Hogyan halt meg valójában Kleopátra? A kígyómarás csak a hivatalos verzió – Ezotéria

A legendás szépségű vezet, VII. Kleopátra Philopatór (i. e. 69 – i. e. 30) az i. e. 1. században a végzet asszonyaként állt Egyiptom élére, ám nemcsak a birodalmat kerítette bűvkörébe, hanem a Közel-Keletet, Rómát valamint utóbbinak újító férfiúit, Marcus Antoniust valamint Caesart ráadásul.

Kétségkívül olyan forma a történelemben, hogy nemcsak korában, még azóta ráadásul töretlen népszerűségnek örvend, hiszen életének története a mai napig sokakat magával ragad. Nemhiába, hogy a filmipart ráadásul megihlette, akik a legnagyszabásúbb feldolgozásban a kedves Elizabeth Taylort választották szerepének eljátszására.

Kleopátra életének végső rejtélye: a halála

Sokan próbálták visszakövetni éteri szépségének titkát, megismerni Marcus Antoniusszal folytatott szenvedélyes szerelmének részleteit, még a legtöbb kutatót halála oka mozgathatta meg. Klub a feljegyzések attól függ öngyilkos lett, sokan állítják, hogy ez egyszerűen a hivatalos verzió.

Miután Caesar meghalt, Marcus Antonius, Caius Octavianus valamint Lepidus az egyik együttműködés {született}: megalkották a második triumvirátust, valamint elosztották maguktól az egyik, hogy ki valamint melyik birodalmi összetevő élére kerül. A nyugalom viszont biztosan nem tartott soká, ugyanis i. e. 42-ben Lepidus {ellen} mentek, akit megfosztottak hatalmától, valamint elkövetkezett a sorsfordító, i. e. 31-i actiumi küzdelem ráadásul, melyben Octavianus Marcus Antonius fölé kerekedett. Ezután Marcus Antonius Egyiptomba külföldi.

A továbbiakról legendává lett feljegyzések mesélnek. Titus Livius beszámolója attól függ Kleopátra rettentően reménytelen, hogy Octavianus Rómába fogja kötelez, valamint biztosan ott bebörtönzi őt. El akarta kerülni ezt a rettenetes szégyent.

Üzenetet küldetett Marcus Antoniusnak, miszerint öngyilkos lett. Amikor kedvese értesült erről, a vesztes harcoktól amúgy ráadásul reményvesztett fickó követni akarta őt a halálba, így Eros nevű szolgáját kérette. Megparancsolta neki, hogy ölje meg őt, ám hű szolgája szívességet magával végzett, semmint hogy urát küldte volna a halálba. Marcus Antonius öngyilkosságra kényszerült: személyes magát szúrta hasba kardjával.

Többet látni:  A Loch Ness-i szörny 1500 éves legendája: honnan ered, és mi lehetett valójában? - Ezotéria

Plutarkhosz feljegyzései attól függ a elpusztul Antoniust Kleopátra sírjába vitték, ám kedvese azonban élt, ezáltal Antonius el tudta neki mondani, hogy becsülettel hal meg. Kleopátrának hagyták, hogy bebalzsamozza az elhunyt párját, mielőtt Octavianus magával vinné Rómába.

A reménytelen Kleopátra, tudván, szakértőink vár rá, Plutarkhosz attól függ kijátszotta az őrt, akit Octavianus mellé rendelt, valamint az öngyilkosságba külföldi. A feljegyzések módon Iras nevű szolgálólánya társaságában találták meg élettelen testét. Egy tolókocsi fügével vihették legyen valójában tartalmazza öngyilkos fegyverét, egy áspiskígyót vagy akár egy további nevén egyiptomi kobrát. Ez a széles skála {kígyó} egy Afrikából származó, nagyon hatalmas mérgű fajták, amely harapásával előbb bénulást, idővel fulladást okozva, akár negyedóra leforgása során végez az emberrel.

A rövid cikk az ajánló után eljárás

Vonzó módszer magában Plutarkhosz ráadásul elmossa a Kleopátra halálának különös részleteit, hiszen – tette hozzá alternatívákat ráadásul felsorol, pontosan hogyan végezhetett magával Kleopátra. Egy egy további verziója attól függ hajtűvel sértette fel a bőrét, valamint mérget juttatott alá.

Hogyan halt meg valójában Kleopátra?

A homályba vesző részletek a mai napig kétségek az egyik tartják a kutatókat. Egyesek úgy gondolják, hogy könnyen hinni az ókori feljegyzéseknek, mások ennek ellenére cáfolják, hogy Kleopátra egyértelműen egy áspiskígyó marása miatt halhatott volna meg.

Andrew Gray, a Manchesteri Képtár szakértője attól függ a kígyót csak nehéz lett volna becsempészni a palotába anélkül, hogy bármely személy észrevegye, hiszen az háziállat múlt hatalmas lett volna ahhoz, hogy egy fügéskosárba rejtsék, mint azt a legendák mesélik. Gray annál ráadásul szívességet kételkedik a marásos magyarázatban, tekintettel arra, hogy számtalan esetben előfordul, hogy az egyszerűen méreg nélküli falatozás, ezáltal biztosan nem 100%-os az esélye, hogy egyértelműen káros marás érhette az uralkodót.

Többet látni:  Mi történne, ha a Föld nem forogna többé? Az óceánoktól a hegyekig minden elszállna - Ezotéria

Christoph Schaefer, a Trieszti Egyetem professzora attól függ az vezet halálát biztosan nem {kígyó}, hanem valójában mérgezés okozta. A szakember úgy véli, hogy ha Kleopátra egyértelműen meg akarta ölni magát, aligha választhatta volna a kígyómarás általi halált, hiszen – ahogy Gray ráadásul mondta – az háziállat harapása biztosan nem folyamatosan káros, ezért biztosan nem nagyon jó (PL) megközelítés az öngyilkosságra. Emellett, ha hatékony ráadásul a marás, a kígyóméreg általi végzet borzasztó kínokkal jár, amit Kleopátra talán biztosan nem akart volna elszenvedi.

Ha Kleopátra egyértelműen megölte magát, utána Schaefer attól függ valószínűbb, hogy valamilyen mérget vett legyen valójában. A német toxikológussal, Dietrich Mebssel dolgozott egymással, akivel megpróbálták kikövetkeztetni, milyen méregtől halhatott meg az vezet olyan gyengéden valamint azonnal, ahogy a feljegyzések írták. Feltételezésük attól függ bürök, sisakvirág valamint ópium keverékét ihatta meg, valamint az okozhatta a halálát.

Dr. William Maloney, a New York-i Egyetem professzora mindeközben egy újabb verzióval állt elő: arra világított rá, hogy egyáltalán biztosan nem , hogy Kleopátra egyértelműen öngyilkosságot követett el, legalábbis biztosan nem önszántából. Igazság ugyanis, hogy Octavianusnak lett volna rá indítéka, hogy kioltsa az életét, hiszen a karizmatikus vezet veszélyeztette egyiptomi hatalomra kerülését. Maloney attól függ Octavianus elrendelhette megölését, vagy akár kegyesen felajánlhatta Kleopátrának, hogy személyes magát ráadásul kivégezheti. Végül is, mint tudjuk, az vezet fiával, Cesarionnal ráadásul végzett.

A kígyómarásban kételkedők elméletei olyannyira logikusnak tűnnek, hogy az srác akarva-akaratlan ráadásul kételkedni kezd abban, hogy Kleopátra, ahogy a legendás feljegyzések írják, önszántából követett volna el öngyilkosságot. Azt ennek ellenére, hogy szakértőink történt valójában, ennyi lehetőség távlatából, hiteles valamint egyértelmű írásos feljegyzések valamint Kleopátra múmiája hiányában talán a legtapasztaltabb nyomozók, még a jobb történészek se tudnák felgöngyölíteni.

Többet látni:  Erre senki sem számított a feltárás közben: 43 méter hosszú, 4600 éves hajót rejtett a gízai nagy piramis - Ezotéria

Milyen volt Kleopátra?

Legendás szépségűnek mondják, még vajon valóban az volt Kleopátra? A legközelebb cikkben erről valamint azonban néhány elképesztő érdekességről olvashatsz a fáraó kapcsán.


Nézed: Hogyan halt meg valójában Kleopátra? A kígyómarás csak a hivatalos verzió – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply