Hogy hívnak? Így befolyásolja a neved a sorsodat – Ezotéria

Az régi közösségekben mágikus tartósságt tulajdonítottak a neveknek, valamint varázslatot lehetett velük véghezvinni. Sokszor tabuként az újszülött nevét, nehogy kiszolgáltassák őt az ártó szándékoknak.

A rómaiak körében széles körben elterjedt volt a nomen est omen mondás, vagyis a címke előjel valamint releváns információ. De vajon mindezek egyszerűen babonák lennének? Vagy ma hasonlóképpen működő a nevekben rejlő tartósság?

A korreláció vonzerő

Számos érzelmi kutatási tanulmány {született} arról, hogy az, ahogyan valakit hívnak, jellemzően tudattalanul hat a viselkedésére, kimondottan befolyásolja a döntéseit – ezért a siker sorsát hasonlóképpen.

Egy 2002-ben {született} tanulmányban például a író arra található bizonyítékokat, hogy a címke hatással könnyen arra, hogy egy személy hol lakik, milyen szakmát választ, még azonban arra hasonlóképpen, hogy kivel házasodik beépíteni. Ezek attól függ az srác olyan nevű települést, munkahelyet, még akár szakmát valamint társat választ szívesen, ami hasonlít az övére.

A kutatási tanulmány attól függ a Dennis vagy akár Denise nevű egyének gyakrabban lesznek fogorvosok – dentist angolul -, a Lawrence-ek valamint Laurie-k jelentős valószínűséggel ügyvédekké válnak, ami angolul lawyer. A Louisok előszeretettel költöznek Louisianába, míg a George-ok Georgiába. Emellett sokan olyasvalakivel házasodnak szívesen, akinek a neve ugyanazzal a kezdőbetűvel Rajt, mint az övék.

Előítéletek

Kevéssé misztikus része hasonlóképpen teherautó azt mondta, hogy a nevek hatásának, mert az egyes nevek különös előítéleteket hasonlóképpen létrehoznak.

Egy címke jellemzően elárulja viselőjének társadalmi hovatartozását, akár korát hasonlóképpen, ezért jellemzően előfeltevéseket szül az illetőről azonban azelőtt, hogy szinte bármiről különféle kiderülne róla.

A előnyben részesített nevek áldása

A kutatások attól függ azok, akik széles körben elterjedt keresztnévvel rendelkeznek, kimondottan akiknek a nevét könnyű kiejteni, jellemzően kedvezőbb megítélés alá esnek, mint bonyolultabb hangzású, ritkábban hasznosított névvel rendelkező társaik. Amerikában az afroamerikai névvel rendelkező állásjelentkezőket rendesen kevésbé veszik nagyon komolyan valóban.

Többet látni:  Titkos üzenetet írt a 17. századi apáca, akiről azt hitték, megszállta az ördög: valóban baljóslatú dolgokat jegyzett le - Ezotéria

Mi a véleményed a nevek hatásáról?


Nézed: Hogy hívnak? Így befolyásolja a neved a sorsodat – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply