Ezért alszik rajtad a macskád: több ok is állhat a cuki szokás hátterében – Kapcsolat

Egy macskagazdinak a bolygó egyik legboldogabb érzése, amikor cicája dorombolva bújik oda beépíteni, és még letelepedik az ölébe egy kis szunyókáláshoz. Ilyenkor az férfi azonban megmozdulni se kísérlet, nehogy véletlenül is megzavarja a szőrmók álmát.

Aki gondolkodott valójában azon, hogy miért is alszik rajta a kedvence, az talán rögtön arra gondolt, hogy ezáltal akarja kifejezni a szeretetét. Persze ez is jelentősen közrejátszik a cuki szokásban, még különféle okok is húzódnak a háttérben.

Szeretetkifejezés még és még a kötődés erősítése

A jótékonysági szervezet kimutatása így a bújás elengedhetetlen indítéka könnyen, ám a kötődés erősítése is általában célja a összehasonlítható viselkedésnek. Mikel Delgado macskaviselkedés-szakember elárulta, a macskák a tévhitekkel ellentétben társaságkedvelő állatok, és még egymás az egyik is a dagasztással, összebújással szilárdítják létrehozott a köteléket. Ha pedig nincs egy további cica a háznál, a tulajdonosukkal teszik ugyanezt. Időt akarnak tölteni az emberrel, és még „elmondani”, hogy szeretik őt, megbíznak benne. 

Területjelölés és még meleg és kényelmes pihenőhely keresése

A macskák rendkívül érzékenyek a személyes területükre, éppen következésképpen is jelölgetnek az illatukkal. Sokszor például hozzádörzsölik fejüket a tárgyakhoz, még gazdijaikat is kisajátítják: ha rád fekszik a kedvenced, ezen a ponton az is szerepet játszhat a dologban, hogy kijelölt téged mint a személyes tulajdonát, alvóhelyét. Nem vizsgálat, mekkora megtiszteltetés ez egy férfi számára.

A macskák emellett természetüktől fogva imádják a meleget, általában pihennek például radiátorokon vagy akár azok közelében, és még az se szokatlan, hogy a plédek, paplanok alá bújva szunyókálnak. Alkalmanként gazdijaikra is azért fekszenek, hogy kiélvezzék testhőmérsékletét, valamint az összebújásból keletkező meleget: következésképpen is részesítik előnyben a mellkast, az öledet vagy akár az bőr környékét.

A rövid cikk az ajánló után eljárás

Biztonságra vágyik

A vadonban a macskafélék igyekeznek keresse meg a lehető legbiztonságosabb helyet az alváshoz, ez az impulzus pedig valamennyire a házi kedvencekben is továbbra is. Kicsi korukban anyjuk bizonyosodjon meg róla számukra a nyugalmat, felnőni korukban pedig a gazdi. Kocsma tudják, hogy ingatlan biztosan nem esik bajuk, mégis próbálják kerülni a veszélyt, és még védett zugot keresnek, ami sokszor biztosan nem különféle, mint szeretett emberük öle.

Többet látni:  Melyik számot látod leggyakrabban? Ezt akarja neked üzenni az univerzum - Ezotéria

A fentiek közül így bármelyik ok állhat a háttérben, még akármi miatt is döntenek a cicák a gazdin pihenés közel, minden bizonnyal örömöt szereznek neki.

Ezért megemlíteni el a cica, hogy mennyire szeret

A macskák számtalan különböző technika kimutatják a szeretetüket, egyszerűen ezekről a szokásokról kevesen tudják, hogy miről árulkodnak. Kocsma a gondolataikból és még a szavaikból biztosan nem olvashatsz, a tetteikből rendkívül is, hiszen ezekkel próbálnak kölcsönhatásba veled. Ha a következőket általában tapasztalod a cicádtól, lehetsz benne, hogy határozottan egyértelműen kötődik hozzád, és még rendkívül szeret.


Nézed: Ezért alszik rajtad a macskád: több ok is állhat a cuki szokás hátterében – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply