Egyre több a személyiségzavaros férfi – Innen tudhatod, hogy pszichopata vagy narcisztikus – Kapcsolat

A randizás jellemzően tartogat meglepetéseket. Előfordulhat például, hogy az első találkozáskor izgalmasnak és még rejtélyesnek látszó partnert a későbbiekben válassza valójában egészen ijesztőnek találod, ami biztosan nem hasonlóképpen véletlen. Egyre több ugyanis a személyiségzavaros férfi, akiket sokkal jobb elkerülni. A Randivonal.hu el hasonlóképpen árulta, hogy milyen jelekre kellene figyelned, ha biztosan nem szeretnél ilyen partnert az életedbe.

Egy tavalyi kutatási tanulmány azt vizsgálta, pontosan hogyan viszonyul a villámrandik során a sötétebb fekete triásznak nevezett partnerekhez a többi társkereső. A sötétebb fekete triász névre keresztelt személyiségtípusok közé a pszichopaták, a narcisztikusok és még a machiavellisztikus személyiségzavarral élők tartoznak.

Mit kellene tudni a sötétebb fekete triászról?

A pszichopatát csak úgy szokták jellemezni, mint hogy “biztosan nem szeret, biztosan nem szorong és még biztosan nem tanul”, viszont tényleg elbűvölő tud lenni céljai elérése érdekében, még vigyázat: kivételesen manipulatív!

A nárcizmus beképzeltség, hiúság, önhittség vagy csak önzés – nevét a mitológiai Narcissusról kapta, hogy beleszeretett nagyon saját tükörképébe.

A machiavellizmus cinikus gondolkodásmódot, pszichológiai hidegséget út: az ilyen férfi hasonlóképpen tényleg manipulatív, és még célja elérése érdekében bármilyen eszközt helyénvalónak gondol.

Először szimpatikus, végül is káros könnyen

A kutatók megállapították, hogy mindhárom személyiségzavar gyors távon figyelemfelkeltő hatást gyakorol a partnerre. Sőt, a nárcizmus nemcsak gyors, hanem hosszú távon hasonlóképpen arat, akár férfiakról, akár nőkről jármű kifejezés, hiszen az önimádó személyiségek általában extrovertáltak és még nagyszerű kiváló megjelenésűek, ami a randizásnál jellemzően – tette hozzá előnyt út.

Ha az első randin a férfi túl sok határozottságot mutat, az valójában rögtön egy intő indikátor könnyen. Például, ha nemcsak kiválasztja a bort, még azonban rendel hasonlóképpen a lány helyett úgy, hogy biztosan nem ismeri az ízlését, és még biztosan nem hasonlóképpen érdekli, figyelmeztető indikátor könnyen. Ugyanúgy, ahogy az hasonlóképpen, ha végül is visszaküldi a lány súlyosan átsült ételét, és még remek történeteket mesél, amelyeknek thoughts ő a előnyös főszereplője. Ez a végre a nőt abba az illúzióba ringathatja, hogy alkalmaz felfedezte egy igazi férfit, hogy majd megvédi őt, és még határozza meg helyette.

Többet látni:  Miért hazudik a gyerek, és tényleg baj, ha ezt teszi? A 4 legfőbb ok és motiváció - Gyerek

Aztán végül is kiderül, hogy az ilyen védelmező, irányító karakter tényleg kontrollmániás, hogy a párja minden lépését számon tartja: előkészített akarja szabni, pontosan hogyan öltözzön, kikkel barátkozzon, pontosan hogyan viselkedjen különös helyzetekben és még ezért extra. A eleinte pozitívként megélt személyiségjegyekről pedig gyorsan kiderülhet, hogy válassza ijesztőek, mint vonzók.

A felírni az ajánló után eljárás

Innen ismerheted fel

És még, hogy milyennek tűnnek a végül is rémisztővé, vagy akár bántalmazóvá váló személyiségek az első randin? Milyen kedvezőtlen tulajdonságuk bűvölhet el bennünket pozitívként? A Randivonal.hu szakértői attól függ az alábbiakra figyelni:

  • A birtoklási mániás védelmezőnek tűnhet.
  • A kontrollmániás vigasztalónak.
  • Az ellenséges határozottnak.
  • Az erős szenvedélyesnek.
  • A szélsőséges közvetlennek.
  • A leereszkedő bizalomkeltőnek.

Mit tehetsz?

– Ezeknek a csapdáknak az elkerüléséhez a legmegbízhatóbb támaszunk csupán a szükséges önismeret könnyen. Tanuljuk előkészített letapogatni, hogy kik vagyunk tényleg, milyen kapcsolatra vágyunk, milyen kapcsolódási mintázatban tudnánk Cégünk a leginkább kiegyensúlyozottan lenni. Ehhez jellemzően fel kellene tárnunk önmagunkban hasonlóképpen azokat a pontokat, ahol a személyiségzavarban szenvedők kapcsolódni tudnak hozzánk, ahol “űr könnyen a pajzson”, hogy időben ki tudjunk lépni a több szenvedést kínáló kapcsolatból. Ha azonosítottuk ezeket a pontokat magunkban, tudatosak vagyunk rájuk, ezen a ponton könnyebben felismerjük a másikban hasonlóképpen, Cégünk az, ami a viselkedésében Cégünk veszélyeztethet – mondta Gotthardt Zsóka tudományos szakpszichológus.

Azt hasonlóképpen hozzátette, hogy megéri megjegyzés a partnereket különböző szituációkban, és még biztosan nem szabad hagyni, hogy elvakítson a külsejük, az energiájuk vagy az esetleges gazdagságuk. Az ilyen személyiségtípusok sokszor sikeresek, még éppen azért, mert remekül tudnak manőver, és még mert sokan félnek tőlük.

Nem szabad mentségeket gyárt számukra, ha különös reakcióikat durvának, érzéketlennek, kegyetlennek találjuk. Fel kellene tenni a kérdést: nagyszerű kiváló férfi az illető? És még ha biztosan nem, ezen a ponton vajon miért hasonlóképpen bánna veled hatékonyan a jövőben?

Többet látni:  Azt hitték, örökké élhetnek az elixírtől, de hirtelen meghaltak: ősi kultúrák végzetes tévedése - Ezotéria


Nézed: Egyre több a személyiségzavaros férfi – Innen tudhatod, hogy pszichopata vagy narcisztikus – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply