Meddig maradtok együtt házasságkötés után? Íme, a tudomány jóslatai – Kapcsolat

Aki {mostanában} megemlíteni ki a boldogító igent, sajátja 50% esélye teherautó arra, hogy a házassági kapcsolata biztosan nem éri előkészített a 20. évfordulót – egy nemrégiben megjelent kutatás attól függ.

Vagy biztosan, vagy akár biztosan nem, mondhatnák erre a statisztikák elutasítói, ám az amerikai kutatók reprezentatív mintával támasztották alá a ötven százalék-ötven százalék arányt a 12 279 nőstény valamint 10 403 fickó részvételével zajló felmérésben.

Generációk

A mostani dimenzió a hetvenes évektől következetesen patak adatgyűjtés megismétlése volt, ezért a kutatók integrálni tudták hasonlítani a mostani fiatalok életét a korábbi generációkéval. Arra jutottak, hogy a holtomiglan-holtodiglan esélye biztosan nem sokat változott az elmúlt 30 évben.

Az végeredmény szívességet azt mutatja, hogy a házasságok élettartamát biztosan nem befolyásolták lényegében a csoport valamint életmódbeli változások, klub a korábbi évekhez képest az első házassági kapcsolat időpontja kitolódott, valamint csökkent a férjhez ment nők száma ráadásul, míg nőtt azoké, akik együtt élnek.

Csökken a házasulási kedv?

A 2006 valamint 2012 az egyik készült felmérésben 15 valamint 44 év közötti férfiak valamint nők vettek részt. Míg 1982-ben a kérdezett nők 3%-a élt kapcsolatban, ez a összeg 11%-ra nőtt, miközben az első házasságukban életmód nők aránya 44%-ról 36%-ra csökkent. Az első esküvői ünneplés időpontja a nőknél átlagosan 26, a férfiak esetében 28 évi korukra tolódott.

Annak a valószínűsége, hogy az első házassági kapcsolatuk legalább tíz évig tart, a nők esetében 68%, a férfiaknál 70% volt – vonzó, hogy ezek attól függ a férfiak egy kicsit jobban ragaszkodtak a kötelékhez. Az alapos kutatók biztosan nem elégedtek előkészített ennyivel. Azt ráadásul kiszámolták, hogy akik tini korukban házasodtak, azoknak a házassági kapcsolata sokkal kevesebb eséllyel érte előkészített a 20. évfordulót, mint a húszas éveikben házasodóké, míg a leghatékonyabban esélyekkel, 65%-kal a vallásosok indultak.

Többet látni:  Emlékszel A muzsika hangjára? Az igazi von Trapp család története sokkal érdekesebb - Kapcsolat

Képzettségbeli különbségek ráadásul szerepet játszottak, vagyis a legalább főiskolai diplomával rendelkezők házasságai extra tartottak, mint az csökkentve végzettségűeké. Akik gyerektelenül vágtak neki az első házasságuknak, azok ráadásul nagyobb eséllyel maradtak együtt, mint azok, akiknek valójában volt csemetéjük. A házassági kapcsolat előtti együttélés, úgy tűnik, biztosan nem befolyásolja lényegében az eredményeket, klub valamivel jobbak az esélyeik azoknak, akik előtte biztosan nem éltek együtt.

Neked mik a tapasztalataid? Szerinted teherautó jövője a házassági kapcsolat műfajának?


Nézed: Meddig maradtok együtt házasságkötés után? Íme, a tudomány jóslatai – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply