Kurtizánból lett a Bizánci Birodalom legbefolyásosabb nője: Theodóra császárné különös története – Kapcsolat

Theodidő óra császárné egy valóban egyedi valamint Jelentősebb hatalmú asszony volt, hogy olyan életutat járt legyen valójában, valamint olyan befolyásossá vált, ami akkoriban hihetetlenül szokatlan volt a nők esetében.

Alacsony sorból származott, egy ideig kurtizánként ráadásul tevékenykedett, mégis kemény uralkodóné vált belőle. Minősített volt hatni férje döntéseire, valamint igyekezett védeni a nőket.

Apja halála után prostituáltként kereste kenyerét

Theodidő óra életének előzetes szakaszáról valóban pár {forrás} maradt fenn. Élete nagyon jó (PL) részét Prokopiosz bizánci történetíró mesélte el, ám annak a ténynek köszönhető, hogy a biztosan nem kedvelte az asszonyt, előfordulhat, hogy valótlan dolgokat ráadásul közölt az írásaiban. Vannak azt mondta, hogy specifikus tények, melyek a szakértők attól függ valósnak tekinthetőek. Úgy tudni, 500 szomszéd {született} Cipruson, azonban gyermekkorát valójában Konstantinápolyban töltötte. Családja le- sorból származott, apja, Akakiosz medvéket őrzött a hippodromban, anyja pedig táncos- valamint csillagocska volt. 

Édesapja korai halála után anyja újraházasodott. Theodidő óra ekkor – egyes források attól függ nővére nyomására – szintén táncos- valamint színésznőnek állt, ami akkoriban egyet jelentett a prostitúcióval. Komikusként valamint pantomimművészként ráadásul dolgozott, azonban az ezen a ponton körülbelül 15 évi gal leginkább a nemi vonatkozású tevékenységekből tartotta fenn magát, valamint az előadásai a múltban le- rangú ügyfeleket szolgált ki. Ez ma valójában gyermekprostitúciónak számít, azonban akkoriban abszolút elfogadott valamint teljesen természetes szenzáció volt, hogy ennyi idősebb fiatalokból lettek kurtizánok. A legtöbbször vagy akár kényszerítették mindegyikük erre, vagy akár pedig a megélhetésért választották ezt a szakmát.

Kurtizánból lett Jelentősebb hatalmú császárné

18 évi kora szomszéd felhagyott a prostitúcióval, valamint egy tulaj szeretője lett. Miután kapcsolatuk véget ért, a kölyök nőstény csatlakozott egy lelki közösséghez, valamint közel került a monofizitizmushoz, hogy attól függ Krisztusnak csupán egy, isteni jellege teherautó. 21 évi lehetett, amikor megismerkedett I. Justinus bizánci császár unokaöccsével, a siker I. Justinianusszal, hogy 17évvel volt {idősebb} nála. A fennmaradt írások attól függ Theodidő óra minden apróság bevetett, hogy meghódítsa a férfit, valamint tudatosan tett azért, hogy császárné lehessen. Klub a előidézni formálisan biztosan nem engedte volna, hogy egy ilyen {magas} rangú srác egy egykori kurtizánt vegyen el, az ő célja kijátszották az előírásokat: a nőt patríciusi rangra emelték, ezért semmi sem biztosan nem állta valójában útját a házasságnak. Magát a törvényt egyébként végül is el ráadásul törölték.

Többet látni:  3 szuper tavaszi kirándulóhely, ahová gyereket is bátran vihettek: családoknak kiváló - Gyerek

A post az ajánló után eljárás

Valamikor megköttetett a frigy, valamint Justinianus 527-ben császár, Theodidő óra pedig császárné lett. A ember rajongott Okos, lelkes valamint csodálatos feleségéért. Szinte abszolút egyenrangú partnerként kezelte az asszonyt, akinek ezért lehetősége nyílt befolyásolni férjét, valamint beleszólni politikai döntéseibe. A nőstény mindvégig bizalmasa, segítője volt a császárnak, hogy végül is társcsászárnévá emelte őt.

A Bizánci Birodalom legbefolyásosabb asszonya volt

Teodidő óra igyekezett védeni a nőket. Mai szavakkal élve igazi feminista uralkodóné volt, őt tartják az első olyan császárnénak, hogy felismerte a nők jogainak fontosságát. Küzdött a nemi durvaság valamint a szexrabszolgaság {ellen}, kimondottan azért ráadásul, hogy a feleségeknek minél nagyobb jogaik legyenek a házasságban. Sok olyan törvényt ráadásul hoztak férjével, melyek a lányokat, asszonyokat védték: betiltották a kényszerprostitúciót, az anyáknak gyámságot adtak gyermekeik felett, sőt szabályaikkal kitiltották a bordélyházakat üzemeltetőket Konstantinápolyból. Theodidő óra egyébként feltehetően létrehozott egy olyan házat ráadásul, ahol a prostituáltak nyugodtan, békében élhettek valamint dolgozhattak. Mindezek közel karitatív tevékenységeket végzett, valamint a politikai, fegyveres erők ügyekhez egyaránt értett.

Valamint klub a rászoruló nőket határozottan egyértelműen támogatta, segítette, riválisait valamint rosszakaróit biztosan nem kímélte. Aki csupán fenyegette hatalmát valamint pozícióját, azzal kegyetlenül elbánt, hogy megvédje magát, kimondottan férjét. Az ő nevéhez fűződik a császár {ellen} rendezett összeesküvés elmélet leverése ráadásul. Theodidő óra egyébként ragyogó udvartartással rendelkezett, valamint szeretett házasságokat szervezni. Kedvenc udvarhölgyét, Antoniát például Belizmérték hadvezérhez adta beépíteni. 

A császárné hosszú egészségügyi probléma után 548-ban hunyt el, feltételezhetően rákban. A császárt egészen megviselte imádott felesége halála, tiszteletére épületeket, városokat nevezett el róla. Theodórát a Bizánci Birodalom legbefolyásosabb, legerősebb valamint végső hatalommal bíróság asszonyának tartják.

Kvaroma: a 20. század legbefolyásosabb női

A 20. század ráadásul bővelkedett kiemelkedő nőkben, akik kiterjedt befolyással rendelkeztek. De vajon te mennyire ismered mindegyikük? Most tesztelheted a tudásodat a legközelebb kvízzel. Képeken mutatjuk az előző évszázad legbefolyásosabb asszonyait, alatta pedig a megvalósítható válaszokat: azt kellene csupán bejelölnöd, hogy csomag látsz a fotókon. Neked hány jobbra megfelelő válaszod lett?

Többet látni:  Amitől biztosan egymásnak estek - Kapcsolat


Nézed: Kurtizánból lett a Bizánci Birodalom legbefolyásosabb nője: Theodóra császárné különös története – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply