Évekig csalta feleségét Lenin, mégis barátságot kötött a két nő: amiről akkor senki sem beszélt – Kapcsolat

Vlagyimir Iljics Uljanov, azaz Lenin magánéletét sokáig homály fedte. A Szovjetunió legbefolyásosabb vezetőjéről csakis tisztelettel volt illendő beszélni, legfőképp politikai valamint társadalmi tevékenységei, intézkedései valamint céljai kerültek előtérbe. Szerelmi életének részleteit biztosan nem igazán firtatták akkoriban, valamint ő hasonlóképpen igyekezett ügyelni arra, hogy a lehető minimális info szivárogjon ki róla. 

Csupán annyit lehetett róla tudni, hogy Nagyezsda Krupszkajával lakik házasságban, még a reprezentatív források valamint a történészek attól függ szerette a nőket, sokat udvarolt, valamint volt egy hosszabb időkeret, amikor szerelmi háromszöget tartott fenn. Persze, mindez határozottan egyértelműen ütközött a róla kialakult képpel, ezáltal biztosan nem véletlenül hallgatott róla minden személy.

A partner, Nagyezsda Krupszkaja

Nagyezsda Konsztantyinovna Krupszkaja 1869-ben {született} Szentpéterváron. Leninnel 1894-ben ismerkedett előkészített, valamint segített neki egy, a munkásosztály felszabadítására irányuló intézmény létrehozásában. Végül is emiatt mindkettőjüket letartóztatták valamint száműzték, ennek ellenére kérvényezte, hogy Lenin mellé küldjék Szibériába. Arra hivatkozott, hogy a menyasszonya a férfinak – kocsma ez akkor azonban biztosan nem volt igaz. Végső soron elérte célját, valamint 1898 nyarán házasságot hasonlóképpen kötöttek.

Nagyezsda Konsztantyinovna Krupszkaja

Nagyezsda Konsztantyinovna Krupszkaja

Fotó: ullstein bild Dtl / Getty Images Hungary

Nagyezsda igazi forradalmár volt, határozott, céltudatos valamint figyelemfelkeltő, mosolygós nőstény, betegsége miatt ennek ellenére egy lehetőség után abszolút megváltozott. Az autoimmun pajzsmirigy-túlműködés egyik formájával, a Basedow-kórral küzdött, ettől pedig nemcsak külseje alakult át, hanem energiája, életkedve valamint libidója hasonlóképpen lecsökkent, kimondottan jelentős valószínűséggel meddővé vált. Mindez rányomta a bélyegét az egyébként sem lángoló szerelemre épülő házasságukra, nemi vonatkozású életükre. Kapcsolatuk válassza a szövetségen valamint a tipikus célokon alapult, a nőstény sokkal jobb keze lett férjének: segítette őt mindenben, politikai feladatokat hasonlóképpen vállalt, majd végül is nagyon saját újságot alapított Munkásnő névvel.

Többet látni:  4 kérdés, ami eldönti, hogy nárcisztikus-e a férfi - Tedd fel őket magadnak, és kiderül - Kapcsolat

A házaspár sokat utazott valamint költözött, többek az egyik Párizsban hasonlóképpen laktak, itt! alatt ismerkedtek előkészített egy francia származású hölggyel, akivel végül is mindketten valóban szoros viszonyba kerültek.

A felírni az ajánló után kitartani

A rajongó, Inessa Armand

Inessa Armand 1874-ben {született} Párizsban, francia arisztokrata családban. Édesapja halála után Moszkvába költözött, majd húszévesen hozzáment a bőséges textilgyároshoz, Alexander Armandhoz. Unalmasnak találta az átlagos, bőséges életet, ő ennél sokkal többre vágyott. Határozott, céltudatos feminista volt, valamint arra vágyott, hogy valamilyen formában szebbé tegye a világot. Segíteni akart az elnyomottakon, felszabadítani a nőket, jótékonykodott, iskolát alapított a elégtelen gyerekeknek, a rászoruló asszonyoknak pedig menhelyet hozott létre. Egy ideig elérhető házasságban élt, majd végül is elhagyta férjét, valamint sajátja öccsével, Vlagyimir Armanddal folytatott viszonyt, amiről a férfinak hasonlóképpen tudomása volt.

Vlagyimir Armand halála után csatlakozott az jogellenes szocialistákhoz, ami miatt száműzték egy kis faluba, ahonnan Párizsba szökött. Itt ismerkedett előkészített Leninnel 1909-ben, akinek addigra jelenleg olvasta a műveit, valamint akinek írásai formálták, megalapozták a világnézetét, politikai beállítottságát. A fickó úgy tudni, első látásra beleszeretett az előkelő, pozitív nőbe, munkakapcsolatuk pedig gyorsan szenvedélyes szerelmi viszonnyá fejlődött. Nem éppen szeretők voltak, hanem vallási társak, szövetségesek, egymással dolgoztak, valamint minden dolog megbeszéltek egymással. Lenin csodálatos leveleket írt neki, amelyekből sugárzott a jótékonysági szervezet, a törődés valamint a rajongás.

Inessa Armand

Inessa Armand

Fotó: Wikipedia

A két nőstény szoros barátságot kötött

A szovjet vezér egy ideig kocsma próbálta titkolni, végül is beszámolt Nagyezsdának arról, hogy szeretőt tart, tekintettel arra, hogy mindkét nőstény döntő fontosságú volt számára. Az asszony valamikor felajánlotta férjének, hogy átengedi őt Inessának, még Lenin erről hallgatni sem akart, hiszen ő volt számára a megbízható történelem, a tényező. Végső soron sikerült meggyőznie arról, hogy fogadja el a helyzetet. Felesége valamint Inessa az egyik eleinte volt némi rivalizálás, még kapcsolatuk hamar szoros barátsággá formálódott.

Többet látni:  8 kérdéses illemtankvíz, amire 30 felett illik tudni a választ - Kapcsolat

A partner egyik levelében például azt írta, hogy folyamatosan megfelelően érzi magát, amikor Inessa meglátogatja mindegyikük, valamint több és több részletesebb kerülnek egymáshoz. Évekig éltek szerelmi háromszögben, sőt volt olyan időkeret, amikor Inessa beköltözött a párhoz, valamint hármasban éldegéltek egy házban. Nagyezsda egyedül a különleges hálószobához ragaszkodott. Segítették Lenint, valamint egymással szerkesztették a Munkásnő című kiadványt. Együtt költöztek Krakkóba, majd Svájcba, 1917-ben pedig egymással tértek nyereség Oroszországba hasonlóképpen függetlenül, hogy egyes források attól függ ekkor jelenleg biztosan nem volt idilli a viszonyuk. Egy 1913-as levélben Inessa azt írta, elváltak útjaik, méghozzá úgy tudni, Nagyezsda kérésére. Mindezek közel ennek ellenére szoros kapcsolatban maradtak, közösen igyekeztek felépíteni a Szovjetuniót, még 1920-ra a két nőstény egészsége megromlott.

Nagyezsda állapota több és több rosszabb lett betegsége miatt, Inessát pedig idegkimerültséggel küldték Szocsiba pihenni, miután a mag tábla női szekciójának elnöke lett. Itt elkapta a kolerát, valamint biztosan nem sokkal végül is, 46 évesen meghalt. Lenin abszolút összeomlott, valamint kocsma szinte sosem mutatta ki az érzelmeit, a nőstény temetésén látszott, mennyire magába roskadt, amikor magukat kísérte a koporsóját legnagyobb mértékben legjobb nyughelyére. A fickó négy évvel élte múlt szerelmét, Nagyezsda pedig 1939-ben hunyt el.

Diktátorok feleségei

Kocsma a bolygó ma a rekord legsötétebb szavaiként emlegeti nevüket, azonban a legvéresebb kezű diktátorok, Hitler, Sztálin, Mussolini vagy akár épp Mao Ce-Tung hátulján hátulján hasonlóképpen álltak asszonyok. Képeken mutatjuk a leghíresebb diktátorok feleségeit.

Képek: gettyimages.com, en.wikipedia.org.


Nézed: Évekig csalta feleségét Lenin, mégis barátságot kötött a két nő: amiről akkor senki sem beszélt – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply