„Az én testem. Az én templomom. Tiszteljétek.” – Megrázó magyar kisfilm készült a lengyel abortusztörvényről – Kapcsolat

Talán biztosan nem túlzás azt kijelent, hogy a lengyel abortusztörvény október 22-én elfogadott szigorítása a aggódik világot megrázta. Az országban nemrég, az 1993 óta érvényben lévő törvénybe iktat attól függ három esetben kerülhetett vonal a magzatok elvetetésére: ha a anyaság veszélyezteti az mama életét, egészségét, ha Jelentősebb az esélye erős rendellenességnek vagy akár gyógyíthatatlan betegségnek, kimondottan ha a magzat nemi fizikai erőszak útján terhes lesz. 

A változás alaptörvény-ellenesnek találta a egyén, deformált magzatok művi vetélését lehetővé tevő törvényt. Ez azt jelenti, hogy a jövőben biztosan nem engedélyezik a terhességmegszakítást azonban utána se, ha vizsgálatok támasztják alá, hogy a kicsi erős betegséggel, rendellenességgel születne. 

Magyar online videó {reagál} a lengyel abortusztörvényre

A szigorítás kiterjedt felháborodást keltett, Varsóban például sok tízezren tüntettek ellene, azonban nemcsak alább listázva, hanem sok lengyel nagyvárosban, és még különféle országokban, köztük itthon hasonlóképpen utcára vonultak az egyének. Az interneten szintén jelentős visszhangot kapott a kiválasztás, a lengyel Lodz Filmművészeti Egyetem animátor hallgatói például egy erőteljes kisfilmmel üzentek a YouTube-on. Ez inspirálta a Solidarity With Polish Women című videót elkészítő magyar csapatot hasonlóképpen, akik a lengyel nőkkel való szolidaritás jeléül alkották meghatározott a megrázó, elgondolkodtató animációt.

 Kocsma a lengyelországi forgatókönyv egyenes biztosan nem érinti országunkat, ugyanúgy sokkolt csapatunk hasonlóképpen, és még ráébresztett arra, hogy milyen könnyedén változhatnak alkalmatlan irányba a dolgok. A munkánkkal a jövővel bevonva félelmeinkre akarunk reflektálni, miközben szolidaritást hasonlóképpen vállalunk a lengyel nőkkel. Hisszük, hogy egymással képesek vagyunk változtatni, és még változtatásra népszerűsít – pótolni kell a 25 magyar közreműködésével készült kisfilm alatti leírásban. 

A post az ajánló után eljárás

A 3,5 perces animáció leginkább vörös, {szürke} és még sötét árnyalatokat használva, erőteljes képekkel üzen. A könnyek és még a vöröses szuper visszatérő motívumok, azonban látszik magában az abortusz hasonlóképpen, melynek során az orvosi szakember és még az előtte meztelenül fekvő nőstény köré férfiak gyűlnek. A méhet egy gépként ábrázolják, egy tehetetlen, várandós nőt pedig kezek ütlegelnek, fojtogatnak. Egy még egy női tervezés szájára cipzár kerül, egy legközelebb fejét pedig a hasába nyomják.

Többet látni:  4 dolog, amit soha ne mondj egy introvertált embernek: könnyen megbánthatod vele - Kapcsolat

 Az anyaságnak sosem szabadna kötelezőnek lennie. Az én testem. Az én templomom. Tiszteljétek. Nem egy lelketlen felszerelés vagyok. Az én testem, az én döntésem. Hadd legyen a nőknek választása. Félek. Hadd döntsenek a nők. Nem irányíthatsz csapatunk. Ez a törvénybe iktat a legsebezhetőbb nőket veszélyezteti. A feladatod az, hogy biztonságot teremts, Cégünk pedig meghozhassuk a döntésünket. Senki biztosan nem szabad addig, egészen mindannyian biztosan nem vagyunk azok. – jelennek meghatározott sorra a húsba vágó angol feliratok. 

abortusztorveny

Azóta egyébként elhalasztották az abortuszt ellehetetlenítő alkotmánybírósági határozat közzétételét, valamint végrehajtását, ezáltal az egyelőre biztosan nem emelkedett jogerőre. Andrzej Duda államfő pedig felvetni a kérdést tett egy vadonatúj törvényre, amely engedné, hogy ha a magzatnál az élettel összeegyeztethetetlen rendellenességet diagnosztizálnak, utána megszakítható legyen a anyaság. A The Guardian attól függ ennek ellenére sok kórházban jelenleg az elmúlt időszakban hasonlóképpen előfordult, hogy elutasították, elküldték az abortuszt kérő nőket. 

A nők Jelentősebb része biztosan nem bánja meghatározott az abortuszt

Egy bekövetkezett biztosan nem kívánt anyaság esetén vagy akár egy maradandó károsodással rendelkező magzatnál kemény lelkileg meghozni azt a döntést, hogy a babát megtartsák-e, vagy akár elvetessék, biztosan nem tudják, milyen hatással lesz ez siker életükre. A közösség hasonlóképpen előszeretettel bélyegzi meghatározott azokat a nőket, akik bármilyen oknál fogva az abortusz közel döntenek, akik biztosan nem akarják, vagy akár biztosan nem tudják megszülni gyermeküket. Egy vizsgálat létfontosságú eredményekre mutatott rá.

Borítókép: YouTube.


Nézed: „Az én testem. Az én templomom. Tiszteljétek.” – Megrázó magyar kisfilm készült a lengyel abortusztörvényről – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply