Máig rejtélyes a 16. századi rakétakilövés Nagyszebenben: 50 éve hozták nyilvánosságra a kéziratot – Ezotéria

Ha megkérdezik az embert, mikor volt az első űrrakéta-kilövés, hatalmas eséllyel valamilyen 20. századi dátumra tippel. Ez {valahol} valódi ráadásul, hiszen a napjainkban űrkutatás egyszerűen az 1900-as években indult legyen valójában igazán.

A hatóságok információ attól függ az első rakéták, melyeket eljuttattak a világűrbe, a német V-2 rakéták voltak azonban a második világháború idején. Azonban egy rejtélyes és még idős kézirat ennek a ténynek ellentmond.

Űrrakéta a 16. században?

Doru Todericiu tudomány- és még technikatörténész azonban 1961-ben bukkant rá egy 450 oldalas kéziratra, mely a Nagyszebeni Kézirat nevet viselte. A dokumentumot 1967-ben hozták nyilvánosságra. Nagyjából 1570 felölelni íródhatott. Todericiu meglepetésére az korai szöveget elárasztották több-több rajzzal és még technikai adatokkal, melyek biztosan nem ráadásul akármiről szóltak.

rakéta conrad haas

Az komponálás Conrad Haas tollából származott, hogy fegyveres erők mérnökként szolgált a Magyar (*50*)ályságban és még az Erdélyi Fejedelemségben, emellett ő volt Nagyszeben gondnoka és még eszközmestere 1550 és még 1570 az egyik. A raktárak, szerszámok és még fegyverek felügyelete ráadásul a feladatai közé tartozott. Német nyelvű értekezésében foglalkozott a többlépcsős rakéták mozgásának elméletével, a különböző energia-keverékekkel, valamint a riasztás alakú fúvókákkal.

Conrad Haas egy román bélyegen

Conrad Haas egy román bélyegen

Feljegyzései arra utalnak, hogy ő volt az, hogy legelőször alkalmazta a háromlépcsős rakétát. Úgy gondolta, ha a rakétákat egymás fölé erősíti, ezen a ponton a legalsó felemeli a szerkezetet, majd miután az égés eléri a másodikat, majd azt meggyújtja, az első leválik. Természetesen a 3 ráadásul hasonlóképpen elhagy legyen valójában, ám annak a ténynek köszönhető, hogy a a levált első és még második maradványait jelenleg biztosan nem hordozza, magasabbra száll, mint ezen a ponton, ha a három rakétát egymás mellé erősítve helyeznék el, majd pedig egyidejűleg gyújtanák legyen valójában.

A post az ajánló után eljárás

Feltehetően sok ezren voltak szemtanúi a kilövésnek Nagyszebenben, mindez pedig azonban 1555-ben történt. Conrad Haas mint egy fegyverként tekintett a találmányára, biztosan nem pedig arra gondolt, hogy a rakétával embereket juttasson az űrbe.

Többet látni:  Mit üzen a macska a harapással, és mit a karmolással? Így jelzi a gazdinak, ha valami nincs rendben - Ezotéria

Lenyűgöző, hogy Conrad Haas találmánya feledésbe merült, ezért a neve se cseng ismerősen a legtöbbeknek. Talán ennek az volt a elsődleges oka, hogy a háborúkban hasznosított fegyverek egy része azonban rendszeresen buzogányokból, lándzsákból és még kardokból állt. Persze, azt biztosan nem szabad elfeledni, hogy akkoriban jelenleg régen ismerték a pirotechnikát az egyének, például ágyúkat ráadásul rutinszerűen használtak a katonák a 16. században.

Csillagképek a nyári égbolton

Tényleg megéri felpillantani, és még megkeresni a különböző csillagképeket az égen.


Nézed: Máig rejtélyes a 16. századi rakétakilövés Nagyszebenben: 50 éve hozták nyilvánosságra a kéziratot – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply