Miért van annyi gyümölcs a régi festményeken? Rejtett üzeneteket hordoznak – Ezotéria

Egyáltalán biztosan nem vadonatúj keletű jellemvonás ételeket ábrázolni – valójában az ősemberek hasonlóképpen megjelenítették barlangrajzaikon a számukra hozzáférhető elemózsiát.

Az ókori egyiptomiak hitték, hogy a ötletes ábrázolásoknak köszönhetően a megörökített ételek a túlvilágon hasonlóképpen elérhetőek lesznek. A tehetősebb római családoknál pedig mozaikokból kirakott szimbólumokat könnyen találni a falon, amiken ételeket jelenítettek meghatározott – ezzel jelezvén a vendégszeretetüket. 

Gyümölcsök ábrázolása a festményeken

Az ételekkel bevonva hasonlatok, metaforák, dicsőítések valamint szimbólumok következetesen az felajánlott kornak szükséges jelentéssel bírtak. Egy azt mondta, hogy szokásos: a gyümölcs olyan, akárcsak az Egyedi életmód, a létezéshez társított kapcsoló teljesen természetes ábrázolása. A tiszta gyümölcs a termékenységet, vitalitást, fiatalságot valamint bőségét jelképezi. Amikor a gyümölcs romlott, aszalt állapotban van, jelképezi a világban való jelenlétünk megelőzhetetlen valamint tagadhatatlan végkifejletét, a halált. Megéri megjegyezni, hogy vannak olyan festmények, ahol éppen a gyümölcsök esztétikus formájuk miatt jelennek meghatározott – azért biztosan nem árt ismerni szimbolikájukat. Válogatásunkban jelenleg a leggyakrabban ábrázolt gyümölcsöknek a jelentéseit szedtük beépíteni.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)


Nézed: Miért van annyi gyümölcs a régi festményeken? Rejtett üzeneteket hordoznak – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Többet látni:  2 jel, hogy látó a gyereked - Gyerek

Leave a Reply