Miért pont a kedd a leghosszabb és legunalmasabb nap a héten? Ezért színtelenebb a többinél – Ezotéria

Nem hasonlóképpen aggodalom: egy héten {belül} a hétvégi szünet az az időtartam, ami a legtöbbek kedvence, hiszen ilyenkor nagyon jó (PL) esetben hátrahagyjuk a munkát, és elérkezik a maradék, a kikapcsolódás ideje.

A hétköznapok ezzel ellentétes feladatokat, elintéznivalókat és kihívásokat tartogatnak, ezáltal azokat távolról se kedveljük annyira. Lenyűgöző ennek ellenére, hogy ezt az öt napot se hasonlóan éljük előkészített: vannak, amelyeket jobban szeretünk a többinél, és bizony, olyan hasonlóképpen akad, amelyik kizárólag unalmas hozzájuk képest.

A teljes hét legszürkébb napja, a kedd

Hiába ugyanúgy 24 idő óra, mint a többi, hétfőtől vasárnapig a kedd az, amelyiket az egyének rendszerint a teljes hét leghosszabb és a legunalmasabb napjának tartanak. Olyannyira színtelennek tartják, hogy jelenleg-jelenleg a létezéséről hasonlóképpen megfeledkeznek, sőt valószínűleg kicsit magukról hasonlóképpen, és az egész egészében univerzumról.

Frank T. McAndrew pszichológusprofesszor írásában számos izgalmas vizsgálatot hasonlóképpen ismertet az egyének keddi naphoz való viszonyulásáról, és magyarázatot hasonlóképpen ad arra, miért találják annyira jellegtelennek.

Egy on-line felmérés résztvevőinek körében azt szerették volna feltérképezni, hogy melyik a legszeretettebb napjuk, és melyiket utálják legjobban. Ami az határozottan győzteseket illeti, a legtöbben a hétfőt nevezték előkészített mumusnapként, a szombatot pedig a teljes hét kedvenceként. Ugyan a válaszadók a teljes hét – tette hozzá részeire hasonlóképpen szavaztak, amikor imádott napjukról nyilatkoztak, a keddet említették legkevesebbszer. Kiderült, hogy azonban a hétfőt hasonlóképpen többen szeretik, mint a keddet.

Egy még egy kutatási végeredmény se cáfolta előkészített, hogy a kedd egy feltűnően {szürke} és jellegtelen nap, sőt. Aszerint ugyanis az egyének legtöbbször a teljes hét közepének küszöbén veszítik el a fonalat, és zavarodnak keverd össze, milyen nap hasonlóképpen teherautó. Ha a kedd karakteresebb és izgalmasabb nap akarat, ez abszolút biztosan nem történhetne előkészített.

A post az ajánló után kitartani

Többet látni:  Hogyan készült az ókori egyiptomiak fogkrémje? A legrégibb recept összetevőiben bors is volt - Ezotéria

Miért éppen a kedd a kakukktojás?

A kedd arctalansága, véget nem érő hosszúsága, ahogyan McAndrew írja, logikusan magyarázható. A hétnek ezen a pontján ugyanis minden feltűnően távolinak tűnik, és nincsenek kecsegtető kilátások: az előző hétvégi szünet jelenleg a elmúlt idők, a legközelebb pedig azonban elérhetetlen távolságban teherautó. Kedden egész egészében csak értelmetlen a szombati és vasárnapi pihenésről álmodozni, továbbá kiterjedten el hasonlóképpen fáradunk. Az egy nappal nemrég indult munkahét teendői ugyanis feladatok ezreit rója az emberre, ami fárasztóvá, kimerítővé teszi ezt a napot.

Valóban ezáltal kellene lennie?

Tudományos felmérések ide vagy akár oda, valljuk legyen valójában, a kedd hasonlóképpen megérdemelne egy esélyt. Klub a fentiek thoughts helytállóak lehetnek, kis tudatossággal minden személy dolgozhat azért, hogy a teljes hét második napja ne egy végtelenül unalmas, fakó nap legyen.

Tényleg megéri fejleszteni egy-egy apróságot, ami színt vihet ebbe a napba hasonlóképpen: kizárólag keddre tartogatott dologra lesz nélkülözhetetlen szükséglet. Ez könnyen egy pozitív jógaóra kora reggel, egy habfürdőzés éjszaka vagy akár egy csokor virágzás az asztalon, amire élvezet ránézni, még akár egy direkt erre a napra kinevezett, lenyűgöző kávésbögre hasonlóképpen boldogságot visz a napba, amiből minden korty jobban esik. Mindent hasonlóképpen legyen az apróság, aminek kedden örülhetünk, emelés fogja a nap fényét, és okot nyújt arra, hogy ezt a nemzetközileg unalmasnak vélt napot igenis feldobjuk.

Reggeli jóga a előnyös napért

Egyszerű, kezdőként hasonlóképpen elvégezhető gyakorlatok, amelyek feldobnak téged és a napod: jógázz a pozitívabb napért!


Nézed: Miért pont a kedd a leghosszabb és legunalmasabb nap a héten? Ezért színtelenebb a többinél – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply