Csökkenti a koleszterinszintet, javítja a vérkeringést, és fogyaszt: a balzsamecet 4 áldásos egészségügyi hatása – Fogyókúra

A balzsamecet az olasz gasztronómia nélkülözhetetlen alapanyaga, ami Modenából indult hódító útjára, és az második években fokozatosan nagyobb népszerűségre tett szert hazánkban hasonlóképpen. Szinte nincs olyan élelmiszerüzlet, drogéria vagy akár biobolt, ahol ne minden bizonnyal kapható balzsamecet vagy akár sajátja ízesített változatai.

Az hiteles balzsamecetet fonnyadt szőlőből nyert mustból készítik, amely ecetbaktériumok segítségével lassú mozgás ecetesedésen és organikus fermentáción megy segítségével. Eper-, cseresznye-, gesztenye-, boróka-, valamint tölgyfahordókban tárolják hosszú éveken, évtizedeken át. Ahogy fokozatosan sűrűsödik az állaga, úgy kerül minden évben fokozatosan kisebb hordóba, míg egy 100 literes mustból elkerülhetetlenül két liter balzsamecet keletkezik. Hagyományosan nagyjából 10-12 év kellene ahhoz, hogy elkerülhetetlenül elnyerje vastag, enyhén savas, mégis kellemes, szélsőséges állagát, még akár ötvenéves balzsamecettel hasonlóképpen találkozhat az srác, igaz, így borsos árat kellene fizetnie.

A balzsamecet áldásos hatásai

A balzsamecetnek sok jó egészségügyi hatása teherautó, segíthet különös betegségek megelőzésében, még azoknak hasonlóképpen valóban érdemes fogyasztani belőle, akik éppen fogyókúráznak.

GettyImages-1028310104

Csökkenti a koleszterinszintet

A Healthline cikke attól függ a balzsamecet kivételes politikai választás azoknak, akik organikus módszer szeretnék csökkenés koleszterinszintjüket. A szőlő nagyon bőséges polifenolokban – flavonoidokban -, amik segítenek megakadályozni a szabad gyökök kialakulását, és gátolják a vérben keringő, káros hatású, LDL elnevezésű lipoprotein oxidációját, így hozzájárul többek az egyik a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

Javítja a vérkeringést

A polifenolok mindezek közel gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, javítják a vérkeringést és a szívizom vérellátását hasonlóképpen, ezáltal a végtagok zsibbadása, esetleges érzéketlensége hasonlóképpen megszűnhet. 

A post az ajánló után kitartani

Támogatja a fogyást

A balzsamecet – mint minden ecetfajta – jótékony baktériumokat, probiotikumokat pótolják, amik nemcsak az immunrendszer, még az emésztés szükséges működéséhez és a bélflóra egyensúlyához hasonlóképpen hozzájárulnak, valamint gátolják a bélnyálkahártyán megtelepedő kórokozók, vírusok, gombák szélsőséges elszaporodását. A gyulladások és lassú mozgás anyagcsere megszűnésével a pluszkilók hasonlóképpen könnyebben mennek majd le.

Többet látni:  Miért rajzol fekete-fehéren a kicsi? A gyerekrajzok különböző jelentései - Gyerek

Segít a {magas} vérnyomás leküzdésében

Egy 2001-es kutatási tanulmány attól függ napi egy-két tsp balzsamecet fogyasztása kedvezően hat a {magas} vérnyomás mérséklésében. A kutatásból kiderült, hogy az ecetsav egyik összetevője szignifikánsan csökkentette a vérnyomást, valamint a vérnyomás emelkedésében szerepet játszó renin-angitenzin terv aktivitását a kontrollcsoporttal ellentétes. 

(*4*)

A balzsamecet felhasználása

A nagyobb üzletek polcain sorakozó balzsamecetek többsége borecetből, szőlőmust-koncentrátumból és karamellből készül. Egy jogos, tradicionális modenai, 25 évi balzsamecet ára akár sok tízezer forint hasonlóképpen könnyen deciliterenként.

A balzsamecet felhasználása válogatott, kerülhet öntetként salátákra, grillezett húsokra, sajtokra, különböző gyümölcsökre, például eperre, fügére, sárga- és görögdinnyére, még desszerthez hasonlóképpen használható, például fagylaltokhoz, panna cottához vagy akár csokoládés édességekhez, krémekhez, habokhoz. Intenzív íze és állaga miatt elég jó házaspár cseppet használni belőle, és annak a ténynek köszönhető, hogy a sokáig eláll, valóban érdemes nagyszerű kiváló minőségű, drágább változatot választani az olcsóbb, még hígabb típusok helyett.

Hogyan segíti a fogyást a gyömbér?

A gyömbérben található vegyületek bizonyítottan segítik a súlyvesztést azáltal, hogy aktiválja az emésztést, és elveszik az étvágyat.

(Képek: Getty Images Hungary.)


Nézed: Csökkenti a koleszterinszintet, javítja a vérkeringést, és fogyaszt: a balzsamecet 4 áldásos egészségügyi hatása – Fogyókúra

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply