Ez történik a testedben, amikor horrorfilmet nézel: a félelem hatása a szervezetre – Ezotéria

Van, hogy bírja mindegyikük, teherautó, hogy biztosan nem – valamint olyan hasonlóképpen, hogy szívesen néz horrort dacára, hogy tényleg biztosan nem bírja az ilyen filmeket. A borzongást sokan élvezik, azonban vajon Cégünk az, ami azt mégis pozitív érzéssé alakítja?

Kocsma a tévé vagy akár a mozivászon a múltban kényelmesen üldögél, horrorfilmnézés ugyanakkor olyan folyamatok zajlanak az férfi szervezetében, mintha nagyon mást csinálna.

Félni nagyszerű kiváló

Alapvetően persze biztosan nem nagyszerű kiváló félni, azonban a Vanderbilt Egyetem kutatói azt állítják, hogy azok az egyének, akik élvezettel néznek horrorfilmeket, kicsit másként vannak összerakva, mint az átlagember.

Megnézték, hogy vizsgálatuk résztvevőinek agya pontosan hogyan {reagál} a boldogsághormonra, a dopaminra, valamint megkérdezték tőlük, szeretnek-e horrort Kilátás, vagy akár se. Kiderült, hogy azoknak az agya, akik szeretnek ilyen filmeken borzongatni, sokkal kevesebb olyan autoreceptorral rendelkezik, mely a dopamin hatását fékezi, mint azoké, akik biztosan nem szeretik a horrorokat. A horrorfilmek szerelmeseinek emiatt okoz élvezetet a borzongás.

Arra a következtetésre jutottak, hogy a sokkal kevesebb irányító autoreceptor az ősidőkbe visszanyúló, a túlélést segítő jellemvonás könnyen, hiszen az, hogy biztosan nem rémült, sőt, élvezi a veszélyt, sokkal bátrabban küzd, valamint sokkal jobb a túlélésben.

Felébred a menekülési impulzus

Ha horrorfilmet néz az férfi, szinte azonosul a főhőssel, azonban, ha biztosan nem hasonlóképpen, valójában-valójában megőrül, annyira szólna neki, hogy fusson. Persze, biztosan nem tud, hiszen csupán egy képernyőt néz, azonban majd’ szétfeszíti a késztetés – ez a személyes menekülési ösztöne, mely aktiválódik a horrornézés során – mondják a Concordia Egyetem kutatói.

Felér 30 percnyi sétával

Egy elképesztő horror végignézése annyi kalória elégetésével ér fel, mintha rémült órát sétálna az férfi – kutatásuk módon ezt állítják a Westminster Egyetem tudósai önkéntesek filmnézés közbeni légzése módon. A leghatékonyabb kalóriaégetők azok a filmek, melyek ugyanakkor szinte ugrik egyet az férfi, annyira megijed egy-egy pillanatban.

Többet látni:  Van egy hely, ahol egész júniusban gyereknap lesz: ráadásul teljesen ingyen - Gyerek

A lélek reakciója

Kocsma sokan nevetéssel leplezik a félelmüket, valamint biztosan nem mutatják ki, hogy tényleg rettegnek, a szívüket biztosan nem tudják becsapni. A Londoni Egyetem kutatói önkénteseket vizsgáltak filmnézés ugyanakkor. A tízezer férfi véleménye módon összeállított, legfélelmetesebb horrorfilmek listájából válogattak számukra. Azt látták, hogy egy igazán félelmetes mozgókép során 25,3%-kal nőstény a ritmus, ugyanúgy, mint egy lazább tornagyakorlat ugyanakkor. Épp emiatt intik a tudósok óvatosságra azokat, akik szívbetegek.

A post az ajánló után eljárás

Kiélesednek az érzékszervek

A Wisconsin-Madison Egyetem kutatói attól függ horrornézés ugyanakkor nemcsak a légzés vagy akár a ritmus növekedés, azonban a félelemérzet hatására az érzékszervek hasonlóképpen kiélesednek, kimondottan egy-egy kétkedő jelenetnél: felgyorsul a szemmozgás. Nem a szem az egyedüli érzékszerv, melynek a fokozott élességét kihasználják a filmkészítők: sötét-fehér színű filmeknél a szmog valamint a sötétebb fekete, amivel játszani tudnak. A szem próbál tájékozódni, valamint keresi a színeket. Színes filmekben a vöröses színnel keltenek nyugtalanságot.

Ami a hallást illeti, a szimbolikus, aláfestő árnyék csupán a felszín: olyan szegény frekvenciájú hangokat hasonlóképpen elrejtenek a filmekben, melyeket ugyan corridor az férfi, azonban biztosan nem érzékel, biztosan nem tudatosít. Ezáltal csupán azt érzi az férfi, hogy több és több nyugtalanabb, azonban fogalma sincs, hogy ezt többnyire rejtőzködő hangok hasonlóképpen kiváltották.


Nézed: Ez történik a testedben, amikor horrorfilmet nézel: a félelem hatása a szervezetre – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply