Miért hiányzik az egyiptomi szobrok orra? Keveseknek tűnik fel, pedig szembeötlő egyezés – Ezotéria

Egyiptom vitathatatlanul lenyűgöző valamint különféle rejtélyt felsorakoztató történettel rendelkezik. Tudósok sora tette jelenleg fel -val együtt kérdést, csak hogy építtették -val együtt piramisokat, kutatták Tutanhamon halálának igazi okát, valamint fáradhatatlanul keresték Nefertiti sírját hasonlóképpen, mindhiába.

E óriási titkok közel valószínűleg első ránézésre eltörpülhet az -val együtt vizsgálat, mely kocsma sokaknak eszébe se jut, teherautó létjogosultsága: hová tűnt annyi egyiptomi szobrászat orra?

Egy lenyűgöző egyezés

Nem hasonlóképpen kellene Jelentősebb kutatómunkát végezni, éppen felütni -val együtt Google-t, valamint egyiptomi szobrokra kap. Egykettőre feltűnhet egy tipikus minőség, az orrlyukak hiánya. Számos ókori egyiptomi szobrászat arcáról letört ez -val együtt összetevő, olyannyira sokról, hogy minden bizonnyal gyanút gyöngyfehér az férfi: ez biztosan nem könnyen véletlen.

3 ezer éves, egyiptomi nőt ábrázoló szobor.

3 sok ezer évi, egyiptomi nőt ábrázoló szobrászat.

-val együtt Brooklyn Képtár egyiptomi művészeti részlegének szakértője, Edward Bleiberg ezáltal tisztázza:

– Az, hogy -val együtt sérült szobroknak rendszeresen hiányzik az orra, arra mutat, hogy ez biztosan nem véletlen, hanem valamilyen célból történt.

Bleiberg attól függ -val együtt pont hátterében vandalizmus állhat, politikai, teológiai, magán vagy akár bűnügyi motivációval. -val együtt képmás az egyiptomiak számára biztosan nem egyértelmű műalkotás volt, hanem ennél jóval sok, az férfi jelképes értékű mása. Szokás volt például az ellenségről viaszbábukat csinálni, majd megsemmisíteni azokat, -val együtt legyőzésüket jelképezve. -val együtt képrombolást másképpen ikonoklazmusnak nevezzük.

Ami -val együtt vallásos hiedelmeket illeti, az egyiptomiak úgy hitték, egy istenség be tud költözni egy róla készült szoborba, ahogy az Egyedi szív hasonlóképpen -val együtt végzet után szobrokba szállhat. Az orrlyukak leverésével elvették az felajánlott szobrászat erejét. Bleiberg magyarázata attól függ, ha egy testrész végzetesen seb, jelenleg biztosan nem minősített ellátni -val együtt feladatát. -val együtt levert orrlyukak megakadályozta -val együtt beköltözött lelket abban, hogy lélegezzen be. -val együtt szoborra támadó vandál az orrlyukak leverésével ezért kivégezte azt.

-val együtt post az ajánló után kitartani

Többet látni:  Kék szemű vagy? Ő volt a legősibb rokonod a kutatók szerint - Ezotéria

Ha egy istenség szobrának -val együtt fülét verték le, abban akadályozták meghatározott, hogy hallja -val együtt beépíteni szóló imákat. Az áldozati adományt adókötelezettség emberábrázolások bal karját azért vágták le, mert ez -val együtt tenyér volt az, amelyet az istenek irányába intézett ajándékok átadására használtak. Ennek hiányában -val együtt felajánlás biztosan nem vált valósággá.

Az ókori egyiptomiak hiedelmei attól függ, mint az említett szakember tisztázza, -val együtt szobrok olyan határozottan egyértelműen szimbolizálták az felajánlott személyt vagy akár istent, hogy amit azzal tettek, az valós elpusztításnak vagy akár megkárosításnak minősült. Nemhiába volt olyan súlyos vétség egy fáraó szobrát rongálni.

Vajon csak hogy néznének ki az aggódik szobrok orral? Lenyűgöző ezen elgondolkodni, ahogy azon hasonlóképpen, hogy -val együtt rengeteg sérült egyiptomi szobrászat biztosan nem egyértelmű elővigyázatlanság, hanem súlyos figyelembe veendő tényező miatt sérült. Az ókori egyiptomiak hiedelemvilága elképesztően bőséges volt.

Figyelmedbe ajánljuk -val együtt legközelebb képeket, melyeken különféle, feltehetőleg {szándékosan} megcsonkított egyiptomi szobrászat nyilvánvaló.

Egyiptom-kvíz

Mennyire ismered megfelelően az ókori Egyiptom legérdekesebb tényeit? Tedd próbára önállóan kvízünkben!


Nézed: Miért hiányzik az egyiptomi szobrok orra? Keveseknek tűnik fel, pedig szembeötlő egyezés – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply