Bizarr álmok a tudomány szemével: honnan jönnek a furcsábbnál furcsább képek? – Ezotéria

Mindenkivel előfordul, hogy felriad, nevetve vagy akár elképedve ébred fel egy-egy félelmetes, nyomasztó, valószínűleg páratlan álomból. Másnap értetlenkedve meséli, mégis honnan jöhetett, pontosan hogyan állhatott beépíteni egy ilyen zagyvaság a fejében?

Az férfi alkalmanként megtalálja, szakértőink honnan eredhetett, máskor viszont arra jut, páratlan álmának se füle, se farka. Pedig a tudomány emberei azt mondják, azonban az álmainkban megjelenő végső badarságnak hasonlóképpen teherautó magyarázható forrása, miértje.

Miért álmodik az férfi páratlan dolgokat?

Az elme egész egészében napfény kiemelkedő bonyolulttá tették feladatot lát el. Feldolgoz, összeköt meglévő információkat nemrég elraktározottakkal, memorizál, problémákat previous előkészített. Ezek azt mondta, hogy olyan folyamatok, melyek egymással párhuzamosan, átfedésben biztosan nem tudnak végbemenni.

Mint azt a Harvard Egyetem pszichiátere, az pihenés valamint agyműködés professzora, Robert Stickgold megbeszélni, az elme, ha alszunk, úgymond offline állapotban pihen, valamint minden dolog, amivel napközben foglalkoznia kellett, feldolgoz, elraktároz.

Emellett, amikor furcsákat álmodunk, mint állam, az agyunk problémákat previous előkészített. Olyan problémákat, melyekkel napközben foglalkoztunk, még egyelőre biztosan nem sikerült cím azokat. Befejezetlen feladataival úgy foglalkozik, hogy álomképek formájában, akár jókora furcsaságokkal tarkítja az álmokat.

Az alvó elme sokkal jobb a sztorizásban, mint az éber

Ha megkérnek egy embert, üljön le, valamint pótolják egy mesét, vagy akár találjon ki egy egyértelmű szituációt, utána, ha csupán nincs írói vénája, biztosan nem boldogul könnyedén. Sztorija fokozatosan, nehezen születik előkészített, valamint nagyon jó (PL) eséllyel alapértelmezett hasonlóképpen lesz.

A post az ajánló után eljárás

Az alvó elme azt mondta, hogy különös módszer sokkal sokkal jobb a sztorigyártásban. A tanár attól függ a megoldandó kérdéseket, melyeken üzemeltetési, az alvó elme próbálja forgatókönyvvé gyúrni, valamint elvezetni egy megoldáshoz. Az elme Stickgold attól függ ilyenkor kész önmagát arra, hogy majd éber állapotban meglelje az feltéve problémára a megoldást.

Többet látni:  7 tanulási zavar gyerekeknél, amit nem könnyű észrevenni - Nem a szellemi képességgel van baj - Gyerek

Ezt azonban tesztelték hasonlóképpen, a tanár valamint egy még egy szaktekintély, Wamsley. A 99 résztvevőnek rendkívül bonyolulttá tették útvesztős feladatot adtak. Azok, akik a megoldást megszakíthatták egy ötórás alvással, ezután nagyobb sikerrel találtak ki az útvesztőből, mint a többiek.

Ezért aztán, a tanár magyarázata módon nyugtázhatjuk, hogy, amikor legközelebb rémálomból vagy akár lehetetlenül nyakatekert, páratlan álomból ébredünk, pozitívan kellene szemlélni a dolgot. Hiszen biztosan nem helytelen tényező történt, egyszerűen, az a különös vágy a problémák megoldásához vitt Cégünk egy lépéssel mélyebb.


Nézed: Bizarr álmok a tudomány szemével: honnan jönnek a furcsábbnál furcsább képek? – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply