Kik a tükörikrek, és van-e különbség az ikrek ujjlenyomata között? 5 érdekes tény – Ezotéria

Sokan, akik gyerekként olvasták A két Lotti című regényt, vagy akár, akiknek az ovis csoportjába, iskolai osztályába ikrek jártak, kiskoruktól csodálattal, picit irigykedve szemlélhették az ikrek kapcsolatát. 

Az ikrekről mondják, egymástól távol ráadásul megérzik, a egy további hogy érezheti magát, vagy akár, ha valószínűleg a egy további bajban jármű. Ugyan csináltak és csinálnak erre irányuló teszteket, eddig nincs egyértelmű dokumentáció, hogy az ikrek az egyik létezhet bármilyen ilyesféle gondolati kölcsönhatás, hacsak biztosan nem az egypetéjűek egymáséval pontosan ugyanaz agyhullám-mintázata akarat egyfajta gondolatátviteli kölcsönhatás eszköze. Erre nincs evidencia, mindenesetre, érdekes akarat. Léteznek ennek ellenére az ikrekről elismert tények ráadásul, melyek közül a következőkben hozunk néhány érdekes példát.

Tükörikrek

Amilyen horrorfilmbe illően hangzik, annyira ártalmatlan koncepció a tükörikerség. A tükörikrek elsőre épp olyanok, mint a többi ikerpár, mégis egymás szöges ellentétei. Ennek a természetes oka az, hogy a megtermékenyített petesejt az első héten azonban biztosan nem válik szét utódsejtekre. 

A tükörikreknél felfedezhető, hogy egypetéjűségük ellenére mindenben éppen ellentétesek. Ha az egyik jobbkezes, a egy további bal-, ha az egyiknek sokkal jobb oldalon jármű születésjegy a bőrén, a másiknak a balon. Az ikerpár tulajdonképpen egymás tükörképével azonosan néz ki. Ez a szenzáció az egypetéjű ikrek negyedénél fedezhető fel.

Az egypetéjű ikrek ujjlenyomata eltérő

Hiába a elképesztő korreláció, az egypetéjű ikrek ujjlenyomata abszolút különféle. Hogyan megvalósítható ez? Az kevés mintázatok az ujjon biztosan nem genetikailag meghatározott formát tartalmaz. A magzat kezei, lábai a 6.-7. hétben, az ujjak párnácskái a 8. héten alakulnak ki, az ujjlenyomat a 18. héten, amikor a dermális papillákból kiemelkednek a bőrfodorszálak. Az ujjlenyomat alakzatainak jellegét az ujjakat a méhben érő súrlódás, feltételezett fejlődési hang befolyásolja, kimondottan a tenyér növekedése, alakjának változása ráadásul a fejlődés során. Ha kifejlődött, attól fogva életre megmarad a mintázat jellege. Mivel a két magzat különféle-különféle módszer súrlódik, bővíteni, teljesen természetes, hogy ujjlenyomatuk ráadásul különféle lesz.

Többet látni:  Ma lesz a legszebb az augusztusi égbolt: hétfőn éjjel tetőzik a Perseidák meteorzápora - Ezotéria

Jelenleg ezen a ponton szocializálódnak, mikor azonban meghatározott se születtek

Az ikrek valójában ezen a ponton ráadásul szocializálódnak, amikor azonban meghatározott se születtek. Vizsgálatok attól függ a 14-18. héttől kezdet elkezdenek ismerkedni testvérükkel a méhben, akaratlagosan megérintik egymást, figyelnek egymásra, és különös módszer Jelentősebb figyelmet fordítanak egymás szemeinek területére.

A rövid cikk az ajánló után eljárás

Egy ikerpárnak könnyen két apja

Ikrek esetén előfordulhat, hogy az ikreknek különböző lesz az apjuk. Ez sok esetben megvalósítható. Az egyik, ha az anyu szervezetében két pete ért egyazon hónapban, és termékeny napján két férfival ráadásul létesített nemi vonatkozású kapcsolatot önvédelem nélkül. Ily módszer a két férfitól származó spermiumok elérhetik a két egyedi petesejtet, és a lány két apától lesz kétpetéjű ikrekkel várandós. Furcsa és szokatlan véletlen, azonban előfordulhat.

A egy további valószínűség, hogy az érett petesejt megtermékenyülése után a szervezetben biztosan nem pótolni kell le a peteérés, és egy-két héten {belül} azonban egy pete megérik, vagy akár, ha két érett pete közül mindenekelőtt csupán az egyik termékenyül meghatározott. Ha a valójában elvárva kismama ekkor egy egy további férfival ráadásul létesít kapcsolatot, és meglévő terhessége mellé újabb babával lesz várandós, szuperfetációról beszélünk. Ez a petesejt egy egyedi apától megtermékenyülhet, és ezáltal az anyu két apától származó ikreket gyöngyfehér várni. Ennek a jelenségnek a neve homeopaternális szuperfekundáció: féltestvérek, akik mégis ikrekként jönnek a világra.

További valószínűség a sok apától születő ikrek eseteire, ha hihetetlenül tömör időn {belül} két férfival közösül egy lány. Ha mindkettejük hímivarsejtjei elérik ugyanazt a petét, ezen a ponton egypetéjű, azonban két apától származó ikrek születhetnek. Ez épp olyan szokatlan, amilyen lehetetlennek hangzik, mégis előfordulhat, és ilyen esetben, ellentétes a szabvány egypetéjűekkel, lehetnek eltérő neműek a babák.

Többet látni:  Hogyan csókol meg a férfi? Kiderül belőle, mennyire szeret - Kapcsolat

Sajátos a kommunikációjuk

A babák nyelve önmagában ráadásul érdekes, ám, ha két ikerbaba beszélget, az kimondottan az. Az ikrek az egyik valójában hihetetlenül korán, babaként kifejlődik egyfajta nagyon saját idegen nyelv, melyet ők egymás az egyik láthatóan értenek. Ennek a jelenségnek a neve kriptofázia. Egyes nyelvészek összefüggésbe hozzák az idioglossziával, azaz az magányos srác keresztül elismert nyelvvel. Az ikernyelv ugyanis ikerpáronként külön.

Népszerű idegen nyelv, tükröződő tulajdonságok, különböző apák. Az ikrekről sok érdekesség sorolható fel, melyeket egyedül születettekként sokan irigyelnek. Nem hiába kutatják az ikrek kapcsolatát oly szorgalmasan a kutatók. Bizonyára számos felfedezendő érdekességre számíthatunk a jövőben ráadásul.

Egy egyedi ikerpár

A két kölyök nőről {senki} se hinné, hogy ikrek, mégis azok: történetük a legközelebb cikkben olvasható.


Nézed: Kik a tükörikrek, és van-e különbség az ikrek ujjlenyomata között? 5 érdekes tény – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: (*5*)

Leave a Reply