Farsangi népszokások kvíze: tudod például, mi pontosan a busójárás? – Ezotéria

Gyerekként évről évre hihetetlenül vártuk, hogy elérkezzen a farsang: izgatottan ötleteltünk, milyen jelmezzel rukkolhatnánk elő az iskolai felvonuláson, és még önfeledten majszoltuk az ízes, porcukros farsangi fánkot.

Jelenleg akkoriban hasonlóképpen sokat tanultunk róla, hogy a vidám alkalom hátterében réges-elavult hagyományok és még hiedelmek húzódnak előkészített. A farsangi időtartam vízkereszttől, azaz január 6-jön valahonnan hamvazószerdáig tart, mely egyúttal a negyvennapos húsvéti nagyböjt kezdetének a napja hasonlóképpen. Mivel hamvazószerda biztosan nem esik minden esztendőben ugyanarra a napra, a farsang feltételezett mozgóünnep. A télbúcsúztatás és még a tavaszvárás időszaka ez, melyet a régiek egyedi hagyományokkal, tipikus mulatozással töltöttek. Ilyenkor jelentős szerepet kapott a párválasztás hasonlóképpen. Világszerte számtalan országban farsangolnak. Az itthoni szokásokban kimondottan a germán és még szláv népek hatása érhető tetten. Hazánkban az ünnepet a középkortól fogva tartják.

Farsangi népszokások kvíze

A régiek számos lenyűgöző farsangi hagyományt honosítottak előkészített: a legközelebb kvízben arra keressük a megfelelő válaszokat, hogy mit jelenthettek az egyes népszokások.

Farsangi népszokások kvíze: tudod például, mi pontosan a busójárás?

8 kérdéses videojáték


Nézed: Farsangi népszokások kvíze: tudod például, mi pontosan a busójárás? – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Többet látni:  Hogy segíthet az akupunktúra a fogyásban? A szakértő válaszol - Fogyókúra

Leave a Reply