Így viselkedik egy nárcisztikus vezető: nem csak a dicséretek hiánya árulkodik a személyiségzavarról – Kapcsolat

A nárcisztikus egyének rendesen óriási önbizalommal, kemény önérzettel rendelkeznek, nehezen birkóznak meghatározott a kritikával, kihagyás belőlük az empátia, és még hajlamosak a manipulációra. A személyiségzavar kialakulásának hátterében számtalan elem közrejátszhat, következésképpen nem szabad tedd le az ezzel küzdőket. Ám a felismerésük tényleg hasonlóképpen lényeges.

Mivel feltűnően káros hatással lehetnek mások önértékelésére, magabiztosságára, és még sokszor meghatározott hasonlóképpen sérthetik a környezetükben élőket, lényeges tisztában lenni a viselkedésük hátterében húzódó problémával. Akkor pedig kimondottan kihívó a forgatókönyv, ha az illető főnöki pozícióban jármű. De hatékonyan honnan hasonlóképpen ismerhető fel egy nárcisztikus újító? Sorra vesszük a legfontosabb jeleket.

Csak elvár, még nem dicsér

Számukra a jóváhagyás egyenértékű a legyőzéssel, azzal, hogy különféle tehetségét, munkáját hasonlóképpen elismerik, nemcsak a sajátjukat. Kevésbé jónak érzik magukat tőle, és még attól tartanak, hogy túlságosan hasonlóképpen erőssé, magabiztossá teszik ezzel az alkalmazottakat. Ezért hasonlóképpen jármű az, hogy szinte sosem hallgatni tőlük jó visszajelzéseket: csak kiadják a feladatokat, elvárják a ideális munkát, még vonzó szavakra {senki} se számíthat cserébe.

Visszafordíthatatlan kedvezőtlen megítélés és még helyreigazítás

Úgy érzed, remekül megoldottál egy feladatot, és még semmi sem kivetnivalót nem találhat benne? Sajnos, ha nárcisztikus vezetőről jármű mondat, ez egyáltalán nem . Jellemző rájuk, hogy akármit hasonlóképpen tesz az munkatárs, próbálnak fogást találni rajta, és még ha máshogy nem szólnak be a munkájukba, ezen a ponton a legapróbb részletekre tesznek megjegyzéseket, javítási javaslatokat. Ezzel ugyanis megmutathatják, hogy történjék szinte bármiről, ezen a ponton hasonlóképpen ők a legjobbak a cégnél.

Kiszámíthatatlanság

A összehasonlítható személyiségzavarral küzdők viselkedése jellemzően abszolút kiszámíthatatlan, sosem tudhatod, mire csak hogy reagálnak majd. Alkalmanként tisztességesen kb körül beszélnek a beosztottjaikkal, előfordul, hogy megalázzák, törés mindegyikük, míg máskor szokatlanul kedvesek vagy akár humorosak. Igazi hangulatemberek, viselkedésüket természetesen kihívó higgadtan tolerálni.

Többet látni:  Fogyás centiben: mit, hol és hogyan kell mérni? - Fogyókúra

A rövid cikk az ajánló után kitartani

Ignorál, és még learatja a babérokat

Sokszor igyekeznek azt mutatni, hogy az alkalmazottaik egyáltalán nem fontosak számukra, ezért előfordul, hogy átfogó mértékben ignorálják mindegyikük, és még nem válaszolnak a kéréseikre, kérdéseikre. Mindezt jellemzően az erőviszonyok fitogtatása miatt teszik. Az se szokatlan, hogy learatják mások helyett a babérokat, és még olyan eredményeket mondanak a magukénak, amihez nem több közük volt. 

Nem ismeri el a hibáit

Egy nagyon jó (PL) újító elismeri, ha hibázott, és még nem másokra fogja a ballépéseit, a nárcisztikus felügyelő viszont hatékonyan ezt teszi. Akármilyen baki történik, hárítja a felelősséget, és még bűnbakokat keres személyes helyett. Olyanokért veszi elő az embereit, amikben nem hasonlóképpen volt szerepük, majd tőlük vár megoldást a problémás helyzetre.

Nem figyel a dolgozókra, és még nem szakít időt rájuk

Szintén funkció, hogy abszolút figyelmen kívül hagyják dolgozóikat. Sosem kérdeznek semmit arról, hogy hogy vannak, csapatunk a forgatókönyv velük, és még azonban ezen a ponton se szakítanak időt rájuk, amikor az illető azt egyedi kéri. Egyértelműen érzékeltetik, hogy nem emberként, csakis alkalmazottként tekintenek rájuk.

Egy nárcisztikus felügyelő esetén nem könnyű a beosztottak helyzete, és még előfordulhat, hogy hosszú távon nem minden személy bírja a megpróbáltatásokat. Ha nincs valószínűség kilépni a szituációból, a legfontosabb, hogy a dolgozók próbálják kikapcsolni az érzelmeiket, ne húzzák fel magukat a provokáló, dühítő viselkedésen, és még ne hagyják, hogy a felettesük lerombolja az önértékelésüket. 

Ilyen egy igazán nagyon jó (PL) felügyelő

Egy elképzelt világban a kormányzás megbízik az embereiben, akiket felvesz, és még hagyja mindegyikük érvényesülni. A rugalmatlanság, a tekintélyelvűség és még a túlzásba vitt szigor előbb-utóbb azt eredményezi, hogy a munkatársak gépnek érzik magukat, elvész a ösztönző, a felügyelő pedig kiskakas módjára egyedül kapirgálhat még több a szemétdombon. De csapatunk a nagyon jó (PL) kormányzás receptje? Az alábbiakból kiderül.

Többet látni:  Ekkora korkülönbséggel lehet boldog egy pár a tudósok szerint - Ha így lenne, alig lennének hosszú kapcsolatok - Kapcsolat


Nézed: Így viselkedik egy nárcisztikus vezető: nem csak a dicséretek hiánya árulkodik a személyiségzavarról – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply