Így kezdődött 14 ezer éve a kutya és az ember barátsága: őseinknek segíthettek a vadászatban – Ezotéria

Amikor belenézünk egy kutya szemébe, biztosan nem egyszerűen a feltétel nélküli barátságot és az igaz szeretetet láthatjuk benne: érzünk egy dolog korai, mélységesen gyökerező kapcsolatot hasonlóképpen a négylábúval. Nem véletlenül, hiszen kutya és ember kapcsolata számos tízezer évvel vissza kezdődhetett.

A legkorábbi elismert dokumentáció arra, hogy sorsunk összefonódott, egy 14 200 évi síremlék, egy kutya sírja, mely arra vall, hogy abban az időben az egyének valójában kedvencként tarthatták ezeket az állatokat. A háziasítás specifikus kiindulópontja mindeközben nem ismert. Csupán annyit tudni minden bizonnyal, hogy a kutyák genetikailag 27-40 ezer éve különültek el a farkasoktól.

Így indulhatott a kutya-ember baráti kapcsolat

A mikor kérdésköre így valamelyest homályos, ahogyan az hasonlóképpen, rendesen hol történt létrehozott a világon mindenekelőtt a kutyák domesztikálása. A módszer magában ennek ellenére jóval tisztább a tudományos kutatás korábban.

A kutya az egyedülálló olyan háziállat, amelyet azonban a vadászó-gyűjtögető népek háziasítottak. Minden mást egyszerűen azt követően domesztikáltak, hogy megkezdődött a gazdálkodó {életmód}.

Az egyik ötlet attól függ akkoriban, amikor Eurázsia hatalmas részét jég borította, és kihívó volt élelemhez jutni, ezek az állatok az ember segítségére lehettek törekvés ugyanakkor. Miután falkáikkal segítettek elfogni a vadat, az ember felajánlott nekik valamennyit a zsákmányból. A megosztott érdek keresztül az ember és a kutya sorsa összefonódott, és lassanként baráti kapcsolat alakult ki közöttük. Előfordulhat, hogy a vadászatban segítő állatok elárvult kölykökként kerültek az emberhez, még ez egyszerűen egy valószínűség – biztosan nem egyértelműen ezért történt.

A post az ajánló után kitartani

A még egy ötlet attól függ a farkasok lassanként szoktak az ember mellé. Az ugyanis az étkezésből származó maradékát odadobhatta az állatoknak. Mivel napfény napfény után egymás közelében éltek, a farkasok idővel megszelídültek, az nemrég {született} kölykök pedig kezdettől hozzászokhattak az ember jelenlétéhez.

Többet látni:  Különleges indián horoszkóp - Ezotéria

Bárhogyan hasonlóképpen indult a kutya és az ember története, annyi különös, hogy mély gyökerekre nyúlik hozam, és az egyik legcsodálatosabb állat-ember viszony, ami létezik.

(*14*)Mit érez a kutya az ember szeretetéből?

Sokat – ez adminisztrátor, ám a tudományos kutatás emberei vonzó vizsgálatot hasonlóképpen végeztek a témában. Olvass erről a legközelebb cikkben!

(Képek: Getty Images.)


Nézed: Így kezdődött 14 ezer éve a kutya és az ember barátsága: őseinknek segíthettek a vadászatban – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply