Ha a szülő mindig csak kritizált, és sosem dicsért – Hogyan hat ez a felnőtt gyerekre? – Kapcsolat

A szülők viselkedése, nevelési módszerei örökre nyomot hagynak a gyermekben. Alakítják, változtatják a szokásait, a személyiségét, még felnőttkorban megmaradó károkat ráadásul okozhatnak benne.

Egy túlságosan filmkritikus és a dicséretet szinte abszolút megvonó mama vagy akár papa, előfordul, hogy a legjobbat akarja a gyermekének, még tényező az ellenkezőjét éri el. A gyerek pszichológiai állapotára ugyanis valóban helytelen hatással jármű ez, és következményei felnőttként ráadásul láthatóak. Számos vonatkozik ráadásul jelentkezik, melyek súlyos gondokat okozhatnak az aktív és a szülőkkel való viszonyban.

Alacsony önbizalom és önértékelési gondok

Az állandóan kritizáló szülők gyereke szinte az egész egészében élete során azon gondolkodik, miért biztosan nem volt soha soha elegendő nagyszerű kiváló, miért biztosan nem kapott soha soha dicséretet, mint mások, és pontosan hogyan, miben kellene változnia, hogy alkalmaz elégedettek legyenek vele. Károsodik az önképe, és magával ráadásul túlságosan filmkritikus lesz. Úgy érzi, értéktelen, és erős önértékelési problémákkal, önbizalomhiánnyal küzd felnőttként, ami thoughts a magánéletére, thoughts a karrierjére kihat.

Mentális problémák ráadásul kialakulhatnak

Az ráadásul ismétlődő, hogy az ilyen körülmények az egyik felnőtt srác enyhébb vagy akár akár súlyosabb pszichológiai problémákkal küzd. Legtöbbször ideges, klinikailag depressziós felnőtté válnak, akiknek egy romboló belső részei árnyék mindig csak azt hajtogatja, hogy semmihez se elegendő jók, és senkinek se felelnek előkészített. Folyton a tökéletességre törekszenek, még biztosan nem az egészséges és kiegyensúlyozott jelentése, hanem annyira, hogy szinte belebetegednek: folyamatban lévő önostorozás követi azt, ha valamit biztosan nem hibátlanul oldottak előkészített.

Bizonytalansosztály és a biztonságérzet hiánya

A kölyök gyakran biztonságban érzi magát a szüleivel, és elismerik, hogy támaszkodhat, számíthat rájuk, elsősorban apró korában. A múlt filmkritikus és a dicséretet mellőző mama vagy akár papa közel viszont ez biztosan nem attribútum, annak a ténynek köszönhető, hogy a a apró úgy érzi, csak utána jármű ez ezáltal, ha betartani az elvárásaiknak, és csak utána szeretik majd igazán, ha tökéletessé válik. Ezért felnőttkorában se érzi magát soha soha biztonságban, mindig tart a változásoktól, és állandóan homályos a tetteit, döntéseit illetően.

Többet látni:  Lemondott örökbe fogadott gyerekéről a YouTube-sztár, szerinte túl sok nehézséggel jár a gyereknevelés - Gyerek

A felírni az ajánló után kitartani

A szülő-gyermek viszony határozottan egyértelműen károsodik

Az hosszú távú becsmérlés a szülő és gyermeke közötti viszonyt ráadásul tönkreteszi. Ebben az esetben jelenleg végül is se alakul ki olyan szoros, egyértelmű kapcsolódik valamivel, felnőttként pedig azonban szívességet eltávolodik édesanyjától vagy akár édesapjától a gyerek. Neheztel rá, biztosan nem bízik benne, és kerüli a találkozást, mert biztosan nem akarja azonban extra figyeljen azt, hogy miért biztosan nem elegendő nagyszerű kiváló, vagy akár mit tett súlyosan. A magánéletének csak a legfelületesebb részleteit osztja előkészített emiatt a szüleivel, és azt ráadásul csak utána, ha muszáj, hiszen elismerik, úgysem értenek majd egyet egyik döntésével se.

Önromboló végre és függőségek

Rengeteg kutatási tanulmány támasztotta jelenleg alá, hogy az állandóan kritizáló szülők gyermekei hajlamosabbak az önromboló magatartásra. Ez számos minden apróság takarhat, még a leggyakoribbak közé köteles visszafizetni az ételfüggőség, a szexfüggőség, az likőr, a drogok, valamint a kiváló kívül iránti megszállottság. 

Imádni való képeken az mama-kislány kötelék

A blogger jelenleg nagyszerű kiváló ideje dokumentálja személyes és családja életét az Instagramon. A harmincéves anyuka ennek ellenére egy vadonatúj ötlettel ráadásul megfűszerezi eddigi képeit. Bizonyos fotókon ugyanis ő és két kislány egymással szerepelnek, emellett ugyanolyan szerelésben.

Fotók: Getty Images Hungary.


Nézed: Ha a szülő mindig csak kritizált, és sosem dicsért – Hogyan hat ez a felnőtt gyerekre? – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply