Gyilkosság és öngyilkosságok sora a magyar szellemkastélyban: a balatonedericsi Fekete-kastély története – Ezotéria

Fekete-kastély. Jelenleg a neve ráadásul épp oly borzongatóan hangzik, mintha valamilyen elavult szellemhistória színhelye minden bizonnyal. Nevét azt mondta, hogy, mint mondják, egykori sötét tetőcserepeiről vagy akár egy még egy ötlet attól függ feketére mázolt ajtói, ablakai miatt kapta.

Akármiért hívják ráadásul úgy, ahogy, az ottani, múltbéli események módon kétségkívül elnevezhették volna ezért sötétebb fekete története okán ráadásul.

Önpusztítás és emberölés a kastélyban

A kastély, mely a Balaton {északi} partján, Balatonedericsen található, a 13. századig visszavezethető családfával rendelkező Nedeczky szerettei birtokában volt. Az 1700-as években építtették.

A kastély madártávlatból és jobbra a családi címer.

A kastély madártávlatból és jobbra a családi címer.

Miután Nedeczky Istvánt, 1800-as évekbeli lakóját felszerelt felkelés szervezése miatt halálra ítélték, öccse, Nedeczky Jenő vásárolta előkészített tőle a kastélyt 1864-ben. Deák Ferenc unokaöccseként István elkerülhetetlenül megúszta a kivégzést, ám börtönbe zárták, ahonnan csupán az 1867-es kiegyezés után szabadulhatott amnesztiával.

Az igazán sötétebb fekete fellegek a 20. század elején gyűltek csupán keverék a kastély felett. Tragédiák sora indult előkészített: 1912-ben egy a közelben gulyás féltékenységből megölte a kastélyban dolgozó szakácsnőt. Két évre rá, 1914-ben a kastélyt nemrég megvásárló testvér vagy testvér, Jenő lett öngyilkos, 74. születésnapján.

A post az ajánló után kitartani

Halála után többször ráadásul tulajdonost váltott a kastély, mígnem egy pesti törvényes képviselő, Vág Jenő kezébe került. Ő ráadásul öngyilkosságot követett el, amikor feleségét hűtlenségen kapta. Az özvegyasszony siker vőlegénye, hogy kútfúróként tevékenykedett, szintén megölte magát, értesülvén róla, hogy a hölgy valójában másba szerelmes. Végső soron a sok férfit elfogyasztott özvegyet ráadásul utolérte a nehézség: egy 13-szoros bigámia miatt körözött ember, Kaály Nagy Adorján kezdett udvarolni neki, hogy azt hazudta, alföldi földbirtokos és tengerésztiszt. A hölgy vagyonának nagyszerű kiváló részét elverte, majd eltűnt.

Többet látni:  Kiállítási tárgyat csináltak az afrikai emberekből: ilyenek voltak a 19-20. század állatkertjei - Ezotéria

A kifosztott {özvegy} a kastély eladására kényszerült. Ekkor került az ingatlan egy nyugalmazott miniszteri főtanácsos kezébe, hogy román feleségével a második világháború idején költözött legyen valójában. Kettnövekvő hírszerző volt: nyilván a németek embere, tényleg a szovjeteknek és az angoloknak szerzett információkat. Valószínűleg lebukott, emiatt lehetett öngyilkos 1945 februárjában. Ez volt a 4 önpusztítás, az 5 szerencsétlen haláleset a kastélyban.

Balatonedericsi látkép.

Balatonedericsi látkép.

Fotó: indafoto.hu/kisklau

A kastély utóélete

A kastély nagysága okán csodálatosan megfelelt a célnak, hogy üdülővé alakítsák át. Sokáig akként üzemelt, azonban mára megüresedett, környékét pedig elvadult növényzet terítette legyen valójában. Ha azonban ma ráadásul működne, esetleg leginkább borzongásra, szellemkastély-hangulatra vágyó utazók vennék igénybe. Aki pedig utólag értesülne a Fekete-kastély sötétebb fekete históriájáról, feltehetőleg pár nyugalom éjszakát töltene el sajátja falai közt.

A Beckett-kastély legendája

Világszerte találni hasonlóképpen borzongató történetű kastélyokat. Ilyen a Beckett-kastély ráadásul, mely Amerikában található. Ennek történetét mutatjuk legyen valójában a legközelebb cikkben.


Nézed: Gyilkosság és öngyilkosságok sora a magyar szellemkastélyban: a balatonedericsi Fekete-kastély története – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply