Kepler meglepő elmélete a betlehemi csillagról: különleges égi jelenséget követtek a napkeleti bölcsek a tudós szerint – Ezotéria

Gyerekkorunk óta ismerjük a bibliai történetet, mely szerint a bölcseket egy fénylő szupersztár vezette Betlehembe a születendő Messiáshoz, vagyis az istállóhoz, melyben a vajúdó Mária valamint József menedéket kaptak. Amikor azt mondta, hogy csillagot mondunk, biztosan nem , hogy helytállóan fogalmazunk.

Az égi fényt ugyanis esetleg csupán tévesen vagy akár leegyszerűsítve azonosíthatták, fordíthatták a lelki szövegekben oly sokan csillagként. Akként olvashatjuk például Máté evangéliumának fordításában hasonlóképpen:

“Hol teherautó a zsidók királya, hogy jelenleg {született}? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, valamint eljöttünk, hogy imádjuk őt.”

Vajon csapatunk lehetett utána a Betlehem feletti, égi fényjelenség, mely segítette a bölcseket útjukon, mígnem elértek Jézus születése helyéig?

Johannes Kepler elmélete

Johannes Kepler (1571-1630) német asztronómus, asztrológus valamint matematikus elmélete szerint a betlehemi fényjelenség biztosan nem könnyű szupersztár volt, még biztosan nem hasonlóképpen üstökös. Úgy vélte, a betlehemi égbolton a bölcsek két világ, a Jupiter valamint a Szaturnusz konjunkcióiból következett szenzáció valamint egy szupernóva együttes megjelenését kellett, hogy lássák.

A Jupiter valamint a Szaturnusz a két végső világ a Naprendszerben. A Jupiter az első, a Szaturnusz a 6. világ a Naptól távolodva. Mint azt egy betlehemi cseréptáblára jegyezték, a Jupiter valamint a Szaturnusz Krisztus a múltban 7-ben volt konjunkcióban a Halak konstellációban, utóbbira tényleg megéri kitérni egy megkülönböztető ötlet erejéig: Jézus jelképe a hal. A konjunkció idején a jegyzés szerint észrevehető volt a két világ a nyugati oldalon égbolton.

A szupernóva egy szokatlan csillagászati szenzáció. A Tejútrendszerhez azonos galaxisokban ötvenévente teherautó egy. A szupernóva egy, a Napnál nagyobb tömegű szupersztár robbanása. Kibocsátott fénye egy átlagos világegyetem fénymennyiségét hasonlóképpen eléri. Ha szupernóva-túlfeszültség történik, a szupersztár kívül rétege leválik, valamint a környezetet hidrogénnel valamint héliummal telíti. A kidobott vegyület labda alakban tágul, valamint fokozatosan ritkább lesz. Ha a túlfeszültség közelében por- vagy akár gázköd volt, újabb csillagok keletkezhetnek.

Többet látni:  Hány órát alszik naponta a gyerek? Ennyi lenne ideális életkora szerint - Gyerek

Valóban érdemes itt! alatt megjegyezni, a csillagokból való jóslást elítéli a katolikus feltételezve, még a csillagászatot, a csillagok megfigyelését, mint tudományt, mely a csillagok Isten keresztül megjelölt útját vizsgálja, az utat, amelyen a magától hasonlóképpen működő, Isten teremtette típus mozgatja a csillagokat, biztosan nem.

Kepler szerint e két szenzáció találkozását láthatták létrehozott az égen a Betlehembe igyekvő bölcsek. A Szaturnusz valamint a Jupiter kétségtelenül találkozik a Földről nézve húszévente. Izgalmas, hogy a Jupitert a királyok, a Szaturnuszt a zsidók, Izrael csillagának tartották, valamint Krisztust a zsidók királyaként említi a Biblia.

Az együttállás a Halak csillagképben valamint a szupernóva okozta fényjelenség elég jó indok lehetett a bölcseknek, hogy Betlehem irányába vegyék az irányt abban a reményben, hogy a várva várt Messiás születik létrehozott a különleges csillagászati szenzáció idején.

Elméletével összecsengést mutat a tézis, melyet Teres Ágoston (1931-2007) jezsuita fizikus, matematikus, a geofizika valamint kozmológia szakértője írt le. Szerinte, hogy Máté evangéliumának legkorábbi elismert verzióját valamint ókori csillagászati szakkifejezéseket vetett integrálni, Máté magában hasonlóképpen bolygókról írt, még a siker fordítók esetleg biztosan nem értették a kifejezéseket, valamint fokozatosan kevésbé rendesen írták le az említett bolygóegyüttállást, amit a bölcsek követhettek.


Nézed: Kepler meglepő elmélete a betlehemi csillagról: különleges égi jelenséget követtek a napkeleti bölcsek a tudós szerint – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply