Miért riad fel éjszakánként a gyerek? 3 ok a háttérben, amire sok szülő nem gondol – Gyerek

A szükséges mennyiségű valamint minőségű pihenés gyermek- valamint felnőttkorban egyaránt nélkülözhetetlen a nagyszerű kiváló közérzethez, a másnapi nagyszerű kiváló agyműködéshez, kimondottan hosszú távon az egészséghez.

Az éjszakai felébredések egyfelől csökkentik a pihenésre fordított időt, másfelől olyan, a gyermekben felgyűlt félelmekre, szorongásra hívják fel a figyelmet, amelyek {ellen} sokkal jobb időben tenni.

Miért riad fel este?

Nagy része a esetben így az alvászavar hátterében szellemi szövődmény húzódik létrehozott, amelyet kiválthatnak iskolai események, még akár a nem szükséges szabadidős feladat hasonlóképpen.

Gyakori okok

  • Esti tévénézés.
  • Iskolai konfliktusok.
  • Félelmetes számítógépes játékok.

Ha családi tanfolyam az esti tévénézés, létfontosságú, hogy tisztában legyél a műsor jellegével, ugyanis egy-egy, a gyerek korának nem szükséges fricska egyszerűen vezethet rémálmokhoz. Az álomban hasonlóképpen megjelenő felkavaró képkockák olykor annyira intenzívek lehetnek, hogy a gyerek nemcsak felébred, még valójában nem hasonlóképpen minősített visszaaludni.

Hasonló a forgatókönyv a számítógépes játékokkal. Kimondottan a lefekvéshez közeli időpontban végzett tevékenység túlságosan felpörgetheti a gyereket. Számos kutatási tanulmány bizonyította valójában, hogy a monitor fénye akadályozza a melatonintermelést, ami megzavarja a nyugalom alvást – nemcsak gyermekek, hanem felnőttek esetében hasonlóképpen.

Az iskolai események – osztálytársakkal, pedagógusokkal – során kialakult konfliktusok olyan félelmeket, szorongást válthatnak ki a gyerekből, amelyek zavarják az éjszakai pihenést. Az iskolai feszültség akár a vérnyomás megemelkedését hasonlóképpen eredményezheti, ami megnehezíti az éjszakai pihenést.

Fontos, hogy mindennap jusson lehetőség a nyugalom körülmények közötti beszélgetésre. A kölyök érezze, hogy ház figyelnek rá, legyen alkalma mesélni azokról az iskolai dolgokról, amelyek szorongást váltanak ki belőle.

Éjszakai felriadás pavor nocturnus
A szakirodalom pavor nocturnus néven tart számon egy különféle jellegű, túlnyomórészt hat év alatti kisgyerekeknél előforduló éjszakai felriadást, amelynek hátterében a azonban fejletlen idegrendszer pótolni kell. Ennek jellemzője, hogy a gyerek gyorsan riad fel álmából, pupillái tágak, szívverése szapora, síremlék, sikít, pánikszerű szorongás fogja el, dobálja magát, potenciálisan remeg. Mindeközben nem abszolút éber, szólításra nem {reagál} – amitől egyszerűen azonban ijesztőbb könnyen a szenzáció. Ilyenkor nem megéri megpróbálni felkelteni, a jobb, amit tehetsz, hogy magadhoz öleled, egészen elmúlik a felriadás.

Többet látni:  4 káros anyag a bébiételekben - Gyerek

Fontos esti gyakorlat

Kimondottan a kisebb gyermekek esetében létfontosságú, hogy az esti lefekvésnek hosszan tartó, előrelépés belátható, biztonságot jövedelemadó menete legyen. Ebben sokat segít a családi együttlét, a csevegés, a tipikus tevékenység. Ilyenkor a gyerek hasonlóképpen lehetőséget megszerezni arra, hogy beszámoljon arról, milyen napja volt, potenciálisan milyen események nyugtalanítják. Kicsiknlakik egyenes lefekvés a múltban létfontosságú az esti meseolvasás, a nagyobb gyereket megéri arra biztatni, hogy olvasson lefekvés a múltban.

(*3*)
Nézed: Miért riad fel éjszakánként a gyerek? 3 ok a háttérben, amire sok szülő nem gondol – Gyerek

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply