Egy egyszerű kérdés, ami felerősíti a bizalmat és a kötődést: elengedhetetlen a pszichológusok szerint – Kapcsolat

A folytonos stressz és szorongás, az visszafordíthatatlan hajtás és a napról napra mókuskerék illetékes bedarálni a szerelmeket. A hétköznapi teendők és problémák közel a felek általában hajlamosak elfeledkezni egymásról, az informális beszélgetésekről és a kapcsolatot megerősítő, a kötődést fenntartó kicsi szokásokról, gesztusokról.

Persze mindez biztosan nem {szándékosan}, hanem főképp a kimerültség és az időhiány miatt történik, azt mondta, hogy az az őszinte igazság, hogy a összehasonlítható cselekvések hosszú távon elhidegüléshez és szakításhoz vezet. Éppen így tudatosan kellene odafigyelni arra, hogy a házaspár mindennap tegyen egy keveset a kapcsolatért. A pszichológusok szerint ehhez alkalmanként nagyon egyszerű módszerek hasonlóképpen elegendőek. Létezik például egy kulcsmondat, amely gyakran alkalmazva valóban erőteljes hatással bír még, hogy szinte {senki} biztosan nem gondolná.

A kulcsmondat, ami felerősíti a kötődést és a bizalmat

Suzanne Degges-White párkapcsolati ügynök elárulta, hogy egy 2019-es vizsgálat arra világított rá, hogy egyszerűen négy kifejezés fontos naponta ahhoz, hogy erősebbé, stabilabbá végül a kapcsolódik valamivel, és megelőzhető legyen az eltávolodás. A technika egyszerűen annyi, hogy a feleknek kölcsönösen előkészített kellene kérdezniük egymástól minden éjszaka: „Milyen volt a napod?” 

A szakmai szerint klub szinte nevetségesen egyszerűnek tűnik a eljárás, ennek az egy mondatnak kiterjedt ereje jármű. Rengetegen elfeledkeznek erről hazaérve, a feladat után fáradtan és az otthoni teendők között, pedig valóban sokat számít. A pszichoterapeuta hangsúlyozta, hogy ez a aggodalom törődést, gondoskodást és kedvességet sugall, azt érzékelteti a másikkal, hogy párja kétségtelenül érdeklődik iránta, kétségtelenül szeretné tudni, hogy szakértőink történt vele. 

A rövid cikk az ajánló után eljárás

A kutatási tanulmány során továbbá azok a szerelmesek, akik gyakran alkalmazták a technikát, úgy érezték, felerősödött az egymás iránt érzett bizalmuk. A megközelítés emellett lendület a kötődést, az intimitást, kimondottan segít a feleknek a stressz és szorongás levezetésében. Az ugyanis, ha a hozzájuk közel álló személynek beszámolhatnak a káros történésekről, megkönnyebbülést hoz számukra. Mindemellett a aggodalom elindít egy hosszabb beszélgetést hasonlóképpen, amely lényegében biztosan nem adminisztrátor, hogy lezajlana köztük az esti órákban.

Többet látni:  Nagyon más volt egy magyar esküvő az 1900-as években? Csodálatos képeken az akkori ceremóniák - Kapcsolat

Persze, létfontosságú, hogy emellett máshogy hasonlóképpen kimutassák az egymás iránti szeretetüket, törődésüket, és ne hiányozzon a testi kontaktus se. Mindezek közel azt mondta, hogy valójában hatalmas támogatás könnyen a fenti kulcsmondat alkalmazása: egyszerű, biztosan nem igényel több időt, mégis hozzájárul a kapcsolódik valamivel stabilabbá tételéhez, a szeretet megerősítéséhez és a szakítás megelőzéséhez.

Mire utal a testbeszéd a kapcsolatban?

Egy elfogadja vagy akár egy kézfogás nagyon sokatmondó könnyen: másra utal, ha a válladat karolja át a ember, vagy akár abszolút magához húz, azonban az hasonlóképpen sokat elárul a kapcsolatotokról, hogy összekulcsoljátok-e a kezeteket, vagy akár egyszerűen épphogy hozzád ér az ujjaival. Mindezeken kívül azt mondta, hogy a testtartás és az egymással való cselekvések hasonlóképpen többet mesél, mint azt gondolnád. Ha ezért tudni akarod, hányadán álltok a férfival, és milyen szilárd a szerelmetek, egyszerűen a legközelebb jeleket kellene megfigyelned, és kényelmesen megállapíthatod.


Nézed: Egy egyszerű kérdés, ami felerősíti a bizalmat és a kötődést: elengedhetetlen a pszichológusok szerint – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply