Ezt a dolgot szinte mindenki rosszul tudja a Bibliából: mi volt valójában a tiltott gyümölcs? – Ezotéria

Akmérték vallásos, akár biztosan nem, mindenki egyaránt ismerheti a bibliai történetet, mely Ádám valamint Éva bűnbeesését írja le, mely az édenkertből való kiűzetésükhöz vezetett.

Ádám valamint Éva az édenkert bármelyik fájának gyümölcséből bátran ehetett, azonban Isten azt parancsolta nekik, hogy egyedülálló fáéból, a nagyon jó (PL) valamint alkalmatlan tudásának fájáéból biztosan soha ne fogyasszanak. Éva mégis elcsábult, valamint a {kígyó} csalogatására leszakított egy termést, majd Ádámnak hasonlóképpen odanyújtotta, hogy ugyancsak megkóstolta azt. Isten tettük miatt haragra gerjedt, valamint kiűzte mindegyikük a paradicsomból.

Mi volt a tiltott gyümölcs termék?

Erre a kérdésre a legtöbb férfi azt feleli, hogy alma volt, hiszen a történetet mindenki ezáltal ismerte előkészített. Mindeközben az, hogy a tiltott gyümölcs termék kétségtelenül alma lett volna, egyáltalán biztosan nem szerepel a történetben. A gyümölcsöt voltaképpen biztosan nem hasonlóképpen nevezik előkészített, valamint ennek hasonlóképpen köszönhető a izgasson, ami körülötte kerekedett.

GettyImages-612209150

Valójában a korai időktől foglalkoztatta az embereket, mi hasonlóképpen lehetett voltaképpen a tiltott gyümölcs termék. A 2. századi rabbi, Yehuda bar Ma’arava búzaként, a 16-17. századi Nehemiah Hiyya fügeként azonosította. Mások szőlőnek, grépfrútnak valamint olívának vélték. A gránátalma ötlete hasonlóképpen felmerült, amennyiben az édenkert a Közel-Kelet területén helyezkedett el. Ezt a lehetőséget végül is az ókori görög legendával, Persephoné történetével hasonlóképpen összekötötték, melyben a gránátalma az alvilág ismeretének szimbóluma volt.

Ari Zivotofsky rabbi, a Bar-Ilan Egyetem professzora attól függ az elgondolás, hogy a tiltott gyümölcs termék füge hasonlóképpen lehetett, abból eredeztethető, hogy amikor Ádám valamint Éva a bűnbeesés után felfedezi, hogy {meztelen}, fügefalevelekkel takarták el magukat, melyeket logikusan arról a fáról téphettek le, ami közel álltak – azaz a nagyon jó (PL) valamint alkalmatlan tudásának fája valószínűsíthetően fügefa volt.

GettyImages-168965797

Európában leginkább az alma az kiterjedt elemzés. Nemhiába, hogy a legtöbb művész, ezáltal Dürer vagy akár Tintoretto, különböző versek valamint művészeti alkotások szerzői hasonlóképpen főleg erre a verzióra támaszkodtak. Persze, biztosan nem mindenki: Michelangelo a Sixtus-kápolna hatalmas freskójára fügefát készített. Valószínűleg abból a megfontolásból tett ezáltal, mert a füge sokáig a női szexualitás szimbóluma volt, ami felvetődhetett, amikor az itáliai reneszánsz idején próbálták megfejteni, végtére hasonlóképpen mi lehetett a tiltott gyümölcs termék.

Többet látni:  Nem főz, nem mos, nem takarít, mindent csak elvár - Mi van, ha a férfi nem veszi ki a részét a házimunkából? - Kapcsolat

Miért éppen alma?

Az alma ötlete a 12. századi Európából származik, valamint a szövegfordítás során fogalmazódhatott előkészített kezdetben. Latinul ugyanis a malus kifejezés gonoszt valamint almafát hasonlóképpen módszer, a malum pedig bűnt. Robert Appelbaum, az Uppsala Egyerem professzora úgy felfed, hogy értelmezés során felfedezhették a hasonlatosságot az egyes szavak az egyik, valamint erre a játékra építették a képet, miszerint a gyümölcs termék alma volt. Persze az hasonlóképpen előfordulhat, hogy könnyű fordítási tévedés történt.

A post az ajánló után eljárás

A fentieknél jóval furcsább ötlet hasonlóképpen {született}: thoughts Terence McKenna etnobotanikus, thoughts John M. Allegro archeológus úgy gondolta, hogy a tiltott gyümölcs termék valójában biztosan nem a kifejezés szoros értelmében vett gyümölcs termék volt, hanem valamilyen pszichedelikus gomba, mely ismeretesen hallucinációkat okoz az agyban. Elméletüket a Plaincourault-kápolna 13. századi freskójára alapozzák, melyen Rájön vélték a növényt.

Robert Appelbaum, dacára a rengeteg felvetésnek, továbbra hasonlóképpen nyitva hagyja az almakérdést: felhívja a figyelmet, hogy klub a malum latinul kétségtelenül almát módszer, a kifejezés önmagában a gyümölcs termék szót hasonlóképpen fedi, azaz bármely ehető termést, melynek magja valamint húsa teherautó. Ergo, a gyümölcs termék kétségtelenül mindent lehetett.

Mindennek fényében kemény minden bizonnyal pontot tenni a aggodalom végére, mi hasonlóképpen volt valójában a tiltott gyümölcs termék, ám valószínűleg ez biztosan nem hasonlóképpen akkora nehézség: a bibliai történetben szereplő fűrészáru különlegességével ugyanis egy ilyen homályos, kiismerhetetlen misztikum legjobb szinkront mutat.

A mesteri freskó üzenete

Michelangelo kiváló freskója a Sixtus-kápolna mennyezetén megmagyarázhatatlan üzenetet foglal magában: legközelebb cikkünk erről mesél.

Borítókép: Getty Images / Tintoretto: Ádám valamint Éva (1552 szomszéd).

Belső képek: Getty Images / Lucas Cranach: Ádám valamint Éva, 1510-1520;  Anna Lea Merritt: Éva az Édenkertben.


Nézed: Ezt a dolgot szinte mindenki rosszul tudja a Bibliából: mi volt valójában a tiltott gyümölcs? – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply