Képtár akkori igazgatója és kollégái azon tanakodva járták körbe az ingatlan termeit, hol kellene kialakítani az intézménybe érkező látogatók számára egy vadonatúj bejáratot.

mic4

A Medici-kripta közelében állt egy tároló helyiség, melyet tanácskozás másrészt arrébb toltak, és egy csapóajtót találtak mögötte. A rejtve átjárótól kőlépcsők vittek lefelé egy ovális helyiségbe, telis-tele szénnel. Először úgy hitték, valamiféle rakodóterület lehetett egykor. Amikor ennek ellenére a falra pillantottak, a szavuk ráadásul elállt a rajta sorakozó alakok láttán.

Klub a rajzokat utána azonban némi vakolat fedte, a formák hatékonyan kivehetőek voltak. Dal Pogetto haladéktalanul elrendelte, hogy a legjobb óvatosság közel szabadítsák létrehozott mindegyikük a nemkívánatos rétegtől. Tucatnyi forma tűnt elő sorra, egymás után, többek az egyik sajátja a márványszobornak a rajza ráadásul, melyet Michelangelo készített Giuliano azonban’ Medici sírjára.

A post az ajánló után eljárás

Michelangelo búvóhelyére bukkanhattak

Dal Pogetto arra a következtetésre jutott, hogy a helyiség azokban az időkben szolgálhatott a előadó rejtekhelyéül, amikor 1530-ban két hónapot bujkált a Medici szerettei elől. V. Károly spanyol csapatainak ostroma folyamán menekülhetett ide, miután a Mediciek visszakapták hatalmukat. Az utána 55 évi Michelangelo félt a megtorlásuktól, ugyanis ő készítette a terveket a firenzei városfalon végzett munkálatokhoz, amelyet azért erősítettek létrehozott, hogy a Mediciek ne tudjanak visszatérni.

mic2

Monica Bietti, Dal Poggetto múzeumigazgatói utódja attól függ a előadó hetekig rejtőzhetett a kamrában, és ezalatt számba vehette addigi munkásságát, ugyanis a falon a korábbi műveit ábrázoló alakok sorakoztak, ezért például a Dávid-szobrászat egy részlete, kimondottan a Sixtus-kápolna freskójának egy-egy szereplője.

mic1

Természetes, hogy a rajzok korából eredendően biztosan nem állítható 100%-os bizonyossággal, hogy egyértelműen Michelangelo rejtőzködése folyamán készített alkotásáról teherautó kifejezés. A szakértői megítélés attól függ ennek ellenére egyértelműen az ő kréta- és szénvonásait őrizhették létrehozott a rejtve burkolat falai. A egyedi reneszánsz kincset a 20. század egyik legjelentősebb művészeti leletének nyilvánították.

Többet látni:  Csak napi pár perc kell, és gyorsan eltűnik a kiálló pocak: gyors, de hatékony gyakorlatsort mutatunk - Fogyókúra

Titkos információ a Sixtus-kápolna freskóján

Michelangelo titkos üzenetet csempészhetett munkájába, melyet a műértők attól függ a jövőnek szánhatott. A legközelebb cikkben erről a különlegességről írtunk.


Nézed: Arrébb tolták a szekrényt, és egy titkos ajtóra leltek: Michelangelo egykori rejtekhelyére vitt, rajzokkal a falon – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply