Hogyan drogoztak évezredekkel ezelőtt az emberek? A varázsgombától a kék lótuszig számtalan bódítószert használtak – Ezotéria

Elégbolt egyszerűen megnézni egy híradót, határon lefülelt drogcsempészekről, nemrég megjelent szerekről hallunk, sztárok drogelvonóra mennek, az iskolákban drogprevenciót tartanak. Kocsma úgy tűnhet, a gyógyszer a 21. század átkos hozadéka, tényleg számos sok ezer éve megtalált jármű az emberiség történetében.

Igaz, régen a drogfogyasztás biztosan nem ugyanazt jelentette, mint ma. Akkoriban a különböző növények, melyek hatását tapasztalati úton ismerték előkészített az egyének, rituálék, szertartások valamint az orvoslás eszközei voltak, a kényelmetlenség tompítására, bódításra, módosult tudatállapot kiváltására használatos szerek. Archeológusok attól függ jelenleg 10 sok ezer éve hasonlóképpen használtak ópiumot valamint varázsgombákat az egyének, a ellenőrzőlista pedig sokkal biztosan nem átfogó. 

Kannabisz

A kannabisz, különféle néven marihuána az indiai kender kiszáradt kendervirágztata. Pszichoaktív összetevője a THC, azaz tetrahidrokannabinol. Ezt ugyan évezredekkel ezelőtt biztosan nem tudták volna ezáltal megnevezni, azonban azt felismerték, hogy a kannabisznak tudatmódosító hatása jármű. Közép- valamint Délben-Ázsiában jelenleg 2-7 sok ezer évvel ezelőtt hasonlóképpen használták, sámánszertartásokhoz: egy sámáni sírból mintegy 789 gramm kannabisz került elő. Mindeközben a kannabiszt nemcsak szertartásokhoz, hanem meditációhoz valamint fájdalomcsillapításra hasonlóképpen alkalmazták. Napjainkban tiltott, azonban számos országban elérhető az klinikai marihuána, például glaukóma gyógyítására.

Kék lótusz

A kék lótusz az egyiptomiak kedvence volt, azonban a maják hasonlóképpen ismerték. Hasonlóan, azonban jóval enyhébben hatott, mint az ecstasy. Aprofinoidtartalma miatt fogyasztása ellazította, jókedvűbbé, beszédesebbé tette használóit. Vonzó jelentése – e hatások ellenére – a nyugodtabb pihenés érdekében hasonlóképpen alkalmazták. Rendesen teába vagy akár alkoholba áztatták – ahogy Homérosz hasonlóképpen ösztönözni az Odüsszeiában -, ezek ugyanis aktiválták a kék lótuszban lévő kémiai hatóanyagokat, azonban füstölőként hasonlóképpen hatott. 

Ópium

Az ópium a mák éretlen terméséből nyerhető nedv, mely masszív narkotikum: ebből állítják elő a legveszélyesebb kábítószert, a heroint.

Többet látni:  - Lehet, hogy a párom a férfiakhoz vonzódik? - Kapcsolat

Évezredek óta általában, az egyiptomiak, a görögök, a rómaiak, a sumérok, a kínaiak valamint az asszírok hasonlóképpen alkalmazták az ópiumot. A legkorábbi ópiumhasználatra utaló leletek mintegy 3500 évesek. Egyfelől gyógyászati célokra használták fájdalomcsillapító valamint nyugtató hatása miatt, valamint alkalmazták nemi vonatkozású szükség fokozására hasonlóképpen. Jelentősapa megkülönböztetés a idős valamint mai használat közt, hogy egykor szájon át szedték az ópiumot. Jelentősen ártó hatására egyszerűen a 17. században figyeltek fel.

Varázsgomba

Sok országban, Hollandiában valamint Belgiumban, elég jó betérni egy speciális üzletbe, valamint bármely személy vásárolhat magának varázsgombát. A legtöbb országban azt mondta, hogy, mint nálunk hasonlóképpen, tiltott. A varázsgomba ugyancsak tudatmódosító hatású, innen ered találó elnevezése hasonlóképpen. A pszilocibintartalmú varázsgomba korai fogyasztása elsősorban a Szaharában, Közép- valamint Délben-Amerikában, kimondottan Észak-Afrikában fordult elő. Jelenleg i. e. 9-7 sok ezer az egyik hasonlóképpen ismerték hallucinogén valamint szédítő hatását, valamint alkalmazták lelki szertartásokon, kimondottan hogy hozzáférjenek egy magasabb rendű, magasabb szintű tudáshoz.

A post az ajánló után kitartani

Vizeletből kimutatható drogok

A DrogKontrol 10 vizsga egy könnyű egylépéses otthoni gyorsteszt, mely 10 tartomány gyógyszer időszerű, kvalitatív kimutatására megfelelő.

Azonban számos információt itt! alatt találsz.

Promóció

Szíriai rutafű

A növényt kimondottan nyugat-indiai valamint andoki kultúrák használták, valamint használják ma hasonlóképpen a Közel-Keleten. A növényből desztillációs eljárással nyerhető a harmin nevű vegyület, melyből egy ayahusaca nevű, pszichoaktív hatású főzetet készítenek. A növényzet tudatmódosító hatását jelenleg 800-1200 környékén hasonlóképpen ismerhették, tekintve, hogy egy ebből az időből származó chilei sírban a növényzet részeit találták előkészített számos múmia hajában hasonlóképpen, kimondottan füstölőeszközöket, valamint pipát.

A gyógyászatban fájdalomcsillapító valamint gyulladáscsökkentő hatásáról, kimondottan a klinikai depresszió ellenszereként ismeretes. Afganisztánban, Irakban, Törökországban valamint határos országaikban a gonoszság szenvedés szem távoltartására akasztják fel házakba, autókba, valamint szertartásokhoz az teljesen idegen tekintetek {ellen}. A sokoldalú növényből egyébként vörös festéket hasonlóképpen csinálnak, melyet Nyugat-Ázsiában szőnyeg- valamint gyapjúfestésre szoktak használni. A vízbe áztatott magok fluoreszkáló sárgás festéket adnak.

Többet látni:  Balsai Móni: „A női létezésemben számomra a legfontosabb, hogy anya lehetek” - Szily Nóra interjúja - Kapcsolat

Immunerősítő teák

Ha növények, maradjunk a gyógynövényeknél, valamint azon {belül} hasonlóképpen a védett, teaként fogyaszthatóknál: ezek némelyike immunerősítő hatással bír.


Nézed: Hogyan drogoztak évezredekkel ezelőtt az emberek? A varázsgombától a kék lótuszig számtalan bódítószert használtak – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply