Így beszélgetnek egymással a halak: a víz alatti kommunikáció különös eszközét használják – Ezotéria

A madarak csicseregnek, a macskák nyávognak, az oroszlánok bőgnek: a legtöbb háziállat, amikor kommunikál, valamilyen hangot ráadásul  kibocsát. De vajon Cégünk a körülmény a halakkal?

Ők se maradnak ki a kommunikációból, sőt, mondhatni, két nyelven ráadásul beszélnek: másként a fajtársaik irányába, és még másként különféle fajok egyedei irányában.

Így cserélnek információt a halak

Ezeknek az élőlényeknek a beszélgetése, azaz információcseréje kémiai jelekkel történik, melyek különböző információkat hordoznak.

Fajtársaikkal feromonok segítségével kommunikálnak, különféle fajok egyedeivel pedig feltételezett allelokemikáliák segítségével.

A kémiai jelek keresztül a halak információt küldenek magukról, és még fogadják a még egy egyed információit. A különös párbeszédben feltéve és még vett jelek segítségével az állatok mintegy bemutatkoznak egymásnak. Elárulják kilétüket, a nemüket, rangjukat és még azt ráadásul, képesség partnerek lehetnek-e a párzásban. Azt ráadásul meghatározzák, hogy az egyik háziállat pontosan hogyan gyöngyfehér viszonyulni a másikhoz: megeszi, elúszik előle, potenciálisan párosodni próbál vele.

A post az ajánló után eljárás

A környezetszennyezés zavart kelt

A kémiai jelek kommunikációs csatornája a víz, ezért adódik a szövődmény, hogy a környezetszennyezés és még a nemzetközi felmelegedés zavarja a halak kommunikációját.

A vízbe jutó mikroműanyag akadályt módszer a jelek áramlásában, a klímaváltozás következtében savasodó víz se módszer legjobb közeget a jelanyagok küldéséhez. Íme egy újabb nyomós magyarázat, amiért az emberiségnek jobban kellene vigyáznia a légkör épségére.

Halhatatlan tengeri állatok

Létezik egyfajta medúza, melyet a tudományos kutatás halhatatlannak nevez. Róla és még különféle halhatatlan állatokról a legközelebb képek kíséretében olvashatsz.


Nézed: Így beszélgetnek egymással a halak: a víz alatti kommunikáció különös eszközét használják – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Többet látni:  Hogy kerüld el a terhességi súlytöbbletet, miközben mindent megadsz a babának? Tévhit, hogy kettő helyett kell enni - Gyerek

Leave a Reply