Lenyűgözőek a francia barlang 36 ezer éves rajzai: senki sem tudja, miért jöttek létre a nagyszerű alkotások – Ezotéria

1994 decemberében a franciaországi Chauvet-Pont-s’Arc-barlangban nézelődő barlangtudósok véletlen sok szerencsét folytán fedezték fel az emberiség történetének egyik legrégebbi valamint egyben a legszebb barlangrajzait.

(*36*) túlzás ezt mondani, hiszen a paleolitikumból, azaz őskőkorszakból származó képek olyan kézügyességről árulkodnak, melyről a mai egyének többsége ráadásul éppen álmodozik. Az állatfigurák nemcsak felismerhetőek, azonban elsősorban szemet gyönyörködtetőek. A rajzok az egésznek a tetejébe hihetetlenül titokzatosak ráadásul: a mai napig biztosan nem tudni, helyesen miért kerülhettek a sziklákra.

A barlang: folyóvíz formálta látványos domborulatait.

A barlang: folyóvíz formálta hihetetlen domborulatait.

A 36 ezer éve készült képek a világszerte fellelhető barlangrajzok viszonylatában kiemelkedően nagyszerű kiváló állapotban maradtak fenn. Ez legvalószínűbb sajátja ráadásul köszönhető, hogy egészen nehezen, szűkös úton megközelíthető helyen találhatók, azonban a helyszínen előírt elővigyázatossági szabályok ráadásul ezt szolgálják. Mivel egy még egy barlang, a Lascaux falain felfedezte rajzokat elpusztította egy bekerülő baktérium, erre a lelőhelyre csakis speciális védőfelszerelés viselésével valamint a aprólékos előírások betartásával könnyen turistaként vagy akár kutatóként bejutni.

Képeken a érdekes barlang

A rajzok egy hat padló magasságú csarnok mészkő- valamint csillámpalafalait, valamint talaját díszítik. Szerte a sziklák az egyik ma ráadásul fellelhetők az egykori életmód nyomai, azoknak az állatoknak a csontjai, melyekkel egykor a barlangban életmód egyének megosztották élőhelyüket, valamint amelyek végül is költöztek a megüresedett barlangba. A legközelebb képek lenyűgözőek: kíséretükben extra érdekességeket osztunk meghatározott az korai művészeti értékről.


Nézed: Lenyűgözőek a francia barlang 36 ezer éves rajzai: senki sem tudja, miért jöttek létre a nagyszerű alkotások – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Többet látni:  Mutatnál egy pedofilnak fotót a gyerekedről? Meglepő, de a magyarok egy része önként megteszi - Gyerek

Leave a Reply