Mit jelez a macska azzal, ha állandóan nyávog? Nem csak az éhségét közli – Kapcsolat

Az állatok rengetegféleképp igyekeznek gazdájuk tudtára adni a problémáikat, kívánságaikat. A felnőni macskák például főleg csakis azért nyávognak, hogy az emberekkel kommunikáljanak. De vajon mit akarnak ilyenkor mondani?

Sok gazdinak rögtön az jut eszébe, hogy adminisztrátor fogyaszt kér a kedvence, és még persze ez sokszor igaz ráadásul, ám számtalan különféle oka ráadásul könnyen sajátja, ha a cica szinte állandóan a hangját hallatja. A következőkre szintén utalhat a viselkedése.

Betegségeket és még fájdalmat ráadásul jelezhet a nyávogás

Egyes cicák sokkal beszédesebbek a többinél, ezáltal teherautó, amelyiküknél abszolút szokásos, ha rendszeresen válaszol a gazdi szavaira. Ám ha egyébként gyakran biztosan nem ilyen, és még megváltoznak a szokásai, az egészségügyi problémára ráadásul utalhat. Például ezáltal jelzik, ha fájdalmat éreznek {valahol}, azonban a pajzsmirigy- valamint a veseműködés zavarai, kimondottan látás- és még hallásromlás esetén ráadásul funkció, hogy sok hangot adnak ki. Ha például az alomban nyávog mély vagy akár épp {magas} tónussal a cica, az húgyúti és még gyomorgondokra vagy akár székrekedésre figyelmeztet. Ezért ráadásul létfontosságú odafigyelni a viselkedésükre, és még ha napokon segítségével furcsának tűnnek, megéri mindegyikük elvinni egy alapos kivizsgálásra.

Stressz, egyedüllét, unalom

A cica a nyávogásával jelzi azt ráadásul, ha biztosan nem érzi hatékonyan magát. Hangokat adva követi gazdiját, ha egyedül, sok figyelemre vágyik, vagy akár unatkozik. Ebben az esetben az szintén funkció könnyen, hogy rosszalkodik, olyat tesz, amit addig biztosan nem szokott. Ezáltal közli azt ráadásul, ha egy dolog miatt hangsúlyozta, ekkor ennek ellenére gyakran sokszor elbújik, morog, behúzza a farkát, vagy akár hátrahúzza a fülét ráadásul. Egy költözés, egy nem ismert férfi vagy akár akár egy vadonatúj otthoni bútorok ráadásul kiválhat belőle stresszt, emiatt megéri utánajárni, szakértőink okozhatja a problémát.

A rövid cikk az ajánló után eljárás

Többet látni:  4 rejtett ok, amiért évek óta nincs párod - Kapcsolat

Valamit kérni szeretne

Az ajtóban állapot, a fekhelye vagy akár a szék a múltban nyávog állandóan? Akkor előfordulhat, hogy valamit kérni szeretne. A cicák jellemzően igyekeznek nyávogással felhívni a gazdi figyelmét arra, hogy segítsen nekik. Igen különös és még kényes állatok, ezáltal tisztességesen megdöbbentő dolgokért „szólnak” az embernek. Van például, amelyikük biztosan nem bírja a csukott ajtókat, teherautó, hogy biztosan nem mohó szerinte koszos tálból fogyaszt, és még olyan ráadásul, hogy csak ezen a ponton eszi meghatározott a kirakott ételt, ha az abszolút eltakarja a tányér alját. Mindezek az nagyon kicsi, ám számukra Jelentősebb problémák kiválthatják belőlük a harsány nyávogást, hiszen ezzel akarnak segítséget kérni a gazdijuktól a számukra égető helyzetben. Klub viccesen hangzik, akinek teherautó cicája, határozottan fűszerezve valójában hasonlót.

Az idősebb cicák többet nyávognak

Bizony sajnálatos módon a cicák szellemi funkciói ráadásul csökkennek az évek múlásával, és még az idősnek számító, 8-9 év feletti kedvencek jellemzően válhatnak zavarodottá, sőt akár demenssé ráadásul. Ennek hatására sokat nyávognak indokolatlanul, a szakértők attól függ legfőképpen este. Ekkor a gazdi simogatása, törődése megnyugtatóan hat rájuk, tartós megoldást, kezelést ennek ellenére csakis egy orvosi szakember tud javasolni.

Persze ezeken kívül ráadásul valóban számos apróságot jelezhet a nyávogás támaszkodva, hogy milyen, kimondottan macskafüggő ráadásul könnyen, hogy mit pontosan hogyan próbál elmondani, mire pontosan hogyan {reagál} a előnyben részesített. Többek az egyik üdvözléskor ráadásul használják a hangjukat, a kurrogó, turbékoló tónussal pedig jellemzően válaszolnak a gazdi szavaira, valamint boldogságukat, jókedvüket fejezik ki vele. A legfontosabb ennek ellenére az, hogy ha a megszokottnál sok hangot nyújt, megváltozik a viselkedése, arra oda kellene figyelni, és még akár ha hosszú távon fennáll a szenzáció, orvosi szakember véleményét ráadásul ajánlott kikérni.

Ezáltal követelés el a cica, hogy szeret

Többet látni:  Mikor milyen tápszer kell a babának? Ebben az esetben fizeti a NEAK - Gyerek

Rendesen az egyének a dorombolásból vonják le azt a következtetést, hogy kedvencük hatékonyan érzi magát, örömmel, és még ragaszkodik a gazdijához, ám biztosan nem ez az egyedülálló szokások, ami erről árulkodik. Ha a következőket jellemzően tapasztalod a cicádtól, adminisztrátor lehetsz benne, hogy határozottan egyértelműen kötődik hozzád, és még hihetetlenül szeret.


Nézed: Mit jelez a macska azzal, ha állandóan nyávog? Nem csak az éhségét közli – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply