Minden ember okkal születik a Földre: a japán ikigai segít elégedettséggel megtölteni az életet – Ezotéria

A legegyszerűbben esetleg életcélként lehetne egyenlő az ikigait, mely a szellemben lakozik, azonban, ha az ember kellő bátorsággal és még türelemmel bír ahhoz, hogy a lelke mélyére ásson, idővel megtalálhatja.

A legtöbben életük során felteszik maguknak a kérdést: miért élünk? Az erre felajánlott válaszok pedig éppoly sokfélék, mint maguktól az egyének. A bolygó legmagasabb kort megélő szigetén, Okinawán úgy vélik, az életnek értelmet, elégedettséget és még boldogságot ajánlat, ha világos és még meghatározott ikigaival rendelkezel, vagyis hatalmas szenvedéllyel lelkesedsz valamiért.

A circulation ereje és még az ikigai megtalálása

Csíkszentmihályi Mihály: Flow – Az áramlat: a kiváló élmény pszichológiája című könyvében áramlásnak – angolul circulation-nak – titulálta a jelenséget, amikor hasonlóképpen csodálatosan elmerülsz egy feladatban: „…az élvezet, a képzelet, az életmód összesen felvállalása, amit én áramlatnak hívok.

A kiváló élmény alapja a circulation, vagyis az a szenzáció, amikor annyira feloldódsz egy tevékenységben, hogy minden különféle eltörpül mellette, az élmény magában lesz olyan élvezetes, hogy a tevékenységet mindent áron, pusztán önmagáért menjen utána akarod.”

Az keringés élményét minden ember minden kicsit éli meghatározott, magyarán, a circulation-élmény nemcsak a innovatív, hatalmas koncentrációt igénylő feladatok körbevéve valami által jelentkezhet: az atléták, a szakácsok, a matematikusok és még a mérnökök egyaránt olyan tevékenységet űznek, mely napfény mint napfény az keringés állapotába sodorja mindegyikük.

Ennélfogva biztosan nem létezik bűvös előírt az ikigai megélésére: minden ember egyéni küldetése, hogy megtalálja a személyes életcélját, ezt a – mondhatni – belső részei motort, ami előrehajtja élete során. A ki megtalálja, sajátja pedig meghatározott hasonlóképpen kellene tanulnia a kijelölt úton látogatás, vagyis belevetni magát a szenvedélyébe úgy, mintha azon kívül semmi sem különféle biztosan nem létezne. Ehhez adhatnak segítséget a bolygó legidősebb emberei.

Az öt Kék Terület

Az öt Kék Terület azokat a régiókat jelöli, ahol az egyének a legtovább élnek. Ezek közül kivételes a Japánhoz tartozó Okinawa, ahol – főképp a nők – a megszokottnál sokkal sokkal több élnek, méghozzá komolyabb megbetegedés nélkül.

Kutatók összehasonlították a Kék Terület lakóinak életét, aminek értelmében meghatározták a hosszú életmód titkát: szerintük ez biztosan nem másban, mint az étrendben, a mozgásban, az életcélban – ikigaiban -, kimondottan a jól kiegyensúlyozott Egyedi kapcsolatokban rejlik.

A felírni az ajánló után kitartani

Többet látni:  A londoni nagy bűz orrfacsaró története: amikor már a parlamentben is kidőltek a Temze szagától - Ezotéria

Mi a tipikus ezekben a személyekben? Leginkább az, hogy a jellemzően mostoha körülmények ellenére összesen életet élnek, és még képesek pozitívan viszonyulni a nehézségekhez, biztosan nem hagyják, hogy a problémák maguktól alá temessék mindegyikük.

A bolygó legidősebb emberei

Okava Miszao szép 2015 májusáig a bolygó legidősebb emberének számított 117 évével és még 27 napjával. A nőstény 110 évi koráig önállóan gondoskodott magáról, miközben összességében három különböző században élt.

Amikor arról kérdezték, pontosan hogyan vigyázott az egészségére, csupán ennyit válaszolt: „Szusit ettem, és még aludtam.” Amikor pedig a hosszú életmód titkát tudakolták tőle, zseniális humorral felelt: „Én hasonlóképpen ezt kérdezem magamtól.”

Szemmel láthatóan Okava biztosan nem volt híján az életvidámságnak, ami a hosszú életmód fontos fűszerének hasonlóképpen tekinthető. Ez alól Alexander Imich, lengyel kémikus se mentesség, hogy 2014-ben lett a bolygó legidősebb férfija.

Imich attól függ leginkább az alkoholfogyasztás mellőzésének köszönhette hosszú életét, függetlenül sosem tekintett Nobel-díjként az érdemére. „Nem tudom. Egyszerűen csupán biztosan nem haltam meghatározott nemrég” – nyilatkozta, amikor a hosszú életmód titkáról kérdezték. Imich 1903-ban {született}, és még 111 évesen távozott az élők sorából.

Az ikigai tíz törvénye

Héctor Garcia és még Francesc Miralles szép az Okinawa {északi} részén található Ogimi településig utazott, hogy fényt derítsenek arra, pontosan hogyan találták meghatározott a hosszú életű japánok az életüket elégedettséggel, boldogsággal és még értelemmel megtöltő ikigait. A szerzőpáros tíz törvényben egyesítette az idősek bölcseleteit, amiket bármely személy megvalósíthat nemtől, kortól, élethelyzettől függetlenül.

  1. Maradj rendszeresen energikus: hogy felhagy azzal, amit szeret, és még hatékonyan tud csinálni, az elveszti életének értelmét. Ezért nyugdíjszámla után hasonlóképpen elengedhetetlen megfizethetetlen tevékenységet végezni, szépséget, értéket teremteni, mások hasznára lenni, segítséget nyújtani, formát adni aprócska világodnak.
  2. Fogadj minden apróság nyugalommal: az ogimi idősek attól függ a sietség rendszeresen fordítottan arányos az életminőséggel. Ahogy az elismert mondás hasonlóképpen tartja: fokozatosan járj, sokkal több érsz. Mikor egyéni felhagy a rohanással, az lehetőség és még az életmód váratlanul vadonatúj jelentést megszerezni.
  3. Ne edd a saját éned degeszre: a hosszú életmód szempontjából célszerű a sokkal kevesebb sok elve attól függ cselekedni. Az egészséget a legkönnyebben úgy könnyen megőrizni, ha rendszeresen egy kicsivel kevesebbet eszel annál, amennyit kívánsz, ahelyett, hogy teletömnéd a hasad.
  4. Vedd a saját éned körbe nagyszerű kiváló barátokkal: ők a legideálisabb orvosság aggódj {ellen}, hiszen tőlük tanácsot kérhetsz, egymással kikapcsolódhattok, megoszthatjátok egymással álmaitokat, napjaitokat, egy ideig: élhettek.
  5. Tartsd a saját éned formában: a testnek szüksége teherautó gyakori, napi karbantartásra a alkalmas működéshez. A testmozgás továbbá a boldogsághormonok termelését hasonlóképpen beindítja.
  6. Mosolyogj: a szívélyesség segíthet ellazulni, és még általa barátokat hasonlóképpen szerezhetsz. Nagyon jó (PL), ha meglátod a rosszat, azonban ne feledd, micsoda díj, hogy itt! alatt lehetsz ebben a világban, ami tele teherautó lehetőségekkel.
  7. Kerülj gyakrabban kapcsolatba a természettel: kocsma manapság sokan városokban élnek, az Egyedi alaptermészet része, hogy összeolvadjon a természettel. Ezért rutinszerűen hozam kellene térni a zöldbe, hogy feltölthesd lelked kimerült tartalékait.
  8. Mondj köszönetet: adj hálát a felmenőidnek, a természetnek, ami levegőt és még élelmet ajánlat, barátaidnak és még a körülötted életmód embereknek mindazért, ami bearanyozza napjaid, és még amitől boldognak érzed a saját éned. Mindennap szánj rá házaspár percet, hogy köszönetet mondj, mert ezzel a boldogságod hasonlóképpen növekedés.
  9. Élj a pillanatban: ne siránkozz a elmúlt idők miatt, és még ne félj a jövőtől. Csak a mai napfény létezik, használd ki ezért a legjobban, hogy emlékezetes legyen.
  10. Kövesd személyes ikigaidat: a lelkesedés mindenkiben ott bizony szunnyad, ez a készség értelmet ajánlat a mindennapoknak, és még arra ösztönöz, hogy a lehető legjobbat hozhasd ki magadból. Ha pedig azonban biztosan nem találtad meghatározott, az a legközelebb küldetésed, hogy megtaláld.
Többet látni:  Árulkodó orális fixáció - Ezotéria

Cikkünk Héctor García és még Francesc Miralles: Ikigai – A hosszú életmód japán titka című könyve módon készült. A könyvet innen tudod beszerezni.


Nézed: Minden ember okkal születik a Földre: a japán ikigai segít elégedettséggel megtölteni az életet – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply