Így néz ki egy igazi bolhacirkusz: elképesztő attrakciókat mutattak be a kis rovarok – Ezotéria

A bolhák elképesztő lények: az 1-4 milliméteres rovarok számos mint aggódik méter magasra ugranak, ami a méretük többszázszorosa. Olyan, mintha egy férfi álló helyéből lazán átugraná a Kékestetőt.

Kimondható, hogy ők az állatvilág jól ugrói,  azonban egészen erősek hasonlóképpen, magukhoz képest. Sokan emiatt foglalkozni kezdtek velük, és még különböző módszerekkel idomítani tudták ezeket a parányi állatokat.

Bolhacirkuszok kialakulása

A bolhacirkuszok története 1578-ig nyúlik hozam, amikor egy órásmester, Mark Scaliot kitalálta, pontosan hogyan könnyen hámot helyezni a bolhákra. Különböző tárgyakhoz rögzítette mindegyikük, amiket elképesztő erejüknek köszönhetően mozgatni tudtak. Jóval végül is, 1820-ban bukkant fel egy olasz előadó, Louis Bertolotto, hogy London Regent utcájában mutatta be kevés bolhacirkuszát. Nagy része a performansz tiszavirág-életű volt, ennek ellenére egyikük a Manchesterben található Belle Vue Zoológiai Kertben nagyon 1970-ig működött.

Roy Heckler bolhacirkusza.

Ugyan a kis erőművészek mutatványosai a napjainkban világban ritkán-ritkán lépnek fel, a müncheni Oktoberfesten Robert Birk igazi bolhacirkusza azonban folyamatosan megtekinthető.  Mára a legtöbb funkcionalitás benyomás, a bolhák mozgását elektromosság és még mágneses impulzusokkal érik el, a rovarok valójában rég biztosan nem élnek, vagy akár biztosan nem hasonlóképpen igaziak, műszaki szerkezetek helyettesítik mindegyikük.

Képeken a bolhacirkuszok

Professzor Humbug cirkusza hasonlóképpen benyomás: az elkövetkezendő képek egyikén gyöngyfehér felbukkanni.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)


Nézed: Így néz ki egy igazi bolhacirkusz: elképesztő attrakciókat mutattak be a kis rovarok – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Többet látni:  Miért vagy éhes állandóan? 3 egészségügyi ok, amire nem gondolnál - Fogyókúra

Leave a Reply