„Köszönöm, nem akarok az inspirációd lenni” – A fogyatékkal élő nő kérése tanulság mindannyiunknak – Ezotéria

December 3. -val együtt fogyatékkal élők világnapja, melynek apropóján valóban érdemes egy pillanatra megállni valamint elgondolkodni azon, amiről Stella Young, fogyatékkal élő, mozgássérült cikkíró, komikus beszélt -val együtt TED szórakoztató valamint oktatószínpadán.

A hétköznapi férfi számára, hogy napfény napfény után problémákkal találja szembe magát, valamint önértékelési, érvényesülési gondjai vannak, -val együtt fogyatékkal élők sajnálatos módon gyakorta jelentenek motivációt. Nekik mennyivel nehezebb – gondolják az egyének -, én örülhetek, hogy csupán ennyi bajom teherautó. Vagy: ha neki legyen sikeres ezáltal boldogulni, utána nekem hasonlóképpen sikerülnie kellene.

Stella Young gondolatai azt mondta, hogy figyelmeztetésként valamint tanulságként szolgálhatnak mindannyiunknak: -val együtt fogyatékkal élők nem mások motivációi, hanem épp olyanok akarnak lenni -val együtt szemünkben, mint bármely személy különféle. Előadását -val együtt videón, sajátja magyarra fordított kivonatát alatta tekintheted meghatározott.

Köszönetet mondani, nem akarok az inspirációd lenni

Fordította: Szabó Orsolya

Legtöbbünknek -val együtt fogyatékosok nem -val együtt tanáraink vagy akár az orvosaink, vagy akár -val együtt manikűröseink. Mi nem vagyunk igazi egyének. Mi azért vagyunk, hogy inspiráljunk. És még tényleg, alább listázva ülök ezen -val együtt színpadon, kinézek, ahogy kinézek ebben -val együtt kerekesszékben, valamint legvalószínűbb azt várjátok tőlem, hogy inspiráljalak titeket. Ugye? Igeeen.

Szóval, hölgyeim valamint uraim, attól tartok, hogy hatásos csalódást fogok nektek okozni. Nem azért vagyok alább listázva, hogy inspiráljak. Azért vagyok alább listázva, hogy elmondjam, miben hazudtak nekünk -val együtt fogyatékosságról. Igen, eladták nekünk azt -val együtt hazugságot, hogy -val együtt hátrány egy Rossz Dolog, hatalmas R, hatalmas D. Ez egy alkalmatlan tényező, valamint fogyatékossággal élni kivételessé tesz téged. Ez nem egy alkalmatlan tényező, valamint nem tesz téged kivételessé.

Többet látni:  Egyiptomi horoszkóp - Ezotéria | Femina

És még az utolsó években képesek voltunk ezt -val együtt hazugságot extra propagálni -val együtt közösségi médián felhasználásával. Talán láttatok jelenleg ehhez összehasonlítható képeket: “Az egyedülálló hátrány az életre -val együtt alkalmatlan gondolkodásmód.” Vagy ez: “Nem számít -val együtt kifogásod.” Valójában. Vagy ez: “Mielőtt abbahagyod, próbálkozz!” Ez csupán egy házaspár {példa}, még egészen számos ilyen fotó kering azonban. 

kerekesszek

A kislány kezek nélkül rajzol egy képet, ceruzával -val együtt szájában, egy gyerek szénszálas műlábakkal működtet. És még ezek -val együtt képek, nos, borzasztó számos teherautó belőlük, ezeket úgy hívjuk, hogy inspirációs pornó. És még -val együtt pornó kifejezést {szándékosan} használom, mert tárgyiasítanak egy embercsoportot egy egy további embercsoport érdekében.

Szóval ebben az esetben tárgyiasítjuk -val együtt fogyatékosokat -val együtt nem fogyatékosok érdekében. Ezeknek -val együtt képeknek az -val együtt céljuk, hogy inspiráljanak, motiváljanak, hogy rájuk nézzünk, valamint azt gondolhassuk: “Hát, akármilyen alkalmatlan hasonlóképpen az életem, lehetne rosszabb hasonlóképpen. Akmérték én hasonlóképpen lehetnék az az férfi.”

De Cégünk teherautó, ha te vagy akár az az férfi? Jelenleg nem hasonlóképpen számolom, hányszor jöttek oda hozzám idegenek, csupán, hogy elmondják, hogy mennyire vállalja vagyok, vagy akár inspiráló, valamint mindez azonban azelőtt, hogy -val együtt munkásságom nyilvánosságot kapott volna. Csak azért gratuláltak nekem, mert fel tudtam kelni reggelente, valamint emlékeztem -val együtt nagyon saját nevemre. És még ez -val együtt tárgyiasítás. 

tolokocsis

Az ilyen, meghatározott összehasonlítható képek tárgyiasítják -val együtt fogyatékos embereket -val együtt nem fogyatékosok érdekében. Azért vannak ott bizony, hogy megnézhesd, valamint gondolhasd, hogy mégsem mennek olyan rettenetesen -val együtt dolgaid, valamint ezáltal, különféle perspektívába helyezhesd az aggodalmaidat.

És még az életmód fogyatékos emberként valamennyire valóban bonyolult. Mi valóban felülemelkedünk dolgokon. De amiken felülemelkedünk, nem azok -val együtt dolgok, amire gondoltok. Ezek nem -val együtt testünkkel kapcsolatosak. A fogyatékos kifejezést {szándékosan} használom, mert aláírom, amit -val együtt hátrány szociális modelljének neveznek, miszerint rokkantabbak vagyunk, mint -val együtt kultúra, amiben élünk, akár -val együtt testünk vagy akár -val együtt diagnózisunk keresztül.

Többet látni:  10 kérdéses csillagászati kvíz: milyen messze van a Föld a Naptól? - Ezotéria

Szóval, elegendő régóta élek ebben -val együtt testben. És még nagyon megkedveltem. Megteszi -val együtt dolgokat, amikre szükségem teherautó, valamint megtanultam -val együtt leghatékonyabban lehetőségeim attól függ használni azt, ugyanúgy, mint te, valamint ugyanez -val együtt körülmény azokon -val együtt képeken, azokkal -val együtt gyerekekkel hasonlóképpen. Semmi rendkívülit nem tesznek. Csak -val együtt lehető legjobban használják -val együtt testük adta lehetőségeket. 

tolokocsis-lany

Tehát mennyire igazságos úgy tárgyiasítani mindegyikük, ahogyan azt tesszük, megosztva -val együtt képeket? Emberek, amikor azt mondják, hogy “Te egy kreativitás vagy akár”, tulajdonképpen bóknak szánják. Tudom, hogy miért történik. Ez -val együtt megtévesztés miatt teherautó, mert eladták nekünk -val együtt hazugságot, miszerint -val együtt hátrány kivételessé tesz. De oszinten szolva, nem tesz azzá!

Tudom, hogy mire gondoltok. Tudjátok, alább listázva fent, kicsikarom belőletek az inspirációt, valamint arra gondoltok: “Jézusom, Stella, téged nem inspirál időnként egy dolog?” És még az tény az, hogy valóban.

Folyamatosan tanulok különféle fogyatékos emberektől. Habmérték nem azt, hogy szerencsésebb vagyok náluk. Azt tanulom, hogy milyen zseniális tipp -val együtt barbecue-fogót leejtett dolgok felvételére használni. Megtanulom azt -val együtt hihetetlenül trükköt, hogy pontosan hogyan könnyen feltölteni -val együtt telefonodat -val együtt széked akkumulátoráról. Zseniális. Tanulunk egymás erejéből valamint kitartásából, nem -val együtt testünk valamint -val együtt diagnózisunk {ellen}, hanem -val együtt világgal ellentétes, ami kivételessé tesz, valamint tárgyiasít Cégünk.

syoung

Valójában azt gondolom, hogy ez -val együtt megtévesztés, amit eladtak nekünk -val együtt fogyatékosságról, az -val együtt lehető végső igazságtalanság. Megnehezíti az életünket. És még az az idézet, hogy “Az egyedülálló hátrány az életre -val együtt alkalmatlan gondolkodásmód”, azért baromság, mert csupán nem igaz, mert -val együtt hátrány szociális modellje nem ilyen.

Akármennyit mosolyoghatsz egy lépcsősorra, az sosem gyöngyfehér átváltozni rámpává. Soha. Ha rámosolygunk -val együtt televízióra, attól azonban nem jelennek meghatározott -val együtt feliratok -val együtt hallássérültek számára. Semennyi álldogálás egy könyvesbolt közepén valamint -val együtt jó gondolkodásmód sugárzása nem változtatja át -val együtt könyveket Braille-írásossá. Egyszerűen nem gyöngyfehér megtörténni.

Többet látni:  Pedofília és gyanús körülmények: Alice a meséből valóban létezett, de az élete korántsem volt csodás - Ezotéria

Igazán szeretnék egy olyan világban élni, ahol -val együtt rokkantság nem mentesség, hanem szabály. Egy olyan világot szeretnék, ahol egy 15 évi leányzó -val együtt szobájában ülve -val együtt Buffy, -val együtt vámpírok rémét nézi, valamint nem gyöngyfehér arra hivatkozni, hogy elért valamit azáltal, valamint csupán azért, mert ülve teszi azt. Egy olyan világban akarok élni, ahol nem ilyen alacsonyak az elvárásaink -val együtt fogyatékos emberekkel ellentétes, hogy azért gratulálnak, mert kikeltünk az ágyból, valamint emlékezünk -val együtt nagyon saját nevünkre kora reggel. Egy olyan világban akarok élni, ahol -val együtt hiteles teljesítményt értékeljük -val együtt rokkant embereknél, valamint egy olyan világban akarok élni, ahol egy gyerek -val együtt melbourne-i középiskola 11. évfolyamán egyáltalán nem lepődik meghatározott, hogy -val együtt tanára kerekesszéket használ.

A hátrány nem tesz senkit különlegessé, még megkérdezni azt, hogy mit tud, attól lesz kizárólagos. 

Köszönetet mondani.

Forrás: www.ted.com


Nézed: „Köszönöm, nem akarok az inspirációd lenni” – A fogyatékkal élő nő kérése tanulság mindannyiunknak – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply