Éjszakai evés: ezek a lelki problémák állhatnak mögötte – Fogyókúra

A lelki egyensúly és még a táplálkozás az Egyedi életmód tényleg határozottan biztonságosan összefüggő területei. Kezdődik a csecsemőkorral, amikor a sírásra felajánlott egyik első anyai válasz az etetés.

Azok a babák, akiknél kialakult a feltételes reflex, hogy szomorúságot, a sírást étellel kellene orvosolni, a szekvenciális életkorokban ráadásul könnyebben nyúlnak ehhez a módszerhez.

Falásrohamok: örömérzet-szégyen

Az étel jellemzően pusztán pótcselekvés, amely valamit helyettesít. Az feltételezett bánatevők jellemzően csokoládéval, süteményekkel próbálják helyrebillenteni az érzelmeiket. Ha ez a választék szokások felfokozott lelkiállapottal párosul, utána falásrohamok alakulhatnak ki.

A falással szerzett örömérzetet ennek ellenére sokszor követi szégyen, hiszen a fölös kalóriákból fölös kilók keletkeznek, ami újabb magyarázat könnyen a szomorúságra.

Az éjszakai evés mindennek egy speciális formája, amikor napközben egyéni elismerik mindig tartsd meg magát a diétához, ám amikor minden személy lefeküdt, ráront a hűtőszekrényre.

Éjszakai evés

Az efféle falásrohamok hátterében állhat klinikai depresszió, fokozott aggodalom, őrület, szomorúság, idegesség vagy akár különféle kedvezőtlen szenzáció. Kattints az alábbi videóra, és még hallgasd előkészített Bokor Judit pszichoterapeuta, pszichoterapeuta véleményét a falásrohamok, kimondottan az éjszakai evés okairól.

Találd előkészített az örömet!

Annak érdekében, hogy megszabadulj a falásrohamoktól, kimondottan az általuk okozott plusz kilóktól és még bűntudattól, előkészített kellene találnod, hogy melyek azok a területek az életedben, melyek boldoggá tesznek – az evésen kívül. Ez könnyen akár valamilyen szabadidős elfoglaltság, sporttevékenység, barátokkal töltött lehetőség vagy akár mindent különféle.

Ha biztosan nem tudod, milyen úton indulj el, egyszerűen érzed, hogy nehezen találod a helyed a világban, jellemzően vagy akár bánatos, és még a szomorúságot rendszerint evéssel orvosolod, megéri pszichoterapeuta vagy akár kineziológus segítségét kérned. Az olyan csoportos foglalkozások ráadásul segíthetnek, mint például a pszichodráma.


Nézed: Éjszakai evés: ezek a lelki problémák állhatnak mögötte – Fogyókúra

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Többet látni:  Kiderült, mit kompenzál az, aki sok közös fotót posztol a párjával - Szakértők elemezték - Kapcsolat

Leave a Reply