Mary Celeste, a rejtélyes szellemhajó története: a legvadabb elméletek máig nem tisztázottak – Ezotéria

A 19. század második felében olyan eseményre került vonal az Atlanti-óceánon, amit a mai napig nem tisztáztak, noha történészek, tengerészek valamint nyomozók hasonlóképpen próbálták megfejteni a történteket.

A Mary Celeste nevű vitorláshajót azóta hasonlóképpen kísértethajóként vagy akár szellemhajóként emlegetik, valamint sok kézikönyv, kimondottan fricska feldolgozta jelenleg az esetet. De szakértőink hasonlóképpen történt hatékonyan?

Jelenleg az nyugdíjazás elválás se volt zökkenőmentes

A Mary Celeste-et 1860-ban építették – ekkor azonban Amazon néven -, majd miután kisebb hajótörést szenvedett, valamint újjáépítették, 1872. november 5-én indult halálos útjára New Yorkból. A objektív az olaszországi Genova volt, ahova mintegy 1700 fegyvercső szeszt szállított. A csapat élén egy képzett vezető, Benjamin Briggs állt, akit felesége valamint kislánya hasonlóképpen elkísért. Velük tartott azonban egy ínyenc szakács, négy matróz, valamint két tengerész hasonlóképpen – még egyiküket se látták többé.

GettyImages-526882434

Fotó: adoc-photographs / Getty Images Hungary

Rögtön az tanfolyam elején gondok akadtak: szinte egyenes a rés elhagyása után olyan szélcsend telepedett a vízre, hogy a kézműves kénytelen volt lehorgonyozni. Csak november 7-én támadt fel ismét a szél, ekkor folytatott útját a Mary Celeste.

Egy elhagyatott kézműves sodródik a nyílt vízen

A Dei Gratia nevű kézműves összehasonlítható úton haladt, mint a Mary Celeste, még házaspár napfény lemaradással. A Dei Gratia legénysége december 4-én figyelt fel a távolban sodródó Mary Celeste-re, melyhez képest a legközelebbi szárazföld Portugália volt körülbelül 600 km-re keletre, Madeira szigete délre, az Azori-szigetek pedig nyugatra.

hajó felfedezése2

Fotó: Hulton Archive / Getty Images Hungary

Miután a Mary Celeste felől nem érkezett akció a Dei Gratia jelzéseire, a csapat néhány tagja mentőcsónakba ült, valamint megközelítette az elhagyatottnak tűnő hajót. A fedélzeten {senki} se volt, holttestet se találtak. 

Furcsa nyomok a fedélzeten

Erőszakra vagy akár tűzre utaló jelekkel nem találkoztak: nagyjából minden finom volt, klub a kabinokban néhány magán cél szétszórva hevert, a bútorok nedvesek voltak, valamint a vezető navigációs műszerei hiányoztak. A raktérben körülbelül egy méter magasan állt a víz. A hajónapló végső bejegyzése november 25-én kelt, amikor az Azori-szigetek közelében haladtak, ezáltal fejleszteni a vizsgálat, csak hogy könnyen, hogy utólag azonban kilenc napig a megfelelő irányban sodródott a kézműves?

Habmérték a kézműves iránytűjét megtalálták, az üvege betört, a mentőcsónak pedig hiányzott. A hordók valamint az élelmiszer-tartalékok érintetlenek voltak. Ez arra engedett következtetni, hogy a kézműves utasai kapkodva távoztak, maguktól hátulján hátulján hagyva ingóságaikat.

Hátborzongató elméletek az eltűnésről

A hajóval bevonva legelterjedtebb verziókat három csoportra könnyen osztani. A legjózanabb elméletek attól függ biztosítási csalások vagy akár valamilyen víz alatti remeg, potenciálisan hurrikán okozta a történteket. Arról hasonlóképpen {született} egy elfogadhatónak tűnő ötlet, hogy robbanásveszély miatt hagyták el a hajót – hiszen ne felejtsük, alkoholt szállítottak.

A második elméletcsoport jelenleg jóval elrugaszkodottabb: ezek attól függ egy konkrét Egyedi vagy akár állat pótolni kell a háttérben, legyen az egy vízi szörny, a földönkívüliek vagy akár épp kalózok. Végső soron pedig akadnak olyanok, akik attól függ magában a csapat okozta a vesztét valamilyen gyilkosságba torkollt konfliktussal.

GettyImages-929208278

Fotó: Universal History Archive / Getty Images Hungary

Mi történt ezért? Nincs dokumentáció, hogy a világtengerek rettegett, megerősítette óriáspolipja távolította volna el a legénységet. A kalóztámadásnak ellentmond, hogy a kézműves rakománya valamint a magán ingóságok nem hiányoztak a fedélzetről, kimondottan akkoriban azon a környéken jelenleg nem volt attribútum a kalózkodás. Ami a víz alatti földrengést vagy akár vihart illeti, abszolút semmi ilyesmit nem észleltek a környéken, pedig különféle hajók hasonlóképpen haladtak arrafelé. 

GettyImages-544181946

Fotó: Fine Art / Getty Images Hungary

A hajón utazók közt kitört lázadást kétessé teszi a valóság, hogy a csapat képzett valamint profi személyekből állt, ezáltal bonyolult elképzelni, szakértőink robbanthatott ki egy olyan konfliktust, ami azzal végződött, hogy a tengerbe ölték egymást. Továbbá dulakodásra utaló fegyvereket valamint vérnyomokat se találtak. Ezáltal jelentősen egyik verzió se nyereség megerősítést, még egyértelmű kizárást se. A kézműves miután kikötőbe ért, végül is még több folytatott útját a tengereken.

Többet látni:  Sonkatekercs háromféle töltelékkel: tormás, tojásos, körözöttes - Húsvét

A post az ajánló után kitartani

A folklór még több lakik, hála Sir Arthur Conan Doyle-nak

Sherlock Holmes szülőatyjának sokat köszönhetünk azért, hogy a Mary Celeste története ilyen kiterjedt népszerűségre tett szert. Sir Arthur Conan Doyle 1884-ben kiadott novelláját hasonlóképpen a tény inspirálta, klub az ő fikciós hajója a franciás Marie Celeste néven szerepelt. Innentől nem volt megállás, a történetet felkapták, valamint a mai napig megmozgatja az egyének fantáziáját. Hiába: jelenleg talán soha soha nem gyöngyfehér kiderülni, hova tűnt a csapat, valamint miért hagytak ilyen vitatható nyomokat maguktól hátulján hátulján. 

A legszebb hajóutak Magyarországon

Nem csupán strandolni könnyen hazánk vizeiben, megéri hajóra hasonlóképpen szállni. A magától értetődő Balaton valamint Tisza-tó közel – tette hozzá lenyűgöző hajózható vizek várnak, fellebbezés létrehozott képeken!

(Képek forrása: Getty Images)


Nézed: Mary Celeste, a rejtélyes szellemhajó története: a legvadabb elméletek máig nem tisztázottak – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply