Ilyen volt az 50 ezer éve élt tinilány arca: maradványaiban új emberfélére leltek a tudósok – Ezotéria

Jelenleg önmagában hasonlóképpen nagyszerű csodálatos, hogy ásatások során előkerült koponyák módon szakértők képesek elkészíteni számos tízezer éve élt egyének arcmását. Az ennek ellenére, amit a jeruzsálemi Hebrew Egyetem szakértői csináltak, egyenesen varázsige.

Liram Carmel és még csapata ugyanis egyedülálló ujjperc segítségével alkották meghatározott egy 40-50 ezer éve élt 13 évi tinilány arcrekonstrukcióját.

A gyenyiszovai tinédzser, hogy Neander-völgyi hasonlóképpen volt

Oroszországban, Szibériában, az Altaj-hegységben található a Gyenyiszova-barlang. Itt bukkantak 2008-ban arra az ujjpercre, melyről 2010-re kiderítették, egy addig biztosan nem ismeretes emberféle maradványáról jármű mondat, melyet a {barlang} után gyenyiszovainak neveztek el.

A nő a Neander-völgyiekkel egy időben élhetett, és még velük környező területen. Ebből adódhatott a 2018-ban nyilvánosságra hozott újabb érdekesség. További vizsgálatok során megállapították ugyanis, hogy a nő félig nNeander-völgyi volt, azaz apja a gyenyiszovaiakhoz, anyja a Neander-völgyiekhez tartozott. Akkor találkozhattak, amikor a Neander-völgyiek keletre vándoroltak. (A Neander-völgyiek ugyanekkor találkozhattak a napjainkban emberrel hasonlóképpen.) 

Az ujjperc.

Az ujjperc.

Arcrekonstrukció egyedülálló ujjperc módon

A tinédzser arcrekonstrukcióját, melyet 2019-ben készítettek el, egyedülálló ujjperc módon formálták meghatározott. Meglepően hangzik, csak hogy alkotható meghatározott egy Egyedi bőr egy ujjperc módon, még hála a tudományos kutatás fejlettségének, megvalósítható: a rekonstrukciós munkálatokhoz DNS-értékelés, a DNS metilációs mintázatának vizsgálata feltéve alapot.

A post az ajánló után kitartani

Az értékelés során 56 anatómiai tulajdonságot fedeztek fel, melyek a napjainkban emberétől és még a Neander-völgyiekétől eltér. Ezért jöttek rá, hogy az ujjperc egy új embertípusé, kimondottan a különbségek nyomán tudtak elindulni a rekonstrukció megalkotásában hasonlóképpen. Sorra véve a különbségeket, képet kaptak arról, milyen termete lehetett a lánynak, és még elkerülhetetlenül szembetalálták magukat a tinédzser arcmásával.

A lelet érték

A tinédzser ujjperce két emberféle, a gyenyiszovaiak és még Neander-völgyiek keveredésének kézzel fogható bizonyítéka hasonlóképpen, ami még több emeli jelentőségét az archeológia tudományában. DNS-e módon a szakértők alaposabban tanulmányozhatják a gyenyiszovaiak és még a Neander-völgyiek hasonlóságait és még különbségeit, valamint lehetőséget gyöngyfehér adni arra hasonlóképpen, hogy összehasonlítsák, miben voltak ők másak a ma életmód emberhez képest.

Naia, az indiánlány

Nem kevésbé izgalmas ez a még egy feladat se: 13 ezer évi maradványok módon rekonstruálták egy indiánlány külsejét. Ilyen lehetett Naia.


Nézed: Ilyen volt az 50 ezer éve élt tinilány arca: maradványaiban új emberfélére leltek a tudósok – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Többet látni:  Hétvégi horoszkóp február 25-től 27-ig - Ezotéria

Leave a Reply