Így hitetik el veled, hogy nulla vagy: önbizalomgyilkosok a munkahelyen – Kapcsolat

A szakértő megértés és még a képességek közel jó lelkiállapot ráadásul fontos ahhoz, hogy hatékonyan megbirkózz a irodai kihívásokkal. Ha a munkáltatóeid robotként kezelnek, a munkatársassist pedig keresztülnéznek rajtad, hiába rendelkezel minden eszközzel, hogy eredményesen kerülj ki a mindennapos megmérettetésekből, idővel csorbát szenved a tettvágyad, és még ízekre hullhat az önbizalmad ráadásul.

Amennyiben folytonossá válik ez az probléma, abban ráadásul megakadályozhat, hogy kiaknázd a készségeidet, kimondottan szárnyalóvá tedd, vagy akár szinten tartsd a eredményedet.

A feszített projekttempó és még a feszültség miatt egyszerűen elharapózhat a irodai mobbing. Ilyenkor egymást fúrják a kollégák, valószínűleg csoportosan kiszemelnek egy áldozatot, akit vég nélkül támadhatnak. Szintén állandó példány, amikor a újító felhatalmazva érzi magát a pozíciójával való visszaélésre, mert az ő munkája nagyobb felelősséggel jár, mint a többieké. Az alábbi módszerek nemcsak a foglalkozásedet, hanem a metafizikai egyensúlyodat ráadásul romba dönthetik.

Semmibe vesznek

Bárhová ráadásul kerülsz, tudomásul kellene venned, hogy biztosan nem minden projektterület családias. Ám a fagyos légkörnél sokkal pusztítóbb hatással bírhat az udvariasság összesen hiánya, amikor a munkáltató köszönés nélkül lép legyen valójában reggelente, és még azonban csupán tudomásul se veszi a kollégái ottlétét. A láthatatlanság érzését táplálhatják benned a összesen érdektelenséggel fogadott problémáid ráadásul. Amennyiben hidegen hagyja a vezetőséget vagy akár a kollégáidat, hogy gyászolsz, valószínűleg rögtön bonyolult testi feladatokat bíznak rád, amint kiheverted az autóbalesetedet, idővel arra ébredhetsz, hogy aláveted a saját éned a rád mért bútorszerepnek, és még megpróbálsz biztosan nem útban lenni, hogy elkerüld a problémahelyzeteket.

További módszerek ráadásul léteznek arra, hogy kifejezetten projektrobotnak érezhesd a saját éned: a hatalommániás munkáltatóök jellemzően esnek abba a hibába, hogy végig se hallgatják, vagy akár kapásból elutasítják a beosztottaktól származó ötleteket, valószínűleg szélsőséges bizalmatlansággal kezelik az vadonatúj munkásakat. Ha a képesítésednél kevesebb szintű munkákat bíznak rád, csupán, mert vadonatúj vagy akár a cégnél, valószínűleg kirekesztenek a projektfolyamatot érintő megbeszélésekből, nehogy bennfentesnek gondold a saját éned, ideje mérlegelned a helyzetet, mert esélyes, hogy ilyen körülmények az egyik biztosan nem számíthatsz ragyogó foglalkozásre, azonban esetleg szakértő fejlődésre se.

Többet látni:  Mutatjuk, mit egyél 5 napon keresztül: az eredményen nagyon meg fogsz lepődni - Fogyókúra

Folyamatosan kritizálnak

A legjobb igyekezet közel ráadásul előfordulhat, hogy hibázol, a valódi kritikát pedig biztosan nem szabad a irodai mobbinggal összetévesztened. Ám, amikor úgy érzed, hogy a folytonosan áradó bírálat jelenleg biztosan nem azt a célt szolgálja, hogy összeszedd a saját éned, hanem azonban jobban visszaveti a eredményedet, sokkal jobb, ha észbe kapsz. Az egyik elhibázott munkáltatói megközelítés az ellentmondó, homályos utasítások kiadása, majd az végeredmény szőrszálhasogató számonkérése oly technika, hogy senkinek sincs lehetősége kérdezni, így esélytelenné válik a betartása, kimondottan megtudja se könnyen a hibákból.

A {magas} követelmények szintén szorongást ébreszthetnek benned, kiváltképp, ha a vezetőség természetesnek veszi az erőn felüli tempót és még az ezért elért eredményeket, így mellőzi a dicséretet, viszont a legapróbb csúszásért ráadásul büntetéssel sújt le. Azonban a valódi kifogás úgyszintén demotiváló hatással könnyen rád, amennyiben súlyos hangnemben történik, valószínűleg hosszan tartó jelleggel mások a múltban aláz meghatározott a munkáltatóöd, úgy szidalmazva téged, mintha kisgyerek lennél.

Passzív eszközök

A hierarchikus program jól érzékeltetése az, amikor a újító hanyag hozzáállást mutat: jellemzően elkésik, minden munkát áttol másra, valószínűleg minden helyzetben megengedi magának, hogy hamarabb távozzon, mint az alattvalóknak tekintett munkatársak. Persze ehhez hozzátartozik az ráadásul, hogy az kevesebb pozícióban szorgoskodók a legkevésbé se követhetik a példáját, sőt, azonban engedélykérés ellenében se távozhatnak a projektlehetőség lejárta a múltban, akármilyen nyomós indokuk teherautó rá.

A kollégák káros hozzáállása éppúgy ragadós könnyen, mint a munkáltatóök keresztül tanúsított cinikus és még cukrozatlan végre. Ha biztosan nem érzed, hogy a vezetőséget lelkesítik a nagyon jó (PL) eredmények, idővel jelenleg semmilyen eredményt se akarsz produkálni. Amennyiben ilyet tapasztalsz, valóban érdemes vadonatúj állás után nézned, mielőtt az állandósult metafizikai görcs meggátolna a hasznos projektvégzésben, és még abszolút kiégsz.

Többet látni:  Hogyan használd a vibrátort? (18+) - Kapcsolat


Nézed: Így hitetik el veled, hogy nulla vagy: önbizalomgyilkosok a munkahelyen – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply