Ma is élő állatok óriási elődjei: a szitakötők apró muslicák az ősiekhez képest – Ezotéria

Egyedi sok szerencsét, amikor egy vízparti {séta} ugyanakkor felfedezünk egy szitakötőt. Ilyenkor szívesen gyönyörködünk zöldes színben pompázó szárnyaiban, kecsességében.

A szitakötők ennek ellenére biztosan nem voltak következetesen ilyen finom termetűek: őseik mérete a mai példányok sokszorosa volt, hozzájuk viszonyítva az általunk ismertek muslicaméretűek. Az élővilágban biztosan nem egyfajta forgatókönyv az övék. Számos olyan fajták jármű, amelynek ősei néhány 10 1000, vagy akár akár számos ezer éve valóságos óriások voltak a mai egyedekhez képest. Idővel, a ökológiai változásoknak köszönhetően ezek az állatok fokozatosan és még fokozatosan kisebbek lettek, amit a tudományos kutatás a Bolygó oxigénkészletének csökkenésével magyaráz. Kisebb testmérettel sokkal kevesebb oxigénbevétel is elég volt a számukra, ezért a karakter, túlélésük érdekében, úgymond, gondoskodott az összezsugorodásukról.

8 ma is élő teremtmény óriási őse

Nézegess képeket olyan fajokról, melyek az általunk elismert és még látott méretüknél jóval gigászibbak voltak egykor: szitakötőktől a vidrákon és még mókusokon át tisztességesen a gepárdig!


Nézed: Ma is élő állatok óriási elődjei: a szitakötők apró muslicák az ősiekhez képest – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Többet látni:  Hogyan mulasztható el a gyomorrontás pár óra alatt? 3 természetes módszer - Gyerek

Leave a Reply