Így nézett ki valójában a gyönyörű Kleopátra: rekonstruálták az arcát – Ezotéria

VII. Kleopátra Philopatór – i.e. 69 – i.e. 30. – Egyiptom legendás szépségű királynőjeként ismeretes, hogy i.e. 51-től haláláig uralkodott a világ élén. Nemcsak megjelenésében volt egyedi: az első olyan vezet volt, hogy népe nyelvét hasonlóképpen folyékonyan beszélte.

Cassius Dio római történetíró a kimagasló fellebbezés hölgyeként írt róla, és még Kleopátrát a mai napig minden személy gyönyörű nőként képzeli el. Azonban Hollywoodban hasonlóképpen Elizabeth Taylor kapta meghatározott szerepét, amikor 1963-ban a Kleopátra című filmet forgatták.

Liz Taylor Kleopátra szerepében.

Liz Taylor Kleopátra szerepében.

Pedig valójában abszolút semmi adminisztrátor nincs, amire igazán alapozhatnánk – sírjának, ezáltal maradványainak helye talány. Csak freskók, szobrok vagy akár képmásával díszített egyiptomi és még alexandriai pénzérmék őrizték meghatározott Kleopátra vonásait. Az archeológusok ez utóbbiakat megvizsgálva megpróbálták rekonstruálni az egyiptomi uralkodónő arcát.

Mivel az érmék verői és még a szobrászok hasonlóképpen valamilyen kapott összefoglaló módon dolgozhattak, megfigyelték, csapatunk a népszerű ezekben az ábrázolásokban. Arra jutottak, a hosszú, kontúr vonalú orrlyukak, a hegyes álljon össze tartalmaz, a csapott templom, a {vékony} ajkak és még a nagyban ülő szemek visszatérő vonások, ezáltal ezekre alapozva elkészítették Kleopátra arcmását.

kleopatra-erme-szobor

Az, hogy ezek az ábrázolások ne tükrözhetnék reálisan, hogy nézett ki, fel se merült a szakemberekben, hiszen egyfelől abszolút semmi fő ok biztosan nem lett volna őt csúnyábbnak ábrázolni – valószínű, főbenjáró vétek lett volna -, mint amilyen volt, másfelől korában Egyiptomban ezeket a jellemzőket kizárólag szépnek vélhették, ezáltal ezért véka alá rejteni se lett volna értelme valós vonásait. Nem számít, hogy mai szemmel nézve Kleopátra biztosan nem a babaszépséget képviselte.

A felírni az ajánló után kitartani

Íme, Kleopátra

A rendelkezésre álló információk módon a szakemberek számítógépes terv segítségével elkészítették Kleopátra arcának élethű rekonstrukcióját, attribútum hajviseletével. Az kimenetel egy csodálatos vonásokkal rendelkező, bájos hölgy képe. Marcus Antonius-t biztosan nem meglepetés, hogy megragadta az uralkodónő kisugárzása.

kleopatra

Kleopátra szobra módon egy még egy számítógépes rekonstrukció hasonlóképpen készült. A készítés folyamatát rögzítő izgalmas time-lapse – gyorsított – videoklip lent megtekinthető. Apró fűszere, hogy a minden kész rekonstrukciót összevetik a képzeletünkben életmód, mai szépségideálhoz mélyebb álló, elképzelt Kleopátrával. Bizony, jármű variáció. De vajon a két hitelesebb rekonstrukció közül melyik könnyen mélyebb a valósághoz? Ezt legvalószínűbb biztosan soha biztosan nem fogjuk megtudni.

Többet látni:  Ezek a jegyek illenek leginkább a Koshoz - Ezotéria


Nézed: Így nézett ki valójában a gyönyörű Kleopátra: rekonstruálták az arcát – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply