Kvíz a magyar királyokról: I. Szent István melyik uralkodóházhoz tartozott? – Ezotéria

I. Szent Istvánt, Magyarorszosztály első királyát 1001. január 1-én koronázták létrehozott. Neki köszönhetjük, hogy az addig fejedelemségekből álló nemzet egységes állammá szerveződött, valamint egyebek közel {jelentős} volt a katolikus egyházszervező tevékenysége hasonlóképpen.

915 év telt el, amikor az végső magyar fő- trónra került. 1916-ot írtak, amikor az végső magyar királyunkat, IV. Károlyt megkoronázták. 1918-ig maradt az nemzet élén, majd lemondatták, valamint többé biztosan nem tudott visszakerülni a uralkodói székébe. Ugyan ennek jelenleg számos mint száz esztendeje, valamint az nemzet élén jelenleg királyok állnak, a történészeknek valamint történelemkönyveknek hála egyik magyar vezet neve se merül feledésbe. Az iskolapadban sorra vettük mindannyiuk jelentőségét, kimondottan szükséges rendeleteit, valamint a tananyagból a mai napig számos-számos mindenre emlékszünk. Ebben a kvízben próbára teheted a tudásod.

Magyar királyok kvíze

Magyarorszosztály királyairól teszünk fel kérdéseket. Minden kérdéshez három-három elérhető válaszlehetőséget adunk. Bökj arra, amelyik szerinted jobbra megfelelő.

Kvíz a magyar királyokról: I. Szent István melyik uralkodóházhoz tartozott?

8 kérdéses videojáték


Nézed: Kvíz a magyar királyokról: I. Szent István melyik uralkodóházhoz tartozott? – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Többet látni:  Hogyan segíti a fogyást a gyömbér? Így használd, hogy felpörgesse az emésztést - Fogyókúra

Leave a Reply