Kripta-villa a Balaton partján – Kinek állít emléket a hátborzongató nevű ház? – Ezotéria

A Balaton egyértelműen a feledhetetlen szerelmek helye, ám szomorúan nemcsak az arcra mosolyt csaló emlékeket köszönheti neki a földgömb, hanem, bizony, könnyfakasztó históriák hasonlóképpen köthetők beépíteni. Ezért sajátja a tengerpart közeli háznak és még a benne lévő kőszobornak a története, mely Fonyódon magaslik.

A szívszorító szerelmi mese régre nyúlik hozam, a 20. század elejére, Erdélybe, ahol Abrudbányai Ödön, kölyök gyógyszerész beleszeretett egy Magdus nevű lányba. Nem kellett számos a férfinak, hamar megfogalmazódott benne a objektív, hogy elveszi őt.

Nem lett esküvői ünneplés, csupán szerencsétlen folytasd

A házaspár örömmel tervezgette a lakodalmat, ám, mielőtt vonal kerülhetett volna rá, Magdus váratlanul meghalt. A magára maradt vőlegényt napfény napfény után emésztette a fájdalom, verseket írt, és még szerelme magán tárgyai közt, magányba burkolózva élt. A második világháború után Ödön Magyarországra költözött. Pécsett telepedett le, ott bizony elérhető patikát. Menyasszonya holmijait hasonlóképpen magával vitte.

Emléket állított Magdusnak

Idővel megházasodott, még korábbi hatalmas szerelmének emléket akart követelés. Villát építtetett a fonyódi partra, a Balaton mellé, ahol azelőtt szép napokat töltött Magdussal. Ez volt a idős álma, egy tengerpart otthon, ahol ketten élhettek volna. Azt remélte, ha megvalósítja, megnyugodhat a lelke. Arról biztosan nem szól a fáma, hogy a felesége lelke mennyire volt nyugalom az tipp hallatán.

A post az ajánló után eljárás

A otthon alagsorába vörös homokkőből faragtatta ki hitvesi ágyukat, melybe nagyon saját és még elvesztett párja kőmását hasonlóképpen elkészíttette. A szoborpár kézen fogva fekszik azóta hasonlóképpen, és még a szerelmesek zarándokhelyévé tette az épületet, amit egyébként az örök szeretet házának hasonlóképpen mondanak: a mese attól függ az a szerelmespár, melynek tagjai az matrac felett megfogják egymás kezét, sírig tartó szerelemre számíthat.

Kocsma Ödön szerette volna a házban elhelyezni Magdus hamvait, erre mégsem adódott lehetősége a csata miatt. 1949-ben a házat, mint ahogy a ember családjának minden vagyonát, államosították. A villát tíz éven {belül} valójában a közelben látványosságként kezdték mutogatni az oda érkező turistáknak. 2000 után felújították. Ma az egykori rózsaszín helyett valójában krémszínű falak veszik szomszéd a szerelmesek emlékét, és még a felújítás szomorúan abszolút elvette az szerkezet báját.

Többet látni:  Az első percekben jó benyomást keltesz, ha ezt teszed – Tudományosan bizonyított - Kapcsolat


Nézed: Kripta-villa a Balaton partján – Kinek állít emléket a hátborzongató nevű ház? – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply